Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát s pečenými paprikami

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 666 kJ /
2 310 kcal
Bílkoviny50,60 g
Tuky91,48 g
Vláknina73,60 g
Cholesterol 148 mg
Sodík 978 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy299,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a očištěné (ale neloupané) brambory uvařte v mírně slané vodě. Krok 2: Rozehřejte si troubu na 200°C. Krok 3: Papriky omyjte, osušte papírovým ubrouskem a potřete olivovým olejem (na každou papriku tak 1 lžičku oleje). Krok 4: Palicím česneku zkrojte vršky tak, až se odhalí všechny stroužky, pokapejte půl lžičkou olivového oleje, zabalte do alobalu. Krok 5: Dejte péct česnek společně s paprikami. Krok 6: Po 25 minutách vyndejte papriky a dejte je zapařit do velké nádoby pod poklici – tím by se měla jejich slupka ještě více uvolnit. Pak je zbavte semínek a opatrně oloupejte slupku. Všechny papriky nakrájejte na tenké nudličky. Krok 7: Uvařené brambory slijte a nakrájejte na malé kousky (loupat není třeba). Krok 8: Ve velké míse smíchejte brambory s paprikami. Krok 9: Jakmile je upečený i česnek (cca 30 minut po paprikách), vymáčkněte jej ze slupky do vyšší nádoby. Přidejte 100 ml majonézy a 2 lžíce zakysané smetany. Ponorným mixérem vyšlehejte vše v hladkou zálivku. Krok 10: Zálivku opatrně přimíchejte k bramborovému salátu.
Podle chuti můžete trošku přisolit, nebo doladit čerstvě namletým pepřem.
Dozdobte jemně nasekanou jarní cibulkou.

Podávejte buď jako přílohu, nebo jako lehkou večeři na lůžku z polníčku (pokapaného troškou olivového oleje).

Zveřejněno 22. 11. 2012

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky:

Pokud chcete mít brambory nakrájené na opravdu úhledné kousky, nechte si je napřed úplně vychladnout (případně můžete i oloupat, záleží na vaší chuti). Mně ale tento salát přijde daleko chutnější za tepla (a navíc je to daleko rychlejší).

Preferujete-li výraznější chutě, dokořeňte salát troškou čerstvě mletého barevného pepře, případně špetkou tlučeného nového koření.

Papriky nepoužívejte bílé, ani zelené podlouhlé. Jednak občas pálí, ale hlavně se jim strašně špatně loupe slupka.

Jestli se vám recept líbí, koukněte na mé stránky, třeba tam najdete další inspiraci: http://www.foodstyle.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát s pečenými paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLq7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát s pečenými paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLq7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

To vypadá skvěle, syrové papriky nemusím, ale pečené jsou moc dobré :) Jen mám obavy z toho pečeného česneku - vídám to v hodně receptech, ale osobně mi pečený česnek vždycky zhořkne..:( Čím to je???

:-p:-p;-):yes:

aaadobromila:Na závadu určitě ne, ale přijde mi to škoda oleje, když ho odstraníš se slupkou;-)

1974andrea: Já je tedy také potírám olejem. ;-) To není přeci na závadu...

K@tka:Ale ten olej ti steče na plech v troubě a zbytek přece sloupneš s tou slupkou. Možná třeba smíchat s olejem před zamícháním do brambor, ne?

1974andrea: No, přijde mi, že s olejem líp vynikne jejich chuť ;-)

Mám moc ráda pečené papriky v čemkoliv:-p. Jen mi není jasné, proč se mají pomazávat olejem? Když je opékám, tak nasucho, pak zabalím do mikrotenu a sloupnu v pohodě.

Tématické fráze:
příloha k bramborovému salátu, lehke bramborove salaty, lehké teplé večeře, lehký salát k večeři, lehká teplá večeře, přílohy k bramborovému salátu, těstoviny s pečenými paprikami, příloha bramborový salát, bramborový salát jako příloha, bramborový salát příloha, lehká večeře, lehká večeře z tvarohu, přílohy k bramborovému salátu, teplá lehká večeře, bramborový salát s paprikou, bramborový salát s pečenou paprikou, lehká bramborový salát, teplý bramborový salát, lehké večeře, saláty jako vecere

Suroviny:
paprika čerstvá červená, brambory typ a, česnek, majolka, smetana kysaná, sůl, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu