Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s hlávkovým zelím a klobásou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie768 kJ /
184 kcal
Bílkoviny10,68 g
Tuky7,66 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy16,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na malém množství oleje a cibulce si orestujeme nakrájené hlávkové zelí, posolíme, pokmínujeme, opepříme, zalijeme malinko vodou a dusíme doměkka. Krok 2: Mezitím si nasypeme mouku (asi půl kila, podle strávníků)do mísy, osolíme, vyklepneme jedno vajíčko, nastrouháme 2 brambory a zalijeme vodou-promícháme. Kdo halušky dělá, ví, jak to má být husté-jinak asi trochu hustější, než těstíčko na kapání. Přes haluškovač naházíme halušky do vroucí, osolené vody, necháme pár minut povařit a scedíme-opláchneme studenou vodou. Krok 3: Nakrájíme si slaninu na kostičky, uškvaříme spolu s cibulkou a na kostičky nakrájenou klobáskou. Krok 4: Zelí smícháme s haluškami a polijeme směsí ze slaniny, cibule a klobásy.

Zveřejněno 5. 11. 2008

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept mám od tchýně ze Strečna. Je to kalorická bomba, ale kdo jednou zkusí-pak už musí!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s hlávkovým zelím a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk2k

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s hlávkovým zelím a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk2k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

jednoduché a výborné jídlo

Dnes uvařeno ,také ujídám ,použila jsem zbylé cuketové zelí z mrazáku a zbytek uzeného :yes::-K

bohynovka: Děkuji moc za využití surovin, které jste měla :-D.. Mám radost, že chutnalo :-)

Bylo to vyborne! Hledala jsem nejaky (pro me zbytkovy) recept, abych nemusela do kramu. V lednici se krcily tri brambory, ctvrt hlavky zeli, cibule a jedna madarska klobasa. Rychle, jednoduche a neskutecne dobre, stale chodim a ujidam z panve. A obavam se, ze ten zbytek asi nezachranim;-).
Bod je zaslouzeny:yes:.

petra: Petruš, my je máme rádi větší tak na sousto, tak je zavařuji na malé lžičce, v podobných mám recept....;-)

tejaja: díky za záskok!!:-)) Petro, na Slovensku u mé tchýně se halušky házeli do broucí vody jen z prkýnka;-). Haluškovač jsem taky dlouho nemohla sehnat. Dnes jsou všude;-)

petra: použi to, čo určite máš, u nás sa halušky nerobia na haluškovači, ale na strúhadle s tými najväčšími slzičkami ;-)
Pozri pri tomto recepte fotky, tam to strúhadlo uvidíš;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/12217-halusky-se-z...

a když nemám haluškovač??:-(

bez masé (neregistrovaný/á) opravila jsem;-)

bez masé 19. 5. 2010 21:03
proč je to v této kategorii:-?

Reny2 já to beru na vědomí;-), asi máš pravdu ale halušky se dělají na mnoho způsobů. Já jsem je nikdy nevařila až do doby, kdy jsem je jedla právě na Slovenku u své tchýně.;-)

Zensky,jak tak ctu ty komentare,tak mi to neda...halusky se zelim (na slovensku kapusta)se delaji bez cibule a bez klobasy...a delaji se spise na sadle,pac maji lepsi smak...a babicka by pisatelce dala minus za to proplachovani vodou :-!:-!:-! Halusky se vytahujou z vody cednikem,dobre okapat,sup do misy a prolit lzici toho vyskvarenyho sadla ze slaniny...na kazdou davku halusek se da 1-2P.lzice tuku ze slaniny....tim se neslepi...a to zeli se dela prave na tom sadle,musi byt nastrouhane na vetsim struhadle,posypou se trochou cukru a pomalinku se prazi az do zlatave barvy...pak se dosoli a dopepri a zamichaji se s tema haluskama...na taliri si davaji ti,co maji radi tu slaninu...je to sice trochu kaloricky,ale dnes kazdy cpe do sebe ty rostlinny tuky a zapomina se ze i zivocisny tuky nase tela potrebuji,pokud se to dela jen obcas...;-) po obede je pak lahoda otevrit si pivecko...to tu mastnotu pekne splachne... :yes::yes::yes:

to je mnamka moje 1 vareni uuuuuuuuuzasnyyyyyyyyyy :yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-!:-!:-!:-!:-!:-!

výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborné moooooooooooooooc:-):-p;-):-O:-8:-*:-D:-)):-!:-!:-!:yes::yes::yes::yes:

Ladein, u nás sa robia halušky s kapustou bez mäsa, ale slaninka tam nikdy nechýba, napriek tomu sa to skutočne radí medzi bezmesité jedlá;-);-);-)

Tématické fráze:
halušky se sladkým zelím, halušky se zelím, halušky s kapustou, halusky z hlavkoveho zeli, halušky, halušky s hlavkovím zelím, halušky so sladkou kapustou, halušky s hlavkoveho zeli, jak se delaji halusky, halusky recept, hlávkové zelí recepty, halusky s hlavkovou kapustou, recept halusky, halušky z hlavkovim zelim, halušky se zelím a klobáskou, výborné halušky, halušky zo sladkou kapustou, hlávkové zelí s haluškama, halušky se kapustou, co se zelím

Suroviny:
zelí hlávkové, brambory, vejce, mouka polohrubá, cibule, slanina, klobása pikantní, olej

Přidat fotografie receptu