Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 551 kJ / 2 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,24 g |
Tuky | 171,08 g |
Vláknina | 15,31 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 3,00 g |
Sůl | 7,32 g |
Sacharidy | 68,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdíčka opáchneme a odřízneme vrchní tučnější části, které použijeme na vývar. Srdíčka překrojíme na polovinu.
Krok 2: Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobno.
Krok 3: V rozehřátém hrnci osmahneme slaninu, až začne růžovět, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 4: Poté přidáme srdíčka, orestujeme, přidáme kmín, papriku a promícháme.
Krok 5: Vše zalijeme pivem, přidáme nejlépe ve vajíčku na čaj nové koření s pepřem, mírně osolíme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Krok 6: Pod tlakem na slabém plameni vaříme 25 minut.
Krok 7: Poté hrnec ochladíme a otevřeme.
Krok 8: Vytáhneme čajové vajíčko s kořením, vmícháme záklechtku z vody a mouky a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 9: Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s rýží, nebo s knedlíkem. Hodí se i těstoviny.
Krok 10: Odkrojené tučnější části ze srdíček dáme do hrnce, přidáme všechnu zeleninu, zalijeme 1 l studené vody a vaříme 3/4 hodiny.
Krok 11: Mezitím si z másla a mouky usmažíme zlatavou zásmažku, do horké vyklepneme vejce, osolíme a prudce zamícháme jako vaječinu. Zalijeme hotovým vývarem, podle potřeby dochutíme a 10 minut povaříme. Přidáme zelené bylinky a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Moje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Nejnovější recepty
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 1 hodinou
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
zelviky před 2 minutami
Afrika řezy
JanaK24 před 1 hodinou
Vepřové maso se žampiony a rýží
Moanka před 1 hodinou
Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů
Moanka před 1 hodinou
Čevapčiči podle starých kuchařek
Moanka před 1 hodinou
Langoše jednohubky
Marcela0123 před 4 hodinami
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 8 hodinami
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 9 hodinami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 12 hodinami
Tématické fráze:
polevka z kurecích srdicek,
polévka ze srdíček,
vyvar ze srdicek,
polévka z kuřecího vývaru,
kuřecí srdíčka recept,
kuřecí srdíčka,
kuřecí srdíčka recepty,
polevka s kurecich srdicek,
vývar z kuřecích srdíček,
polévka s kuřecimi srdíčky,
polevky z kuřeciho vyvaru,
polévka se srdíčkama,
recept na kuřecí srdíčka,
polévka se srdíček,
polévka z vepřových srdíček,
polevka ze srdicek a krku,
poevka z kurecich srdicek,
rizoto z kuřecích srdíček,
kuřecí srdíčka do rizota,
kuřec vývar recept
Suroviny:
srdce kuřecí,
slanina gazdovská,
pivo světlé,
voda,
mouka hladká,
cibule,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
pepř mletý,
petrželka zelená,
srdce kuřecí,
cibule,
česnek,
zelenina kořenová,
bujon kuřecí,
bylinky zelené,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
sůl
Komentáře (24)