Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 047 kJ /
1 206 kcal
Bílkoviny13,40 g
Tuky76,79 g
Vláknina14,97 g
Cholesterol 177 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy108,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine).
Suroviny na marinádu prošleháme a potřeme s ní rybí filety. Necháme marinovat cca 2 hodiny. Krok 2: Poté přikryjeme alobalem a pečeme přikryté půl hodiny. Odkryjeme, poklademe plátky másla a 15 minut dopečeme. Podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru. Krok 3: Mezitím oloupeme brambory a celer a společně uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Vodu scedíme, obsah hrnce rozšťoucháme s máslem a přilijeme horkou smetanu. Pomocí ručního šlehače vyšleháme pyré a dochutíme ho solí, případně špetkou muškátového oříšku.

Zveřejněno 24. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXn6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXn6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Michaela 4. 1. 2017 16:53
Dnes som vyskúšala receptík a je vynikajúci. Hoki nám zvýšil z Vianoc a hľadali sme ten správny recept a váš sa mi zdal ten správny. Doteraz som robila rybu len vyprážanú, tak toto bolo takým osviežením. Receptík si ukladám a skúsim marinádu aj na iné ryby. Jediné, čo som nepoužila, bola tá ustricová omáčka, tú som nemala a ani by som ju tam radšej ani nedávala ;-)

Neznam ani tuto rybu, ani marinadu, jsem na diete a shanel jsem neco chutneho z ryb. Tak tohle asi bude muj favorit - i kdyz asi marmoska moc dietniu nebude, ale kvuli teto dobrote to asi risknu ;-)

no mňamka:yes::-D zatím jsem vždy koupila jen hoki medailonky tak se podívám i po filetech

Krásně připraveno:-p:yes::-KBramborovo-celerové pyré(nebo jen kaše)je oblíbená i u nás:-pJen bez toho muškátového oříšku:-)

To musi byt moooc dobroucke! Davam bodika!:yes::yes::yes::-):-K

Hoki sice fakt neznám, ale úprava vypadá skvěle.:-p

Děkuju.:-K Hoki je docela fajn ryba bez kostí (tedy ty filety) a protože její maso je sušší, ale chutné, snese chuťově výraznější marinádu i větší množství másla. Marinádu samozřejmě můžeme aplikovat i na jinou treskovitou rybku...

jak píše Rebeka, perfektní:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-p

:-p:-p:yes:

ta marináda je parádní;-):yes:, muškátový oříšek v brkaši je úžasný, a celé je to:yes::yes::yes:;-):-)

Tématické fráze:
hoki filet, hoki, hoki filet recept, hoki recept, hoki filety, hoki recepty, hoki filet recepty, hoki na kmíně, treskovník recept, filet hoki, recepty hoki, treskovník, filety hoki, recept hoki, bramborovo celerové pyré, hoki filety recept, hoki filety recepty, treskovník recepty, recept celerové pyré, co je hoki

Suroviny:
filet hoki, kopr, máslo, sůl, vývar zeleninový, olej olivový, šťáva citronová, omáčka ústřičná, marmeláda meruňková, česnek, sůl, kmín mletý, pepř, brambory, bulva celerová, smetana ke šlehání, máslo

Přidat fotografie receptu