Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Suroviny

Porce: 6 špízů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 358 kJ /
1 998 kcal
Bílkoviny89,45 g
Tuky126,50 g
Vláknina25,13 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 4,05 g
Sůl10,00 g
Sacharidy103,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na plátky a omatláme je v marinádě. Dáme do nádoby s pokličkou a necháme přes noc v lednici. Krok 2: Pokud máme dřevěné špízy, namočíme je na chvilku do vodu nebo je naolejujeme. Střídavě na špízy napichuje maso, šunku, půlky žampionů, plátky jablek bez slupek a jader. Krok 3: Pekáček lehce přetřeme olejem a naskládáme do něj špízy. Povrch ještě zakapeme olejem. Pokud zbudou jablka nebo žampiony, přidáme je "navolno" do pekáče. Krok 4: Vložíme do trouby a přiklopené poklicí pečeme na 200° cca 30 minut. Pak ještě 15 minut bez poklice. Já jsem nepodlévala, protože jablka a žampiony pustí šťávičku, která nám udělá nádherně navinulý sosík. Krok 5: Dip: brusinky dáme do síta, propláchneme. Do kastrolu se sendvičovým dnem nasypeme brusinky, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Až brusinky začnou pukat, přidáme víno, necháme provařit, přidáme sůl, pepř a limetkovou šťávu. Nakonec zahustíme solamylem, rozmíchaným ve dvou lžících vody. Necháme probublat a máme hotovo. Krok 6: Podáváme nejlépe s pečeným bramborem. Dip podáváme studený v miskách nebo přímo na talíř. Kdo chce, může zlehka ohřát.

Zveřejněno 25. 11. 2012

Poznámka autorky rebeka

Nápad můj vlastní, není ani z AHA ani z Apetitu. Je to jen a jen můj výmysl. Ty brusinky jsem koupila poprvé, a syrové jsou teda pěkně hnusné :-( A protože nebyly nejlevnější, tak jsem špekulovala, co s nimi. A vymyslela jsem to hlavou.. :-)))))))))))))))

Čekala jsem s obavami, co na tento můj výmysl řeknou strávníci.. chválili kupodivu. A dokonce i ten dip.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2Gn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2Gn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

:-p:-K:yes:

Chutnou dobrůtku jsi navařila:-p:yes::yes:a také krásně načančala:-*:-K

Pajaja::-8 i ňok... třeba:-8;-):-D:-D díky i tobě:-K

To bude zase dobrotka. . . :-p Teda, musím říct, že "někdy" máš dobrý nápady! :-)) Nééé, vážně, přišla bych k Tobě na oběd KDYKOLIV, páč vím, že i knedlíky s vajíčkem bysi mi podala krásně načančané. ;-):yes:+

drahulin::-8:-8 ale vaří.. díky ségra:-K:-)

Tedy,to bych si s velkou chutí dala.Ani U Šuterů tak skvěle nevaří.:-D:yes::yes:

Nadi, to jsi hezky synečkovi "vytřela" zrak, dobře mu tak, aspoň vidí, že mamka nemachruje, ale skvěle vyvařuje +16:yes:;-):-K

Pajaska: tady jsou, naštěstí, k dostání běžně..na rozdíl od líček:-//
děkuju moc všem:-8:-K

To je krásný recept a ty fotky jsou tak žravózně plastické, až jeden dostává hlad...:-p Radši jdu dělat hygienu a na jídlo zapomenu...;-)

Hmmm,ať žijí vepřové palce.:-D:-D Teda,chtěla jsem je po řezníkovi a ten na mne vyvalil oko,co že to jako chci.:-D:-D:-D Jsem mu to vysvětlila a víš co mi přinesl viď?Packy... srandista,ať si je najdu sama.Sulc mu chutnal.:-)Recept pěkný:yes::yes::yes:

krásně připraveno, nafoceno luxus prostě u mně za jedna:-K:-p:-p:yes::yes::-K:-K:-K

Rebi, moc krásné, moc se Ti to povedlo, jídlo i fotky:-p:-):yes:+12

Porada::-8:-8 když já už jsem taková stydlivka.. tichá a nenápadná.. díky, Mr. Porada:-);-):-K

rebeka - jen se nestyďte, za Vaše recepty a foto si pochvalu rozhodně zasloužíte.:yes::yes::-p:-)):-K

suslajda: no to klidně napiš.. je to hnus, velebnosti:-((:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
vepřové palce, palce z vepřové panenky recept, marináda na vepřovou panenku, vepřové packy, brusinkový dip z cerstvych brusinek, vepřové packy recepty, vepřové palce z panenek recept, top recepty vepřové palce, veprovy palec, vepřové špízy v troubě, vepřové palce recepty, špízy z vepřové panenky, co jsou vepřové palce, vepřové palce recept, palce z panenek recept, nejlevnější vepřové půlky, kluci v akci ražniči, vepřovy palec recept, vepřové palce z panenky, co je vepřový palec

Suroviny:
palec vepřový, jablko, žampióny, pršut, olej, rozmarýn, olej sezamový, pepř zelený, sůl hrubozrnná, brusinky, cukr třtinový, víno červené, limetka, kompot brusinkový, sůl, pepř mletý, solamyl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu