Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělské vanilkové rohlíčky

Křehké sladké vanilkové rohlíčky, to je tradiční pocukrovaná stálice mezi vánočním cukrovím. Jsou jednoduché, rychle hotové a tak lahodné. Provoní dům vanilkou a navodí tu pravou vánoční atmosféru.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mischelinka mischelinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 707 kJ /
3 993 kcal
Bílkoviny52,94 g
Tuky264,00 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 561 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy343,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Měkké máslo, mouku, cukr a mleté ořechy zpracujeme na těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu odležet. Krok 2: Pak z těsta tvarujeme rohlíčky nebo dáváme po kouscích těsto do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytlačujeme stejně dlouhé tyčky, které na plechu mírně ohneme do tvaru rohlíčků. Krok 3: Pečeme na plechu s pečicím papírem asi 10 minut na 180 °C. Krok 4: Ještě horké obalíme v moučkovém cukru, do kterého můžeme přimíchat pro lepší vůni vanilkový cukr.

TIP: V čem se obalují rohlíčky?

Zveřejněno 1. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělské vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWvO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělské vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWvO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Po upečení se lehce "rozjely", ale nelámaly se. Chuťově jsou více sladší.

vyzkoušeno, moc dobrý recept.

vanilku? to někdy v polovině listopadu koupím ze dva vanilkový lusky, rozříznu, vyškrábnu, dám do moučkovýho cukru a ty "vypoužívaný" lusky k tomu přidám, vše uložím do mikrotenovýho sáčku, zauzluju, uložím a na vánoce v tom obaluju rohlíčky, vanilkový cukr nepoužívám... :-8

fakt jsou vynikající. A to mi jen tak každý rohlíčky nechutnají. :yes:

jsou super, recept ukládám opravdu moc povedené a to sladké nejím, jen peču. udělala jsem rovnou čtyři dávky ;-) víc jak 3kg těsta

y rohlíčky musí být strašně přeslazené dávám na stejné množství mouky a másla jen 7dkg cukru i 7 dkg ořechů někdy lískáčů,jsou výborné,v puse se rozplývají - není třeba je nechávat odležet

Ponda:možno sa len vo vanilkovom cukre obaľujú...

A proč jsou vanilkové, když tam nikde není o vanilce ani zmínka?;-)

Therez :-) 9. 12. 2012 23:41
Kdybyste tu raději místo keců typu: jééé, ty jsou nádherné a jéééé musím vyzkoušet napsaly, jaké opravdu jsou, jak chutnají, když se vám pečou v troubě se spoustu dalších připomínek, uděláte líp ;-)

Tak testo zatim super, uz se chladí,uvidime jak dopadnou rohlicky v troubě:yes:

Máš je jeden jako druhý, chválím jak se ti povedly a už se moc těším jak si je zase po roce opět upečeme:yes:

Jiřička 2. 12. 2012 08:17
Já rohlíčky dělám tak, že mám malou formičku rohlíčku, do ní vtlačím kousek těsta, vyklepnu a kladu na plech. Jsou jeden jako druhý a jde to moc dobře. Recept jsem si poznamenala a letos ho vyzkouším. Já každý rok dělala rohlíčky z lískáčů. Bude změna.

Jé,přesně takhle vykrajované dělala moje babička a opět je vidím po dlouhé době:-K Tohle jsou pro mě pravé vanilkové rohlíčky.Bodík letí,jsou nádherné:yes:

Tak jsem si udělala podle Tebe těsto, zatím je opravdu krásně vláčné, vyválím zítra ale radši klasika rohlíčky a dám fotku, pokud je nespálím,:-)) ale ukládám si těsto, je :-p;-)báječné

Krásné :yes::yes::-K Mám stejný recept po babičce:yes::yes: a dělám lisem na cukroví;-):-K

hoj, já dělám ve strojku kokosový nebo pudinkový :-);-)

Díky za recept a na jak dlouho to dáváte odležet?:-)

Také mám raději v tomto případku ruční práci, strojkem dělám jen linecké, po domácku zvané tankové pásy;-)Ale podle surovin odhaduji na dobré rohlíčky, jen jsem ty své začala obalovat prochladlé, zdá se mi, že na nich neulpí tolik cukru, což mi vyhovuje a těmto tvým posílám bodík :-p:-K:yes:

:yes::yes:mě se strojkové jaksi nevede,po třech zkušenostech již nikdy více,vždycky to sezobaly slepice...:-)):-D;-)
recept si ukládám,ale budu dělat na vále:-D:-D:-))

Jenny: (1. 12. 2012 13:52:06)
No, mé slepice by se tohoto uzobaly :-D
***
Rcp mám skoro stejný...
Z masomlýnku nedělám tyčky, ale střapaté těsto se zemskou tíží takřka samo tvaruje do rohlíčků...
Po upečení se na ně stačí křivě podívat a samy se rozpadnou...
Roky jsem měl problém s obalováním v cukru...
Konečně jsem na to přišel:-!
Horké korpusy naberu z plechu špachtlí po několika kusech, všechny najednou je převrátím vzhůru nohama do cukru a pak beru opatrně po jednom (trošku jimi v cukru pohnu - lépe se obalí cukrem) a ukládám do zásobní krabice.
Ze čtyřech plechů se rozlomily 2 rohlíčky (jinak bych snad ani neochutnal jaké jsou) :-D

Tématické fráze:
vanilkove rohličky recept, recept na vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky ze strojku, vanilkove rohličky přes strojek, vykrajované vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky strojkové, vanilkove rohlicky vykrajovane, vanilkové rohlíčky do strojku, pravé vanilkové rohlíčky, vykrajované rohlíčky, vanylkove rohličky, strojkové vanilkové rohlíčky, rohlíčky ze strojku, recepty na vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky top recepty, vanilkové rohlíčky bez ořechů, recepty vanilkove rohlicky, strojek na vanilkove rohlicky, rohlíčky přes strojek, strojek na rohlíčky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu