Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 670 kJ / 1 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,97 g |
Tuky | 90,34 g |
Vláknina | 22,37 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,91 g |
Sacharidy | 54,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran.
Krok 2: Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby bylo srdce ponořeno.
Krok 3: K němu přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka, celer na kousky a veškeré koření-na divočinu, rozmarýn, pepř, tymián, jalovec, nové koření, bobkové listy a hořčici, česnek, rybízové želé, osolíme a necháme déle dusit, dokud nebude srdce měkké.
Krok 4: Po uvaření si ho vyndáme na prkénko, omáčku přecedíme, vyndáme koření(můžeme ho vařit ve vajíčku, nebo v gáze) a všechno ostatní rozmixujeme.
Krok 5: Do zakysané smetany přidáme naběračku omáčky s moukou, hodně promícháme-můžeme použít ruční mixer, vlijeme do omáčky a zahustíme.
Krok 6: Necháme tak 10 minut převařovat, zatím si nakrájíme srdíčko na plátky a vrátíme ho do omáčky, dochutíme solí, rybízovým želé(džemem) a citronovou šťávou dle chuti každého. Při servírování můžeme použít brusinky na ozdobu a chuť.
Zveřejněno 12. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoké vepřové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wo9o
Moje poznámka
Divoké vepřové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wo9o
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 2 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 6 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 8 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
veprove srdce,
jak dlouho vařit vepřové srdce,
vepřové srdce recept,
recept na veprove srdce,
vepřové srdce na špeku,
vepřové srdce recepty,
recepty vepřove srdce,
recepty z vepřového srdce,
vepřové srdce se slaninou recept,
vepřová srdce,
recept veprove srdce,
recepty na veprove srdce,
jak dlouho se vaří vepřové srdce,
recepty, vepřové srdce a jazyk,
vepřový jazyk a srdce recepty,
jak upravit vepřové srdce,
srdce recept,
vepřové srdce na divoko,
vepřové srdce na zelenině,
vepřové.srdce
Suroviny:
srdce vepřové,
cibule,
slanina,
česnek,
mrkev,
petržel,
celer,
smetana kysaná,
hořčice plnotučná,
džem rybízová,
mouka hladká,
koření divoké,
jalovec,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
šťáva citronová,
brusinky,
olej,
sůl
Komentáře (25)