Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Orientální grilovaná prsa

Orientální grilovaná kuřecí prsa jsou exotickým a chutným pokrmem, který vás přenese do srdce Východu. Kuřecí prsa marinovaná v aromatické směsi citronu, zázvoru a chilli získávají bohatou chuť a jemnou křehkost. Grilování dodává masu neodolatelnou kouřovou vůni a krásně zlatavou kůrku.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vanilka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby marinování

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 033 kJ /
1 442 kcal
Bílkoviny326,20 g
Tuky14,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 771 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny ingredience na marinádu, do ní pak naložíme kuřecí prsa - pokud možno přes noc. Prsa poté zprudka opečeme na kontaktním grilu. Krok 2: Podáváme s cizrnovou kaší. Cizrnu předem namočenou (minimálně 8 hodin) uvaříme do měkka, nebo použijeme cizrnu z konzervy. Potom jí umixujeme a dochutíme mrkví. Krok 3: Mrkev nakrájíme na drobné kostičky, podusíme na zkaramelizovaném cukru, přidáme rozinky, sušený zázvor a promícháme s cizrnou. Tato sladkost se náramně hodí k citronovému kuřeti.

Zveřejněno 24. 11. 2012

Poznámka autorky Vanilka

Kardamom je v takových tobolkách, ty jsem rozdělala a obsah podrtila v hmoždíři - výrazné aroma se tak uvolnilo mnohem lépe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální grilovaná prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KqR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální grilovaná prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KqR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Frantiska:No přiznám se, že kořením dost od oka. Řekla bych, že na čtyři prsa jsem dala půl čajové lžičky skořice, celou římského kmínu (ten jsem taky podrtila v hmoždíři), celou lžičku chilli, šťávu z jednoho citrónu, a tak tři tobolky kardamomu - ten je nejvýraznější a každý ho nemusí - manžel mu říká voňavka, ale má ho rád :-)

byla bych moc vdecna za pomer koreni :) netusim kolik ceho, kdyz jsou prisady, tak vyrazne

:-p;-):yes:

:yes::yes:

toto by mi zaručeně chutnalo.. krásný recept;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí prsa na kontaktním grilu, orientální kuřecí prsa, kachni prsa na kontaktnim grilu, kruti prsa na kontaktnim grilu, kuřecí prsa naložená na gril, jak grilovat kureci prsa na kontaktnim grilu, kuřecí prsa na kontaktní gril, kachní prsa na na kontaktním grilu, příprava kachních prsou na kontaktnim grilu, kuřecí prso na kontaktním kontaktním grilu, naložená kachní prsa na gril, orientální marinády na kuřecí prsa, kuřecí medailonky na kontaktním grilu, kuřecí na kontaktním grilu, orientální mrkev, naložené kuřecí maso na grilování, kachni prsa v kontaktnim grilu, recept na voňavku z vanilky, kuřecí prsa kontaktní gril, grilovaná krútí prsa s ananasem

Suroviny:
prsa kuřecí, šťáva citronová, jogurt, chilli, kardamom, římský kmín mletý, skořice, cizrna, mrkev, cukr, rozinky, zázvor sušený

Přidat fotografie receptu