Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky s bramborovým knedlíkem a zelím na cibulovém pyré

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Margusticka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie574 kJ /
137 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky0,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si odblaníme, dáme do větší misky a naložíme s tymiánem a kousky česneku a dodáme dostatečné množství oleje, necháme přes noc v lednici, nesolíme. Krok 2: Druhý den si připravíme klasické bramborové těsto na knedlíky a místo šišek si uválíme kulaté velké noky. Krok 3: Kysané zelí každý udělá jak má rád a jak si na něm nejvíc pochutná, mně chutná sterilované, klasičtější "hospodské". Krok 4: Naložené maso osolíme, okmínujeme a dáme péct, ale pod něj dáme péct taky 4 menší cibule nebo 2 velké, pečeme asi hodinu a půl a podle potřeby podléváme pivem, až je maso dozlatova upečené. Krok 5: Vyjmeme ho a ponorným mixérem v pekáči rozsekáme cibuli na pyré a podle potřeby dochutíme. Krok 6: Podáváme s knedlíkem a zelím přelité štávou z cibule, bylinek a piva.

Zveřejněno 26. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky s bramborovým knedlíkem a zelím na cibulovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnxX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky s bramborovým knedlíkem a zelím na cibulovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnxX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Máš to krásné:-p:yes::-K

magdalenka: Nechápu to prostě. Ani to, jak kdo rozpozná, kdo je tu vícekrát, ani to, proč to někdo dělá. Ani to, jak se tu často uvádí, že neregi je regi... prostě jednou jsem regi, tak se za svůj názor nestydím, ne? :-//

magdalenka::-D:-D "viacnickových":-D:-D:-D si najlepšia;-):yes::-D

aaadobromila: to sa musíš opýtať tých viacnickových...prečo ich to baví.

já se v těchto stránkách začínám nějak ztrácet... proč má proboha někdo zapotřebí tu fungovat po více nicky? a jak to ti ostatní vlasntě mohou vědět / tušit? asi už nic nechápu :-// je to tu vlastně ještě o receptech? :-! :-S :-?

doktorka .......veterinářka.....a kolik dalších nicků máš....je zpět:no::no::-//...Marketička....Ludánek......:no::no::no:

tejaja: Aby bylo o čem vést konverzaci;-):-D. Jinak by to bylo táááák nudné:-).

Margusticka: Že sa urobí preklep je normálne, ale keď ťa na to niekto upozorní, prečo to neopravíš v recepte, ale čakáš, kým to opraví niekto iný? :-O

Co to zase je:-?

spagetka: Nevíš co počít se 4 pivky?:-)):-))1x na podlití a 3x po obědě,se rozděl,jsou tam 4 porce.;-):-))
Ty kulaté knedlíčky jsou prima.:yes:

Margusticka 26. 11. 2012 11:49
Pardon, to je překlep,ta 4ka patří k cibuli, 4malé nebo dvě velké pivo jen jedno bohatě stačí na podlévání, klidně obyčená desítka světlá,ale i černé by určitě šlo:-K

V surovinách je 4X pivo - co si pod tím představit? Jaké množství? A jaké pivo?

Tématické fráze:
guláš s bramborovym knedlíkem, vepřová panenka s knedlikem, vepřový ocásek se zelím, vepřové ocásky recept, vepřový gulaš s knedlíkem, vepřové ocásky, pečené vepřové s bramborovým knedlíkem, veprovy gulas z bramborovy knedlik, veprovy gulas se zelim, hospodsky zelí s knedliky, veprove z bramborovym, pyre ze zelí, veprvy ocasek se zelim, vepřové ocásky zeli, hospodske sladkokysele zeli, uzeny ocasek s bramborovymi knedliky, veprove ocsasky se zelím, veprovy ocasek s knedlikem a zelim, veprova panenka se zelim a knedlik, hospodske zeli s křenem

Suroviny:
ocas vepřový, česnek, cibule, pivo světlé, knedlík bramborový, zelí

Přidat fotografie receptu