Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Suroviny

Porce: 6 špízů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 358 kJ /
1 998 kcal
Bílkoviny89,45 g
Tuky126,50 g
Vláknina25,13 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 4,05 g
Sůl10,00 g
Sacharidy103,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na plátky a omatláme je v marinádě. Dáme do nádoby s pokličkou a necháme přes noc v lednici. Krok 2: Pokud máme dřevěné špízy, namočíme je na chvilku do vodu nebo je naolejujeme. Střídavě na špízy napichuje maso, šunku, půlky žampionů, plátky jablek bez slupek a jader. Krok 3: Pekáček lehce přetřeme olejem a naskládáme do něj špízy. Povrch ještě zakapeme olejem. Pokud zbudou jablka nebo žampiony, přidáme je "navolno" do pekáče. Krok 4: Vložíme do trouby a přiklopené poklicí pečeme na 200° cca 30 minut. Pak ještě 15 minut bez poklice. Já jsem nepodlévala, protože jablka a žampiony pustí šťávičku, která nám udělá nádherně navinulý sosík. Krok 5: Dip: brusinky dáme do síta, propláchneme. Do kastrolu se sendvičovým dnem nasypeme brusinky, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Až brusinky začnou pukat, přidáme víno, necháme provařit, přidáme sůl, pepř a limetkovou šťávu. Nakonec zahustíme solamylem, rozmíchaným ve dvou lžících vody. Necháme probublat a máme hotovo. Krok 6: Podáváme nejlépe s pečeným bramborem. Dip podáváme studený v miskách nebo přímo na talíř. Kdo chce, může zlehka ohřát.

Zveřejněno 25. 11. 2012

Poznámka autorky rebeka

Nápad můj vlastní, není ani z AHA ani z Apetitu. Je to jen a jen můj výmysl. Ty brusinky jsem koupila poprvé, a syrové jsou teda pěkně hnusné :-( A protože nebyly nejlevnější, tak jsem špekulovala, co s nimi. A vymyslela jsem to hlavou.. :-)))))))))))))))

Čekala jsem s obavami, co na tento můj výmysl řeknou strávníci.. chválili kupodivu. A dokonce i ten dip.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2Gn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2Gn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (33)

:-p:-K:yes:

Chutnou dobrůtku jsi navařila:-p:yes::yes:a také krásně načančala:-*:-K

Pajaja::-8 i ňok... třeba:-8;-):-D:-D díky i tobě:-K

To bude zase dobrotka. . . :-p Teda, musím říct, že "někdy" máš dobrý nápady! :-)) Nééé, vážně, přišla bych k Tobě na oběd KDYKOLIV, páč vím, že i knedlíky s vajíčkem bysi mi podala krásně načančané. ;-):yes:+

drahulin::-8:-8 ale vaří.. díky ségra:-K:-)

Tedy,to bych si s velkou chutí dala.Ani U Šuterů tak skvěle nevaří.:-D:yes::yes:

Nadi, to jsi hezky synečkovi "vytřela" zrak, dobře mu tak, aspoň vidí, že mamka nemachruje, ale skvěle vyvařuje +16:yes:;-):-K

Pajaska: tady jsou, naštěstí, k dostání běžně..na rozdíl od líček:-//
děkuju moc všem:-8:-K

To je krásný recept a ty fotky jsou tak žravózně plastické, až jeden dostává hlad...:-p Radši jdu dělat hygienu a na jídlo zapomenu...;-)

Hmmm,ať žijí vepřové palce.:-D:-D Teda,chtěla jsem je po řezníkovi a ten na mne vyvalil oko,co že to jako chci.:-D:-D:-D Jsem mu to vysvětlila a víš co mi přinesl viď?Packy... srandista,ať si je najdu sama.Sulc mu chutnal.:-)Recept pěkný:yes::yes::yes:

krásně připraveno, nafoceno luxus prostě u mně za jedna:-K:-p:-p:yes::yes::-K:-K:-K

Rebi, moc krásné, moc se Ti to povedlo, jídlo i fotky:-p:-):yes:+12

Porada::-8:-8 když já už jsem taková stydlivka.. tichá a nenápadná.. díky, Mr. Porada:-);-):-K

rebeka - jen se nestyďte, za Vaše recepty a foto si pochvalu rozhodně zasloužíte.:yes::yes::-p:-)):-K

suslajda: no to klidně napiš.. je to hnus, velebnosti:-((:-D:-D:-D:-D

co na to říct moc pěkně připravené s těma brusinkama máš pravdu koupila jsem je na trhu, přišla domu ochutnala a brr vím, že se o jídle neříká, že je hnusné, ale vůůbec mi nechutnalo tak jsem je šoupla do mrazáku a hezky se mrazej;-)tobě za pekné papu bodík posílám:yes::yes:+11

Zdenka1::-8:-8 až se stydím za tolik chvály:-8:-8
ale mooc děkuju:-K
všem vám děkuju:-);-)

rebeka:dobře jsi to vymyslela:yes:, hezky zrealizovala:yes:, krásně nafotila:yes:. Mít doma takovou kuchařku, také bych chválila:-p:-D:yes:. Tebe aj ten dip:-D

pěkné:-p:yes:

jarda Kadic::-D:-D:-D:-D:yes:

Tato jsem usilovně přemýšlel, kde má prase, coby sudokopynik palec.A celá moje škola mě byla v tu chvíli na co?? To tady ani psát nebudu.:-O:-O:-O:yes::yes::yes::yes:

nofrona: ta byla, myslím že v pátek jsem dávala recept.. nebo v sobotu:-?:-D to víš, mladej měl furt remcy, že machruju jenom tady, a když přijede domů, tak je vepřo, knedlo, zelo.. tak má, co chtěl:-D

1974andrea: já oleje nakombinovala.. i když ten sezamový jsem sehnala v akci za hodně dobrou cenu;-)

díky všem:-K

Nadi vypadá to velice dobře:yes:. Ovšem sezamový olej já dávám jen pár kapek na dochucení jídel, 100ml je celá lahvička kterou vlastním:-O

Holka ty jedeš a jedna dobrota za druhou:yes::yes:
A polívčička nebude;-):-p:-p:-D:-D

Palce se mi krčí v mrazáku už nějakou chvilku. Potřebuju je zpracovat a Rebí Tvůj recept je mi inspirací. Moc pěkný;-:-K):yes:

rebeka: Tak to jo, to je krásné:-D. Jako prostá venkovská žena tohle neznám:-8:-K:-8 Je fajn, jak se tu člověk pořád učí, děkuju a receptík ukádám.:yes::yes::yes:

Rebí, jo takto připravená masa máme rádi a proo jsem nedávno dávala řecept na ražničí, ale se šťávičkou-jsme na šťávy ulítlí a nemáme rádi nic na sucho. Že se části panenky říká prsty slyším poprvé:-Oa ani si nejsem jistá, zda se to tu u nás užívá;-) I tak máš prostě 4.bod:yes:

Moc hezky jsi si to vymyslela,vypadá to žravě:-p:-p;-):yes:

sunny.sofi: to je v podstatě levnější varianta vepřové panenky, tak nějak to vypadá;-) http://www.ceskamasna.cz/maso/veprove-maso/v-palce...

Krásný recept, nádherně vymazlený a fotky profesionální, tleskám nahlas s palcem nahoru:yes::-)

Tématické fráze:
vepřové palce, palce z vepřové panenky recept, marináda na vepřovou panenku, vepřové packy, brusinkový dip z cerstvych brusinek, vepřové packy recepty, vepřové palce z panenek recept, top recepty vepřové palce, veprovy palec, vepřové špízy v troubě, vepřové palce recepty, špízy z vepřové panenky, co jsou vepřové palce, vepřové palce recept, palce z panenek recept, nejlevnější vepřové půlky, kluci v akci ražniči, vepřovy palec recept, vepřové palce z panenky, co je vepřový palec

Suroviny:
palec vepřový, jablko, žampióny, pršut, olej, rozmarýn, olej sezamový, pepř zelený, sůl hrubozrnná, brusinky, cukr třtinový, víno červené, limetka, kompot brusinkový, sůl, pepř mletý, solamyl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu