Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka s jogurtem a hovězím masem

Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby vaření masa

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby vaření masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 650 kJ /
1 111 kcal
Bílkoviny147,34 g
Tuky30,92 g
Vláknina9,19 g
Cholesterol 311 mg
Sodík 528 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy58,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou a očištěnou zeleninu dáme spolu s masem a kořením do hrnce, zalijeme studenou vodou (mírně nad úroveň masa a zeleniny), přivedeme k varu, ztlumíme na minimum a necháme cca 4 hodiny táhnout. Krok 2: Poté scedíme, maso necháme přikryté vychladnout. Krok 3: Z olivového oleje, kousku másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku. Zalijeme hovězím vývarem a necháme 20 minut povařit. Krok 4: Mezitím si v kastrůlku zvolna zahřejeme jogurt se smetanou a přilijeme ho k jíškovému zakladu. Pokud se nám zdá omáčka příliš řídká, zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vývaru. Po zahuštěni necháme 20 minut provařit. Krok 5: Nakonec vmícháme drobně pokrájený kopr, přidáme třtinový cukr a dle potřeby sůl.
Podáváme s plátky hovězího masa, bramborem či knedlíkem.

TIP: Jak uvařit koprovou omáčku

Zveřejněno 26. 11. 2012

Poznámka autorky aisha

Jelikož jsem použila kyselejší jogurt, nebylo potřeba dochucovat octem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka s jogurtem a hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xpzg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka s jogurtem a hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xpzg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

K jogurtu jsem byla z prva skeptická, ale velice se osvědčil. Omáčka není cítit octem :yes: .Děkuji, už nebudu vařit jinak. :-K:-8

to vypadá božsky :-O

Aisho,máš to nádherné:-K:-p:yes:Kližku také ráda používám,je hezky šťavnatá a chutná:-p

Aisho, krásný recept, já bych tedy dala jen smetanu, jogurt v teplých omáčkách nemusím, ale to je můj problém.:-8 Máš to nádherně nafocené.:yes::yes:+16

Nádherná prezentace:yes::-p

Koprovku já ráda:-p. Tahle vypadá skvěle:-*:yes:.

Moc vsem dekuji za zajem a komentare..:-K:-K

:-O:-p:-*:yes::yes:

Jak píše Bibinka, nádhera:-K je tady mooooooc super kuchařinek a Ty jsi jedna z nich:-!:-K :yes::yes::yes::-p:-p:-K:-D

to vypadá dobře:yes::yes::yes:

Jéééžiš, hned bych si dala!:yes:

Hned bych si porcičku dala :-p:-p:yes:

aisha:Aisho, nádherný aranž jídla, mocinky se ti to povedlo...nakonec jako všechno:yes: a jak vidím, koprovka jede všude i ve vzdálené zemi a ty krásně propaguješ česká jídla:yes:za to všechno ti posílám 7.boda:yes:

,,Obyčejná"!!! koprovka a jak je překrásně prezentovaná.Zírám.:yes::yes:

rebeka: To rika ta prava, Tve fotky u me spousteji Pavlovuv reflex neuveritelnou rychlosti..:-D:-D

Tématické fráze:
koprovka s hovezim masem, koprová omáčka videorecept, pravá domácí koprová omáčka recept, koprovka s jogurtem, koprovka z jogurtu, hovězí maso s koprovou omáčkou, jogurtova omacka, koprova polevka s hovezim masem, jaké maso na koprovku, koprova omacka s jogurtom, hovězí na koprovku, koprovka z hovězího masa, koprová omáčka z hovězího masa, jogurtovo koprová omáčka s houbami, jogurtová omáčka s koprem, koprová omáčka z naloženého kopru, hovězí maso s omáčkou, top recept hovězí v koprové rajské omáčce, hovězí s koprovou omáčku, jaké hovězí na koprovou omáčku

Suroviny:
maso hovězí, cibule, mrkev, cibulka jarní, celer řapíkatý, petrželka hladkolistá, česnek, pepř, koření nové koření, sůl, mouka hladká, vývar hovězí, jogurt bílý, smetana, cukr třtinový, olej olivový, máslo, kopr čerstvý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu