Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc bez syntetik

Poctivý zabijačkový sulc se zeleninou je opravdovou pochoutkou plnou kolagenu. Nejlépe si ho vychutnáte dobře vychlazený, pokapaný octem, posypaný mletým pepřem a nakrájenou cibulí.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rikin2

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby odležení

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie251 kJ /
60 kcal
Bílkoviny1,48 g
Tuky0,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy11,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné koleno, nožičky a koření vložíme nejlépe do tlakového, zalijeme vodou a vaříme do měkka, zhruba 1,5 hodiny. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno společně s mrkví. Krok 3: Po uvaření vyjmeme, necháme vychladnout, obereme kůži a měkké struktury z kolena. Nožičky odstraníme. Krok 4: Maso nadrobno pokrájíme a odložíme. Kůže z kolena umeleme v masovém mlýnku, či v robotu nasekáme a vložíme zpět do vývaru. Krok 5: Přidáme mrkev, cibuli, vlijeme ocet a dochutíme kořením dle chuti. Dále vaříme a zredukujeme na polovinu. Krok 6: Poté vložíme pokrájené maso a ještě povaříme. Vzniklou hustou směs vlijeme do zapékací mísy, můžeme i do kompotových misek, necháme vychladnout a pak vložíme na 24 hodin do lednice k proležení.

TIP: Časté chyby při přípravě sulcu

Zveřejněno 20. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc bez syntetik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgxG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc bez syntetik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgxG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Koupila jsem k vůli sulcu nový papinˇák,bože , jakou já na něj mám už chutˇ.:-D:-))

Já to mám radši, než tlačenku:-8:-8. No budu muset zase sulcíček udělat:-p:-p:-*:-*:-)):yes:

:-):-)):-D

Sulcík máme moc rádi,mňam;-)a ten Tvůj je také príma:-p:yes:

Určitě vyzkouším:yes::yes::yes:

móc se ti povedl:yes::-D hned bych si dala a tak co nejdříve zase udělám:-p

Děkuji všem za komentáře a přízeň. "Bez syntetik" mělo být pro zasmání a určitě v pytlíčku nějaké to éčko bude. I když ne všechna jsou škodlivá... Mj. já ty nožičky taky oberu, i kůži, ale někdo to nemusí, já ANO:-))

magdalenka: Vím, a ty víš, co je v tom pytlíku:-? Myslím, co u nás prodávají:-? To snad ví jen ten, co to tam nandal.:-K

monika17:vieš, z čoho je želatína?

tejaja: Právě u vás v "daleké" cizině, tady se šidí všechno a místo kůží, které udělají ten sulc, třeba i v tlačence, tam narvou želatinu v prášku:-//:no: Stačí:-?

Nechápem názov...odkedy sa huspenina robí s nejakou syntetikou? :-O Odjakživa sa robí z nožičiek ( aspoň u nás ) a nigy sa do nej nič syntetického nepridáva...

Jaká syntetika?:-O Sulc bude ještě pevnější, když při redukci vývaru přidáme obrané kosti - to kdybychom použili jen koleno. S nožičkama to bude pevné dost. Já bych ale nožičky rozhodně nedávala stranou. Jak říká paní Remková, je to skvělé na naše klouby.:yes:

rebeka: je to super na klouby!!:-) Ortoped říkal, abysme si nekupovali ty sračky, jako je Proenzin atd a uvařili si sulc, že stačí jen z nožek a je to lepší, než drahé léky, které stejně nepomáhají. rikin2, ode mne plusík!!:-)

tohle miluje manžel, já to moc nemusím, ale co bych pro měj neudělala;-):-D:-D
sulcík se jeví veelmi sympaticky:-p;-):yes::yes:

:yes::-*:-K:-K

Tématické fráze:
sulc recept, želatina v prášku na klouby, vepřová želatina v prášku, vepřová želatina na klouby, želatina recept na klouby, sulc na klouby, kuřecí huspenina, kuřecí sulc, huspenina s vepřových nožek a kolena recept, želatina v prášku jak postupovat na huspeninu, huspenina recepty, vepřové nožky na klouby, jak uvařit sulc, želatina na kolena a klouby, sulc v papiňáku, huspenina kuřecí, jak se dela zelatina v prasku, sulc a klouby, želatina v prášku recept, dobry sulc

Suroviny:
koleno vepřové, nožička vepřová, mrkev, cibule, ocet, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list

Přidat fotografie receptu