Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 163 kJ /
1 473 kcal
Bílkoviny176,38 g
Tuky19,51 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 875 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy135,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí kližku nakrájíme na větší kousky, které obalíme v osolené a opepřené mouce. Na trošce olivového oleje všechno maso ze všech stran prudce orestujeme. Přendáme do nádoby na pečení. Krok 2: Do výpeku po masu přidáme asi 1/4 hrnku vody, přisypeme na kostičky nakrájenou cibulí a bez pokličky dusíme do vypaření tekutiny. Krok 3: Poté přidáme tymián, majoránku a vývar. V trošce vývaru rozmícháme zbylou okořeněnou mouku a přilijeme do směsi. Necháme lehce probublat. Takto připravenou směs nalijeme na maso a při 150°C pečeme (zakryté) cca 3 hodiny. Krok 4: Brambory oloupeme, mrkev očistíme a vše nakrájíme na větší kousky. Ve vyšší vrstvě oleje orestujeme dozlatova, téměř doměkka. Na papírovém ubrousků necháme okapat přebytečný olej. Krok 5: Takto připravenou zeleninu přisypeme k masové směsi (po 3 hodinách pečení) a ještě 15 - 20 minut pečeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Příloha dle chuti každého. U nás byla rýže.

Zveřejněno 11. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYZY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

velmi krásné a zajisté i velmi jedlé:yes::-D

senky: Moc dekuji za vyzkouseni, jsem rada, ze u vas doma chutnalo...:-K:-K..foto je paradni!! :yes:

Dnes tato dobrotka u nás k obědu:yes::yes: a moc chválená:yes::yes::-K přidám bod a dovolím si přidat i foto;-):-K:-K

hmmmm,hovězinka a s tymiánkem...jen jsem si mlaskla:-p:yes:

Holky, moc vam vsem dekuji za zajem a komentare..:-K:-K

Vidím fotku,tipnu, kdo fotil a vařil,většinou to vyjde.Jsi už ,,profláklá".;-):-8:-K:-))Tedy na topkách.Nádhera a recept mňam,mňam.:yes::yes:

Tak tomu říkám pastva i pro oči:-KPodařená bašta:-p:yes:

další super jídlo z Tvé kuchyně, nádherné foto. Moc bych si pochutnala:-p:-p:yes::yes::-K

aisha:Marti díky, někdy tu zeleninu teda zkusím předem osmažit;-)

1974andrea: Nam takto upravena zelenina vice chutna, ma jinou chut nez klasicky uvarena..rekla bych, ze si zachova sve aroma, restovanim se zatahne a podusi se jen kratce, cimz neprejima vuni ostatnich surovin. Cibulka se opravdu nerestuje, jen se kratce podusi a obali vypekem. :-K

další hezký recept z dálky;-):-):-K:yes::yes:

Všimla jsem si Marti, že hodně syrovou zeleninu před dalším dušením nejdřív smažíte v oleji. Ještě jsem to nikdy nezkoušela, má pak zelenina a brambory lepší chuť? A ještě dotaz, ta cibulka se tedy neorestuje, jenom se zalije vodou, aby změkla? Díky ;-)

:-K:-p:-p:yes:

HA!!! Můj talíř!!!:-D Krásné a na dálku vonící jídlo!:-p

Krásná barevná fantazie a jistě lahodná:-):yes:.

Tématické fráze:
restovaná zelenina, hovezi s testovinami recept, hovězí kližka s tymiánem, recept restované hovězí, vepřové kousky s tymiánem a zeleninou, babicovy dobroty-restovaná zelenina, babicovy dobroty recepty restovaná zelenina

Suroviny:
kližka hovězí, brambory, mrkev, cibule, tymián, majoránka, vývar, mouka hladká, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu