Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 504 kJ /
2 033 kcal
Bílkoviny15,14 g
Tuky175,90 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 931 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy93,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny. Krok 2: Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku vanilkového extraktu a na nejnižší teplotě zahříváme až k bodu varu. Krok 3: Za občasného promíchání pak udržujeme při lehkém probublání asi 5 minut. Krok 4: Horkou smetanu poté po malých částech pomalu vléváme do žloutkové směsi a stále šleháme. Krok 5: Vrátíme na plotýnku s nízkou teplotou a za stálého míchání uvedeme téměř k bodu varu. Krok 6: Po zhoustnutí omáčky odstavíme a občas promíchneme. Krok 7: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Krok 8: Na pánvi roztopíme máslo a hrušky opékáme dozlatova. Krok 9: Přisypeme cukr a necháme vše zkaramelizovat. Krok 10: Opečené plátky hrušek vyjímáme z tuku na talíř a při podávání je přeléváme vlažnou vanilkovou omáčkou.

Zveřejněno 25. 11. 2012

Poznámka autorky Eliza

Doporučuji vynikající vanilkový extrakt - http://www.toppotraviny.cz/vanilka-a-vanilkove-pro...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O6nr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O6nr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

luxusní pochoutka:yes::-D

:yes::yes::-p:-p:-)):-K

Předpokládám, že lze použít jakýkoliv vanilkový extrakt. . . ;-)

aaadobromila: Jestli myslíš takovou tu láhev na bombičky, co našlehá smetanu, tak tu...bohužel nemám. Pracovala jsem s ní celé roky, když jsem pomáhala v hospodách a pak, když jsme měli vlastní provozovnu. Dneska mi musí stačit taková ta ruční "pumpa", co smetanu našlehá a ovoskovaný pytlík s tvarovací hubičkou.;-)

Eliz, u nás doma by to bylo podobně, jako u Vás. Také by se zaprášilo a také by to dětem bylo vzácné :-D. Vypadá to moc krásně. Ty máš určitě na šlehačku tu bombičkovou "pistoli", že? Ta mi v domácnosti ještě chybí... Bodík :yes:.

No, tak to bych si také ráda dala.Hrušky miluji a k tomu ta vanilková omáčka,no ...mňam.:yes::yes:

U nás se sladkému otevřou dveře také jen jednou za čas... Dělala jsem to dnes pro děti na odpolední slavnostní svačinku a dcera konstatovala, že nic tak dobrého ještě nejedla...asi proto, že není na sladkosti zvyklá..;-):-D;-)
Děkuji za reakce.:-K

hmmm, no to by moc chutnalo:-p:-p:yes::yes:;-);-):-K

Eli, to je veľmi pekný recept:yes:;-) Nie som na sladké, ale toto by som zjedla s chuťou, keby si ma ponúkla :-D;-)

to musí bát bašta:-K:-K

mnam to bych si hned dala:-K:-K:-K:-);-)

Eli, to musí být pochoutka;-):yes:.

To je luxusní recept:-O:-p+:yes: super foto jako vždy:yes:

Tématické fráze:
karamelizovane hrusky, karamelizovaná hruška, vanilkova omacka pohlreich, créme anglaise, zkaramilizovaná hruška, karamelizovane hrusky recept, karamelizovana hrušky, zkaramelizovana hruska, skaramelizovaná hruška, omacka z hrusek, karamelizovane ovoce, karamelizovane hruaky, hruska karamelizovana, zkaramelizovana hrušky, pohlreich cream alglaise, karamelizovaná hruška na víně, vanilková omáčka -pohlreich, karamelizovana hruska recept, hrusky recept, hruška na másle

Suroviny:
hruška, máslo, cukr krupice, smetana ke šlehání, extrakt vanilkový, cukr moučkový, žloutek

Přidat fotografie receptu