Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory, zapečené s jitrničkou, červenou paprikou a sýrem

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 909 kJ /
1 173 kcal
Bílkoviny64,85 g
Tuky64,88 g
Vláknina10,85 g
Cholesterol 738 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,28 g
Sacharidy77,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uavříme do poloměkka. Necháme vychladnout a oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyložíme do vymazaného pekáčku. Krok 2: Osolíme, opepříme a střídavě na ně vrstvíme nakrájený pórek a jitrničky, pokrájené na tenké plátky. Krok 3: Přidáme pokrájenou červenou papriku, nakrájenou na malé kousky a posypeme strouhaným sýrem Mozzarella. Vrstvíme dál stejným způsobem. Krok 4: Pečeme asi 20 minut. Krok 5: Ke konci pečení vše zalijeme vejci a dopékáme, dokud vejce neztuhnou.

Zveřejněno 16. 11. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Můžeme také použít syrové brambory, podle každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory, zapečené s jitrničkou, červenou paprikou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLW7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory, zapečené s jitrničkou, červenou paprikou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLW7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Rettigová 6. 7. 2013 10:37
Proboha, takovou hrůzumůžou vymyslet jen v Česku!!!:-((
Ještě zakapat sojovkou a polít kečupem. :no:

magdalenka: Magdalénko, určitě je domácí mnohem lepší, tedy mluvím za sebe, je dobré to vyzkoušet Magdi;-):-p

spagetka: tak já nevím Vladi, ale měli jsme to s manželem oba v práci a moc dobré, naši kolegové u mne i manžela nám to skoro všechno snědli, my to rádi zopakujeme, jinak se dají dát jakékoliv strouhané sýry jiné, nebo zapéci vše bez sýrů, mňam;-)

varilamyskakasicku: strouhaný néééé, to je děs!"!!!!!!!!

magdalenka: nám jo, chutná prý ještě líp a to pravil zeťák, kterej má sýrový mlsný jazyk teda :-D:-D:-D:-D

Ešte mám dotaz, špagetka, myšička - tá domácky vyrobená mozarella chutí ako kupovaná?

maris: ne, Maruško, toto je nějaká novinka, sáček je na obrázku zobrazen, řekla bych, že to je výborný strouhaný sýr, domácí mozzarella ani ta kupovaná v nálevu by na to nešla, jen tvrdý sýr jakýkoliv, ta mozzarella v sáčku je moc dobrá i lepší, než jakýkoliv jiný tvrdý strouhaný sýr, mozzarellu domácí dělám, podle odkazu, jak je zde, ale ne do tohoto jídla;-)

magdalenka:tučné a ne trvanlivé, normální

spagetka:ty to robievaš z obyčajného - krabicového trvanlivého mlieka? Polotučné, plnotučné, nízkotučné? dík.

spagetka: díky, vyzkouším;-):-))

maris:Maru, ne chuŤ DĚLÁM PODLE NÁS - promiň velký písmena, vydrží i 3 měsíce, neb jsem ho jednou zapomněla v lednici, jinak u nás mizí hooodně brzy. Z tohohle? hmmm 300 g? Já to nevážila, ale baj očko jo

spagetka: spagi díky, to jsem netušila a je to opravdu jak mozzarella ? Jak dlouho Ti vydrží ? Kolik jí je z tohoto množství ? Chtěla bych vyzkoušet. Ten nálev děláš hodně slaný ?

maris:jo mozarellu si můžeš udělat doma, já to dělám podle tohoto receptu - promiň jsem líná postup opisovat a navíc to není můj nápad:
http://www.dobroty.cz/recept-domaci-mozzarella

varilamyskakasicku: Ivo, jakou domácí mozzarellu ? Ty si ji děláš doma ?:-O

evik: děkuji, jsi hodná, že jsi písla;-)

Jana Remkova: Jani, manžel dělá 12-16 hod.směny, já dělám 12 hod.směny a ještě vařím pro ležící mamku /rok a půl leží/, takže oba si vozíme denně dózy jídla s sebou, jinak mamce zamražuji a vozím jí to pak 1 x týdně také, tedy nestíhám vařit, občas mám vnoučka a dokola;-)

Aničko, ten sýr není mozzarella jako taková, kterou znáš, domácí aneb v nálevu, je to přírodní sýr se sušinou a vším, co mají jiné tvrdé sýry /viz obrázek / a chuťově je, jako kdyby jsi měla eidam, nebo jiný podobný druh sýru, proto asi i údiv, jak se písne mozzarella:-), tak je mi jasné, jakou máš představu, nené to klasická mozzarella, prostě je to, jako kdyby jsi zapékala tvrdý sýr jiný s bramborami apod. Kdyby to bylo chuťově nedobré, určitě bych to sem nedávala, ale pro velký úspěch a "snědeno na to šup", jsem to sem dala, nedala bych to jinak vůbec, jinak tam dávám jindy i uzený sýr, ale tento jsme potřebovala spotřebovat a opravdu je to skutečná lahůdka, zkus a uvidíš:-p;-) Koukni se na obrázek:-K

Myško,míváš krásné,chuťově sladěné príma bašty:-K:-Kale toto bych asi nedala:-)Ale,jak se říká-100 lidí,100 chutí:-)

kombinovat mozzarelu a jitrničku by mě teda nenapadlo.. zajímavé;-)

Jana Remkova: Ivca to uz tady nekdy psala. Jeji manzel si bere jidlo denne do ptace. Tak ona si sotva ochutna.:-O

Vypadá to moc jedle:-p:-p:yes:

Super! Jen by mne fakt zajímalo, kdo tolik jídla u vás jí??

Tak toto by sme si dali aj u nás ;-):-p

Bibinka: děkuji, Janinko, můžeš dát i jelítko, měla jsem to i to, chtěla jsem něco honem včera večer a rychle, tak jsem to zkusila, ale myslím, že by v tom bylo dobré zelí, tak zase příště se zelím se může vyzkoušet;-)

Ivčo, tak přesně by to u nás chutnalo a ještě jsem na to nepřišla;-)někdy musím vyzkoušet a dávám 1.bodík:yes:

Tématické fráze:
zapečené brambory s gothajem, zapečené jelita s bramborem, jelítko s bramborem, zapecena jelita se sýrem, brambory s paprikou, jak dlouho vydrzi jitrnice, zapečená jitrnice s bramborem, jitrnice s bramborem, jitrnice s bramborem zapecena, jak dlouho vydrzi jitrnice v lednici, jiternice, zapecene jelita, zapečená jitrnice, zapečené brambory se zelím a jitrnice, zapečené brambory se zelím a jitrničku, zapecene jitrnice, jitrnice zapečené s bramborem, jelito zapečene s brambory, zapecene hurky s bramborami, zapečené brambory s jelitem

Suroviny:
brambory, vejce, sýr nastrouhaný, jitrnice, olej, paprika čerstvá červená, pórek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu