Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dawaa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 224 kJ /
1 488 kcal
Bílkoviny206,00 g
Tuky69,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 740 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy9,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malé nudličky, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, kari také kvůli barvě, oregáno a zeleninu. Buď mraženou nebo čerstvou, ale musí obsahovat minimálně mrkev, petržel, celer, dále houby, bambusové výhonky. Krok 2: Necháme osmahnout lehce a přidáme smetanu, trochu mléka a necháme dusit, dokud maso není zcela měkké. Nepřidáváme žádnou podravku nebo polévkové koření !!! Krok 3: Jako přílohu doporučuji výhradně rýži na cibulce, kdo ji nemá rád, může použít smažené hranolky, americké brambory, bramborové chipsy.


Přeji dobrou chuť :)

Zveřejněno 4. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zY3m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zY3m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Byl to rychlý a celkem i dobrý oběd. Takový český miš maš. Kari vidím spíš na Indii a oregáno na Itálii. Ale nezatracuji to.

David Caska: prečo by mala byť mrazená zelenina vraždou? Alebo chybou? Je určite kvalitnejšia ako zelenina, ktorej trvá niekoľko dní cesta od pestovateľa do skladu, ktorá sa skladuje niekoľko dní v sklade, potom v obchode...nie každý má záhradu, aby si vytiahol zeleninu tesne pred varením. Mrazenie je najšetrnejší spůsob uskladňovania zeleniny.;-)

David Caska: Rád se nechám poučit, "...co to znamená slovo gastronomie !!!" ve vašem pojetí:-)) a rád se nechám také poučit, proč to vepřové v receptu dvakrát tepelně mučíte (kdybych chtěl použít vašeho výraziva, tak bych napsal, proč to vepřové tak prasíte):-((

Jedním z půvabů "číny" je, že z celkového času přípravy jídla je asi 80% potřeba na přípravu surovin a asi 20% času na vlastní tepelnou úpravu. Toto vaše jídlo by šlo, levou zadní, uvařit za 5 minut bez rizika, že z masa bude žvýkačka kterou budete dusit a dusit až do úplného udušení:-)) Jen by stačilo hodit nudličky (ťis) na rozpálený tuk (sádlo), chviličku (jen co změní barvu) restovat, pak přihodit vše ostatní (houby máčené, mrkev krájenou na drobnější kousky než další zelenina, já bych přidal ještě cibuli na 1/8) 2x, 3x prohodit zalít smetanou (když už musí být), prohřát pár vteřin a finíííto:yes:
Pozastavujete se nad zeleninou na velké kusy krájenou... Zkuste to někdy zkusit... Třeba zjistíte, že i zelenina když není na "máčku" má cosi dosebe:yes::-))

spagetka: nechapu, proc jsi je smazala :) pokud je to jeho recept, tak at se logne a napise z toho nicku

David Caska:těžce se omlouvám a klaním pane šéfkuchaři óoo jasný, dodejte ihned váš výtvor, ať vidíme, co jest gastronomie ve vašem podání. Ehm, zatím nevidíme nic.. Svůj neumětelský vymazávám a s pokorou prosím o odpuštění ;-(;-(;-(;-(:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

David Caska 29. 12. 2013 18:30
Prosím tedy o smazání fotek. A pro ostatní komentátory. Asi nevíte co to znamená slovo gastronomie !!!

zizala:jaru, dobře, ať písne, že to mám smazat a smažu, jo máš recht ;-);-);-)

spagetka: Já jen malou technickou - autoři receptu nemohou mazat cizí fotky, jen ty své ;-)

David Caska: slušnější projev nesouhlasu je Vám asi cizí, že pane Řediteli zeměkoule Částkou :no::-((

David Caska: souhlasím a můžete vymazat, dyk je to vaše volba. Takže uvařte, přidejte, vymažte. Máte to tu rok bez fotky, tak se snažte coby autor. Zelenina je čínská, i když Mochov, nebydlím v Číně.
Už dávno jste mohl ukázat, jak to má vypadat. Prosím, snažte se sám a pak teprve kritizujte..

David Caska 29. 12. 2013 17:55
Dobrý den, pokud hodláte někdo takto ,, sprasit " tento recept, je to vaše věc. Ale toto je gastronomická vražda, takto velké kusy zeleniny, ještě navíc mražené. V receptu píšu, že je možno dát mraženou, ale tím jsem to nedoporučil a když, tak jedině na čínu a ne nějaký mochov !!! Snad nakrájet na malé kousky tu zeleninu a koupit bambusové výhonky není tak složité nebo ano? Sice chuť mohla být dobrá, ale nezlobte se na mne. Takto vložit obrázek pokrmu, který má vypadat k světu a vypadá přesně opačně, to není dobré. Uvařím tento pokrm a tentokráte již udělám foto a vložím.

Takže napravuju (viz předchozí komentáře). Jelikož jsem zbytek jídla bez hlavní suroviny dala do mrazáku, dnes jsem udělala reparát ;-);-).
Jak píšu níž chutnalo to i bez zeleniny. Ale s tou zeleninou dnes to bylo ještě lepší :yes::yes::yes:. Protože jsem už měla smíchanou rýži s masem, ještě jsem chvilku produsila a pak vsypala zmrazenou zeleninu na čínu a nechala ještě asi 5 - 6 minut, aby zelenina zůstala křupavoučká. Už jsem ničím nedochucovala, původní směs byla ochucená dobře a zeleninka dnes tam seděla jak třešnička na dortu :yes::yes::yes:
Přidávám tedy znova fotky, pokud se nelíběj, lze odstranit. jako poslední dám můj první pokus, ale bez zapomenuté zeleniny.

Jana: máš pravdu, já jsem pako, fotky vymazávám, dyk já mám na lince i tu zeleninu, do pr... čic......:-O:-O:-O no dnes už do kuchyně fakt nejdu, děkuju, nemyslím to ironicky :yes::yes::yes:
Udělám znova, ale po vánocích, až nebudu v časovém presu ;-);-);-)

spagetka:Já na fotce nevidím ani žádnou zeleninu,tak jak je napsaná v receptu:-)Vůbec žádnou a ani houby a je to v receptu důležité.:-O

Dnešní oběd a musím poděkovat, bylo to fakt skvělé. Jediné, co jsem nedala bylo oregano, ale to je náš problém, každopádně, přidávám foto, když tak smažte, ale dobré to bylo. Zapomněla jsem přidat smetanu, ta to zřejmě zjemní, ale i bez ní mňam, takže přidám a vyfotím znova, chuťově to ale i tak nemělo chybu :yes::yes::yes:.
Rýži jsem dělala podle tohoto receptu:
http://www.toprecepty.cz/recept/36778-pakistanska-...

Tématické fráze:
vepřová čína, čína z vepřové plece, recept na čínu z plecka, vepřová plec čína, čína z plecka, vepřová čína kari, recept na vepřovou čínu, veprova čína recept, cina na kari, vepřové maso na kari se smetanou, vepřová plec na cinu, čína z vepřového plecka, čina se smetanou, čína vepřová, vepřová plec na kari, plecko na kari, čína z plece, vepřová plec na na kari, čína z vepřové panenky, veprova cina na kari

Suroviny:
plecko vepřové, smetana, mléko, zelenina, bambusové výhonky, houby, mrkev, celer, petržel, koření kari, sůl, pepř, olej olivový, koření oregáno

Přidat fotografie receptu