Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Fešák

Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně jako od maminky. Znát ji můžete i pod názvem prošívaná deka nebo himaláje. Upečenou ji máte raz dva a téměř bez práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (103×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Balda95

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 428 kJ /
5 839 kcal
Bílkoviny102,30 g
Tuky298,05 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 634 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy673,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Do mísy dáme polohrubou mouku, rozklepnutá vejce, olej, sůl, cukr moučka, olej, a zamícháme. Krok 3: Přidáme mléko, kakao, a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 4: Tvarohová náplň: vanilkový pudink, vejce a tvaroh vyšleháme dohromady. Pokud je náplň tuhá, zředíme ji mlékem a opět vyšleháme. Krok 5: Těsto vylijeme na plech. Tvarohovou náplň zamícháme do těsta nejlépe koncem vařečky. Kroužením se v těstě vytvoří obrazce. Krok 6: Buchtu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do buchty a musí vyjít suchá. Krok 7: Před podáváním buchtu posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Pět tipů, jak správně upéct moučník

Zveřejněno 8. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Fešák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLmk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Fešák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLmk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (92)

Cukr patří zcela jistě do náplně - podle chuti, zkus dvě lžíce a ochutnej :-)

hosta: To je mi podobné :-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

Prosím, ten cukr v náplni je jen na posypání hotové buchty nebo se přidává do náplně? Případně kolik. Díky :-)

Dnes upeceno, je opravdu vyborna, dekuji za recept<3

Díky za inspiraci! Moc jsme si pochutnali, i když jsem udělala oproti receptu trochu změny... :-)
Těsto jsem připravila ze dvou dávek a rozdělila na dvě části. Jedno těsto jsem ochutila kakaem a dala na jeden plech a druhé těsto jsem ochutila místo kakaa kokosem a dala na druhý plech.
Na kakaové těsto jsem nalila náplň (tvaroh+cukr+mléko+vanilkový puding v prášku+1 žloutek+sníh z 1 bílku+rozinky) a nahoru posypala tenkou vrstvičkou strouhaných jablek smíchaných se skořicí.
Na druhý plech, na kterém jsem měla kokosové těsto, jsem nalila náplň (tvaroh+cukr+mléko+banánový puding v prášku+1 žloutek+sníh z 1 bílku) a pokladla na kolečka nakrájeným banánem, které jsem do náplně mírně vtlačila.
Obě buchty moc dobré, všem chutnalo. :-K

Jsem pekla už pár krát a fešák nemá chybu. Dík za receptík !!!

dělám již po několikáté stále experimentuji s tvarovem, dávám ve vaničce .. a idealni je když do něj nepřidáte mléko.. to jo ono..:-)

Dobrý den
Pravé se chystám pect ale mam otázku kolik se dává toho mléka do te náplně ?
Dekuju :-):-)

je rychlý,je vyborný,vláčný,chce to víc cukru,ale stejně na něj vždy zapomenu ho tam tam dát víc ale to nevadí,dneska jsem jěště dala nahoru rebarboru,je kyselkavý ,osvěžujíci,trochu změna,vrch se pocukruje a je to mňamka:yes::-)

No je famozni,moc nam vsem chutnal. Dekuji moc.... :yes: :-K

Voláková Helena 25. 4. 2016 10:16
Dobrý den prosím vás jak dlouho a na kolik stupnu do trouby.Moc děkuji.
:-)

Květa Z. 8. 1. 2016 22:51
super recept....děláme často a je opravdu výborný:yes:

Skvělý recept...dělala jsem poprvé a parádně se s tím pracovalo. Vypadá báječně a určitě nám bude i chutnat:-K

přidala jsem více mléka do těsta a tvaroh ředila více mlékem a zadařilo se:-D:-)),zřejmě mám větší hrnečky,ale už to mám najetý tak je to označeno v kuchařce ,velmi jednoduchá a chutná buchta:-K:-p:-K

Řekla bych, že mléka je potřeba dát více a to jak do těsta, tak i do tvarohové náplně. Ale jinak O.K.

Už je v troubě :-)) díky za recept:yes:

moc děkuji za inspiraci :) pudink jsem dala banánový a je luxusní.
:yes:

Tématické fráze:
buchta, tvarohová buchta fešák, recepty buchty, hrnková buchta fešák, rychlá buchta fešák, tvarohový fešák, rezy fesak, buchta recept, fešak, moučník fešák, recepty buchta, fešák recept, tvarohový koláč fešák, rychlá a snadná buchta, recept fešák, koláč fešák, rychlá a snadná buchta pudinková, tvarohová buchta-fešák, buchta recepty, recept buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, kakao, prášek do pečiva, vejce, tvaroh, vejce, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu