Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí játra po tyrolsku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 619 kJ /
1 343 kcal
Bílkoviny198,62 g
Tuky36,11 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 3,11 g
Sodík 1,26 g
Sůl3,64 g
Sacharidy49,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka. Krok 2: Měkká játra vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na mísu. Krok 3: Do šťávy přidáme 1/4 litru smetany, ve které rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky, hodně povaříme, přecedíme a hotová játra podáváme s rýží.

Zveřejněno 23. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí játra po tyrolsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWJJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí játra po tyrolsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWJJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Veronika.Hrozna:
Samozřejmě :)

Jana Remkova:Promiň,až teď jsem si to přečetla ,že chceš krokety! Jsou v tomhle receptu !www.toprecepty.cz/recept/24756-pecena-kyta-z-divocaka-s-horcici/pecene-diviacie-stehno-s-horcicou/:-D

..Aháááá...tak to jo.;-)

Jumanji:jinak se taky říká špikovat, pokud na to nemáš extra nástroj, uděláš ostrým tenkým nožem otvor a prostrčíš proužek slaniny ;-);-)

Jumanji:Prošpikujeme kus masa slaninou. Znamená to, že do kusu masa uděláme nožem díru zkrz naskz a do té dírky prtáhneme špalíček slaniny;-)

Jumanji: Že by prošpikovat? ;-):-))

A co to znamená - protáhneme slaninou ???:-/

Veronika.Hrozna:;-) Určitě;-). A recept by byl na ty krokety???

Jana Remkova:Dělám k tomu kynuté bramborové krokety ! Barevně to hezky ladí! :-D

Receptík ukládám,zatím tento rok žádné srnčí ,ale tohle se bude hodit! Kdy solíš až nakonec ?:-p

Hmmmm, to bude dobrota! ještě nikdy jsem nejedla srnčí..cokoliv, ale játra miluji:-p Tohle ovšem s knedlíkem! Rýže mi k smetanovým omáčkám nesedí.

medmic:
Ano ,chuť je velmi podobná svíčkové,takže i brusinky a šlehačka :)

Tečou mi sliny :-D :yes:
Předpokládám, že jako příloha by se hodil bez problémů i náš klasický knedlík?

Tématické fráze:
srnčí játra, srnčí játra recept, srnčí játra recepty, recept na srnčí játra, recepty na srnčí játra, recepty srnčí játra, recept srnčí játra, srnčí vnitřnosti, srnčí recepty játra, játra ze srnce, játra srnčí, recept na srnčí vnitřnosti, recepty z srncich jater, recepty ze srnčích vnitřností, recepty z srnčího játra, recept ze srnčích jater, srnčí játra, srnčí játra s rýží, srnčí vnitřnosti recept, vnitřnosti ze srnce

Suroviny:
játra, smetana na vaření, mrkev, petržel, celer, máslo, vývar masový, pepř celý, pepř mletý, koření nové koření, tymián, bobkový list, slanina, mléko

Přidat fotografie receptu