Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Glazovaná červená řepa

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 812 kJ /
433 kcal
Bílkoviny6,67 g
Tuky20,68 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 61 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy50,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu odrhnu pod tekoucí vodou, vložím do kastrolu, zaliju vařící vodou a vařím cca hodinu. Krok 2: Ocedím, nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na osminky (Tj., překrojím na půl a mám polovinu, poloviny překrojím na poloviny a mám čtvrtiny, čtvrtiny překrojím na půl a mám osminky). Krok 3: Na pánvi si rozpustím máslo, přidám citronovou šťávu a cukr. V momentě, kdy se cukr začne rozpouštět, vhodím řípu a pokrájenou pomerančovou kůru, kterou jsem před tím šuroval kartáčkem a spařil horkou vodou. Krok 4: Za intenzivního míchání to všechno smažím 3 – 4 minuty. Pozor pánev je třeba sejmout z ohně, než se utvořený karamel začne připalovat. Recesspis jednoduchý, ale ne vždy čertisko stojí na naší straně

Zveřejněno 2. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Glazovaná červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLzM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Glazovaná červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLzM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Určitě bych tuto dobrotu nesolila;-), je to moc dobré:yes:
přikládám foto, posílám bod a všem doporučuji:-)
Jen jsem dala půl citronové a půl pomerančové :-p

Jitkas:Proti gustu, žádný dišputát, dyť si to osol. :-D

Recept je jistě zajímavý, ale uvařená řepa už moc zdravá není, vše se zničí tepelnou úpravou..Jinak bod :-):yes:

magdalenka: Souhlas;-). V pravidlech není nikde psáno, že by recept musel fotografii mít. Jak píšeš, každý nemusí mít foťák, nebo mobil s foťákem.;-) Mi se to taky líbí:-)

Sul zadna??To se mi nezda.I kdyz sladka,bez soli si to nedovedu predstavit.

A ešte rada - ako ľahko olúpať červenú repu: zliať z nej po uvarení vriacu vodu, zaliať studenou (ja to robím v dreze a priebežne nechám pomaly tiecť studenú vodu). Rukami v studenej vode veľmi rýchlo a bez problémov stiahneme šupu z horúcej repy. Potom necháme vychladnúť a pokračujeme v recepte. Ani to nesfarbí ruky a ide to rýchlo. Koreň - chvostík - pred varením neodkrajujeme z buliev, farbivo sa nevyplavuje.

sunny.sofi:čomu máš veriť? Kvalitu receptu zistíš, ak podľa neho uvaríš a ochutnáš. Nemusí mať predsa každý fotoaparát k dispozícii...samozrejme, súhlasím, že fotografia robí recept príťažlivejším.
Mne sa recepty autora páčia, sú netradičné a je vidno, že má rád zdravé jedlá. A fotky určite pribudnú, niekto uvarí a pridá.

sunny.sofi: Recepis by měl zaujmout svým obsahem a nikoliv neumělou fotografií, vyfotit jídlo, to je umění. A NE KAŽDÉMU JE DÁNO. Než by ta fotka měla vypadat jak něco co už prošlo trávicím traktem, tak si raději to focení odpustím. Jde Ti o recesis nebo o obrázek?

Recept zajímavý, ale nemám ráda recepty bez fota... je to jako opsaná kuchařka. Jak tomu mám věřit?:-S

Tématické fráze:
červená řepa recepty, cervenaripa, červná řepa, cervena repa s karamelem, červená řepa na karamelu, nkladana řepa červena, ohne nezda ako sa robi recept, cervena repa po sladku recepty, recepis na šťávu z červené řepy, řepa v karamelu, červená řepa recepis, zapecena cervena ripa, červena řepa recepty-, červená řepa na v karamelu, recept na zavařenou řípu, \"řepa červená\", \"řepa červená\", červená řípa recepty, červená repa karamel, karamelova cervena repa

Suroviny:
řepa červená, cukr hnědý, máslo, šťáva citronová, pomeranče

Přidat fotografie receptu