Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 370 kJ /
1 523 kcal
Bílkoviny163,84 g
Tuky60,38 g
Vláknina26,77 g
Cholesterol 356 mg
Sodík 745 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy46,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici. Krok 2: Nachystáme pekáč s poklicí a troubu zapneme na 200 °C. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibule očistíme a nakrájíme nahrubo. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Krok 3: Do pekáče dáme rozpustit sádlo, přidáme cibule a zeleninu, restujeme, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Přidáme nachystané pomeranče, podlijeme vodou, asi do 2/3 masa, vložíme do vyhřáté trouby. Krok 4: Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme pod poklicí 1,5-2 hodiny do měkka. Krok 5: Maso vyjmeme a uložíme na teple. Vše v pekáči rozmixujeme, přelijeme do hrnce a dáme vařit. Krok 6: Přidáme muškát, marmeládu, brusinky a jíšku (na sádle osmahlá mouka), provaříme. Přilijeme víno, krátce provaříme. Můžeme přidat šťávu z pomeranče, případně dosolit.
Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 8. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjxK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjxK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

RECEPT na nic, kdy se dává hořčice a jak moc se má orestovat zelenina? Děcka mi to omlátili o hlavu, není to ani svíčková, ani šípková, a ten muškát?! To jako oříšek, nebo květ??? Podle tohoto se to nedá uklohnit!!!:-((

Veronika.Hrozna:špikováním nic nepokazíš;-)
koření mám z trhů v Brně, míchá si ho paní co koření prodává, jinak Vitanu taky někdy používám. Ať vám chutná:-)

Mohu tu kýtu trošku prošpikovat slaninou ,nebo radši ne ,a mám divočinu od Vitany ,nebo jsi použila jinou? :-?

pěkný receptík divočinu občas taky seženu vím, že moc dobrá a tento receptík je:-p:-p+13

nofrona:Ještě křen?:-O Teda ten už bych tam taky nedala;-)

1974andrea:Andry díky:-), recept jsem dostala a šlo to tam chuťově moc dobře, jen jsem vynechala strouhaný křen;-).
Celkově to bylo moc dobré:-p

Markétko, krásné jídlo i fotka.:yes: Já bych sice už asi nedávala rybíz, když dám brusinky a muškát mi k té divočině taky nějak moc nejde. Ale tys to ochutnala a pokud chutnalo, proč ne;-)

děkuji za milé komentáře:-):-K

suprové jídelko, luxusní foto:-p:-p:yes::yes::-K

No, tak vidíš..jak bych to ráda vyzkoušela a přidala ti foto, když kaňoura nemamo??:-D Nádherné jídlo, nádherné fotky;-):yes:

Divinu mám veľmi rada, ale keď si predstavím, že tie potvorky diviaky nám behajú okolo záhrady a po parkoch v meste, tak by som ich zastrelila osobne :-D:-D;-)

Parádní bašta:-p:yes:

Tak nevím,co mě potýralo víc:-OJestli ty krásné fotky náramné bašty,nebo čtení postupu vaření;-):-D:-D
Máš to parádní,Markétko:-p:yes::yes::-K

Děkuji všem:-K

Prilákala ma nová fotka...je krásna, recept tak isto...:yes:

Tématické fráze:
kančí kýta babiččiny recepty, kančí kýta, recepty divočina kančí kýta, kančí kýta recepty, babiččiny recepty kančí kýta, kančí kýta medailonky, kančí kýta recept, kančí kýta s brusinkami, divočák s brusinkovou omáčkou, recept na kanči kytu, dančí medailonky s brusinkovou omáčkou, recepty z divočiny kančí, srnci s brusinkovou omackou, recepty z kančí kýty, recepty divočina kančí, medailonky z kančí kýty, kanči kyta na brusinkach a pomeranči, kanec s brusinkovou omáčkou, daňčí s brusinkovou omáčkou, recepty kančí kyta

Suroviny:
kýta kančí, cibule, mrkev, petržel, celer, sádlo, marmeláda rybízová, kompot brusinkový, hořčice plnotučná, pomeranče, květ muškátový, víno červené, koření na divočinu, sůl, voda, sádlo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu