Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka s listovým špenátem

Chutný pokrm lze samozřejmě připravit i bez masa. Jedním takovým je tato pohanka se zeleninou. Přirozeně bezlepkovou pohanku uvaříme ve vývaru a poté ji restujeme s kousky různé zeleniny. Na závěr můžeme směs ještě zapéct se sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

hrnek - 250 ml

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 263 kJ /
1 736 kcal
Bílkoviny58,17 g
Tuky56,98 g
Vláknina49,38 g
Cholesterol 37 mg
Sodík 1,50 g
Sůl4,00 g
Sacharidy225,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku propláchneme v sítu studenou vodou, vsypeme do vroucího vývaru, necháme minutu přejít varem, přikryjeme poklicí a necháme cca 20 minut dojít. Krok 2: Ve woku rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, minutku restujeme. Krok 3: Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, hned přihodíme opraný špenát a až zavadne, přidáme i pohanku, kterou necháme po změknutí na sítu okapat. Krok 4: Nakonec přidáme hrášek. Krátce vše restujeme. Poté doladíme solí a pepřem. Krok 5: Můžeme jíst hned, nebo si pohankovou směs dáme do zapékací misky, posypeme strouhaným pecorinem a dáme na 5 minut do trouby pod gril.

TIP: Pohanka v naší kuchyni

Zveřejněno 5. 12. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Pro ženy cz, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s listovým špenátem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnEW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s listovým špenátem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnEW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Pohanku jsem začala ve své kuchyni opět více používat, tak recept ukládám. :yes::-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné fotky :-K

Marek: Každý výrobca svoje chváli...Rozdiel medzi svetlou a tmavou pohánkou je v spôsobe odstraňovania obalu pohánky, tobolky. Svetlá pohánka má tobolku odstránenú mechanicky, ovšem aj s časťou samotného "zrna". Tmavá pohánka má obal odstránený termicky, pri teplote nad 200°C a veľmi krátky čas, takže zo samotného "zrna" pohánky nie je odstránené nič. Samotná teplota nemá na pohánku negatívny vplyv, pretože trvá tak kratúčko. je to niečo podobné, ako pasterizovanie mlieka, vysoké zahriatie mlieka na veľmi krátky čas. A netvrdíme, že má negatívny dopad na naše zdravie.;-)

Skvělý recept. Jen bych chtěl upozornit na drobný rozdíl mezi pohankou světlou a tmavou. Jedna z nich není příliš dobrá pro naše zdraví. Mrkněte na
https://www.rawmarket.cz/obiloviny/pohanka

Hledám recepty s pohankou, protože rodině zachutnala. Zkusila jsem tento včera na do malého pekáčku, dneska pro úspěch opakuji do většího pekáčku :-) Jenom jsem udělala maličkou úpravu, abychom to neměli až tak dietní :-)) a když jsem měla udělanou směs paprika, špenát atd., na závěr jsem jí zalila asi deckou smetany, ta všechno hezky spojila a zjemnila chuť, nechala jsem chvíli prohřát, potom jsem přidala pohanku a dala zapéct se sýrem. Děkuji za recept, pro "pohankáře" je to velmi dobré.

Tahle dobrůtka dnes bude k obědu pro mne a zítra krabička do práce pro manžela. ;-)

Rebi,máš to moc hezky navařené i načančané:-p:yes::-K
Ještěže pročítám komentáře pod recepty;-)jinak bych si myslela,že na fotce od Janky jsou hlavičky malých nakládaných žampionů:-8:-))
Máte to holky moc hezké:-K

:yes::yes::-K

Jana Remkova: máš krásný obrázek a vyšperkovala jsi to dokonale:yes::yes: moc děkuju:-):-K

Rebi, uděláno,snězeno!!:-)) Moc dobré, já se denně hrabu v receptech i paměti a kolikrát si nevím rady se svým obědem. Jsem moc ráda za inspiraci;-). Ikdyž ne tak luxusní, přesto přidávám foto. ;-) Jo, Parmazán tady neseženeš:-//, takže jsem použila nějaký GRANGUSTO GALBANI sýr, ale neptej se mne, co to je, viděla jsem to poprvé, koupila v Bille a je fakt chuťově super. No a ty kuličky, co vidíš, je uzená MOZARELLA;-)

krásný recept Nadi, pohanku a špenát mám moc ráda:-p:yes::yes:

Do detailu promyslene aranzma..to se Ti opravdu povedlo. Pohanku mam rada..:yes::yes:..se spenatem jsem ji jeste nejedla.

Krásná prezentace receptíku a pohanku já mám ráda,vyzkouším tvojí Rébí:-p:-p:-K:yes:

:-p M:-))iluju pohanku a taky ji jen spařím a nechám dojít. Máš moc pěkně skloubené chutě.:yes::yes::-D:-D:-K

;-):-p:yes::yes:, už Tě poznám i bez brýlí podle utěrky a nádobíčka a podle úpravy:-K

Tématické fráze:
pohanka se špenatem, zapečená pohanka se špenátem, kroupy se špenátem, pohanka recepty, recepty s listovým špenátem, špenát s pohankou, pohanka recepty apetit, recept s pohankou, pohanka spenat, recepty z pohanky, pohanka recept, pohanka so spenatom, recept na pohanku, recepty s pohankou, rozdil mezi pohankou a kroupama, pohanka se špenátem recept, pohanka recept apetit, pohanka zapecena se spenatem, kroupy s listovým špenátem, pohanka čerstvý špenát

Suroviny:
pohanka, vývar zeleninový, špenátové listy čerstvé, paprika čerstvá červená, cibule červená, česnek, hrášek sterilovaný, olej, sůl mořská, pepř drcený, pecorino

Přidat fotografie receptu