Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Davidův segedinský gulášek

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dawaa

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 270 min

270 min (270 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 530 kJ /
3 473 kcal
Bílkoviny262,25 g
Tuky228,34 g
Vláknina32,95 g
Cholesterol 595 mg
Sodík 822 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy84,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den 1.:
Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí.
Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru citronovými plátky, zatáhneme fólií. Krok 2: Den 2.:
Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na sádle smažit do hrnce do tmava, ale nespálit. Krok 3: Přidáme maso s vymačkanou šťávou z citrónů, osmahneme, přidáme papriku, nové koření, celý pepř, čerstvě namletý pepř, bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Krok 4: Přidáme nakrájenou feferonku a pokrájené kysané zelí. Popřípadně alespoň vylijeme vodu nebo při velké kyselosti zelí propláchneme.
Přidáme podle chuti cukr, sůl a dusíme do měkka. Krok 5: Jakmile je maso dostatečně měkké, dochutíme solí, česnekem, pepřem, popř. feferonkou, cukrem a přidáme smetanu, necháme provařit a znovu dochutíme.

Když je vše podle Vaší chuti dobré, necháme buď nandávat na talíře, anebo chladíme v hrnci v dřezu a necháme zaležet alespoň takový 1 den, když více, tak lépe.

Zveřejněno 5. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Davidův segedinský gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7VGr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Davidův segedinský gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7VGr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Jana Bernátová 3. 5. 2014 07:12
Vynikající guláš. Nevím, jak vás některé kritiky přesvědčit, ale tento recept je bezkonkurenční.

mandlička 6. 10. 2013 06:25
:yes:Výborný recept. Ta kritická slova některých níže nemají svá opodstatnění. Zkuste a ochutnejte. Můžu jen chválit!:-K:yes:

Július Nagy 8. 12. 2012 15:41
Dajda:
No a to predsa na tom nič nemení.
Guláš (Székely gulyás! tak isto) v krajine odkiaľ pochádza, sa nezahusťuje! Pôvod gulášu a kyslej kapusty je v Maďarsku a nie v Nemecku, to len Nemci by si chceli prisvojiť všetko. To len tam do všetkého (okrem piva, ktoré okopírovali od Čechov) miešajú Mehlschwitze (jíška, zásmažka) a teda aj paprikáš (a nie pörkölt, ako Vy uvádzate) len oni "vylepšili", aby sa za lacno ale "sýto" najedli. Zničili životy miliónom ľudí, spojili sa s Pruskom (ex-NDR, fašisti, po r. 1948 prezlečení za komunistov) na čo celá Európa ešte dnes dopláca a riadia (pre seba) celú Európu a nikto proti tomu nič nerobí. Guláš zbabrali tiež a my sme tí blbci, čo im na všetko naletíme! Segedínsky guláš je len jeden miniatúrny príklad! Keby sme si brali príklad z kuchyne našich južných susedov, dnes by u nás nebolo toľko obéznych ľudí. Nie žeby sa tam varilo "light", to určite nie, ale zdravšie a hlavne chutnejšie než v Nemecku (okrem Eintopfu nemajú žiadne vlastné jedlo!). Skúste ten istý guláš navariť tak, ako ho vidíte hore na fotografii a potom po prvý raz vychutnáte, čo je vlastne Segedínsky guláš. Neporovnávajte to s gulášom v staničnom bufete, tam ide o maximálny zisk a preto ho zahustia múkou tak, že v ňom môže stáť lyžica.

Já bych to sem vůbec nedával - nic zvláštního ani nového :no:

brendy:ale to víš že si taky ulevím, ale fááákt ne veřejně, ale dobře, písnuls názor beru ;-);-);-);-), takže to necháme tak jo? Nebo se tu rozvine nesmyslná diskuze:-)):-)):-))

Pro: Dawaa: Jinak samozřejmě si cením snahy a přidání receptu.A hned mě nezatracuj.Pokračuj v započatém a přidávej další zajímavé recepty. Máš mou podporu. Možná se něčemu i přiučím.

Špagetko, klídek.Žádná faleš jen upřímnost se cení.Já co na srdci to na jazyku.Celá česká republika mluví vulgárně a jen ty jsi slušňásek.Ahahahaha.

brendy:Oceňuji tvůj názor, ale nešlo by poslední slovo napsat nooo řekněme ... slušněji?

Kde jsi k tomu přišel? Nechápu.Takhle se přece segedínek nekurví.:-((

pro toho kdo tu píše o maďarském guláši, tak tu mám jasně napsáno že je to segedinský, z česka.... zelí jsem do ingrediencí přidal, guláš možná příjde řídký, ale není tomu tak. Smetana slouží hlavně jako zjemňující prostředek a v druhé řadě jako zahušťující.

Július Nagy: Jenže segedín (správně Székely) vlastně není guláš v pravém slova smyslu, vznikl jako perkelt smíchaný s dušeným zelím.;-)

Július Nagy 6. 12. 2012 16:59
V Maďarsku sa guláš nezahusťuje. Tá konzistencia na fotografii je správna.

Daawa, v surovinách ti chybí kyselé zelí;-) a připadá mi to jako Segedínská polévka:-(

tejaja: To sa asi ešte varí na sporáku,možno by bol problém "čo " ofotiť ,až sa dovarí ! Aspoň u mňa to tak je! Málokedy zostane do druhého dňa odstáť, kedy je najlepší.
Myslím,že detičky až do práce zacítia,že varím segedín! :-O A muž sa v ňom prehrabuje a dvíha pokličku,aj keď nieje ešte úplne hotový!

Ten guláš mi pripadá na obrázku nejaký riedky, skôr ako polievka.

V ingrediencích chybí zelí. Je sice jasné, že tam patří, ale možná by bylo dobré uvést kolik. ;-)

Tématické fráze:
segedinsky gu, segedýnský gulášek, segedínský gulášky, řídký segedin, segedínský guláš light, segedinsky, segedinsk, segedinsky gulas z veprove krkovice, segedín z krkovice, gulášky, je možné nakrájet cibuli na guláš den dopředu, česnek do segedínu, segedinsky gu!as, najlepsi segedinsky gulas, davidovy palacinky, segedinsk6 gulas light, paprikáš ze zásmažky, mehlschwitze, zásmažka na segedinský guláš, dzidane na dovari ceni

Suroviny:
bůček vepřový, krkovice vepřová, paprika sušená sladká, feferonka, česnek, cukr krystal, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, kosti vepřové, citron, sádlo, smetana, zelí kysané

Přidat fotografie receptu