Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová česneková cibulačka

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 325 kJ /
556 kcal
Bílkoviny18,32 g
Tuky22,34 g
Vláknina30,80 g
Cholesterol 44 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy64,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vyssi panvi rozehrejeme maslo a olivovy olej, pridame na prouzky pokrajenou cervenou cibuli a na mirnem plameni 30 minut restujeme (bez poklicky). Po 10 minutach restovani prihodime oloupane strouzky cesneku. Krok 2: Po uplynuti doby zaprasime lzici mouky, lehce osmahneme a zalijeme horkym vyvarem. Pod poklickou 30 minut varime. Krok 3: Pote polevku rozmixujeme, zjemnime smetanou, pripadne dochutime soli a peprem.

Podavame s krutony, jarni cibulkou a se spetkou mlete papriky. Kdo ma rad, muze pridat vyskvarenou slaninu nebo orestovane krevetky.

Zveřejněno 14. 12. 2012

Poznámka autorky aisha

U restovani cibule je dulezite, aby se delala opravdu zvolna, na mirnem plameni, jinak se pripali. Po 30 minutach by mela cibule pouze lehce zhnednout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová česneková cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVAE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová česneková cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVAE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

1974andrea: Takze si z polevky ve finale udelala cibulovou cesnecku..:-D:-D..taky dobry..:yes::yes: A pokud si cibuli restovala dele, bude vic nasladla. Vlastne cim dele se cibule restuje, tim vice se z ni uvolnuje cukr, ktery nasledne karamelizuje. Diky moc za vyzkouseni a pridani hezkych fotecek..:-K:-K

Marti, dneska jsem vyzkoušela tuto polévku. Díky většímu množství cibule je lehce nasládlá, já si po rozmixování přidala ve finále ještě 3 čerstvé stroužky česneku, aby měla trošku šmrnc;-) Cibuli jsem restovala opravdu více než půl hodiny a díky tomu mám i polévku tmavší než ty na obrázku. Posílám fotky;-)

Vsem moc dekuji za komentare..:-K:-K

Irrena: Jsem moc rada, ze chutnalo..:-K:-K..dekuji za vyzkouseni.

Právě uvařena;-)je výborná:yes:

Krásná polévečka,mňam:-p:yes::-K

aisha:polévka je mi sympatická a asi jí v neděli udělám, dělám také cibulačku, nebo česnečku, ale dohromady to bude pěkná a zdravá síla. Máš 8.bod:yes:

Pajaja: Dekuji za zajem. Musi se restovat na mirnem plameni, pekne pomalu, pak cibule nezcerna..30 minut je akorat..:-K:-K Doplnila jsem do poznamek.
Na francouzskou cibulacku se cibule restuje i dve hodiny, diky cukru, ktery obsahuje, zkaramelizuje a lepe chutna.

Vsem dekuji za mile komentare..:-K:-K

Moc se mi polívčička líbí, ale chci se zeptat - když budu 30 minut restovat cibuli, nebude černá? To je moc dlouho, ne?:-)

super polívečka:-p:yes::yes::-K

Moc se mě líbí a není složitá na suroviny, takže ukládám a budu zkoušet:-D, děkuji za receptík:yes:

Pěkná polívečka:-p:yes:+4

Marti, tak tuhle při nejbližší příležitosti vyzkouším:-p:yes:

Jo, beru, šéfe :-p:-p:yes::yes:

Česnekovou polévku tu si s chutí dám.
Cibuli, česnek do hrnce, pak s tím zamíchám.
Lžíci mouky vrazím tam,i s tím vývarem,
Povaříme půl hoďky,a už se nadlábnem!:-O:-)):-)):-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kremova cibulacka, francouzska kremova cibulacka, krémová cibulačka recept, cibulacka, cibulačka krémová, na kremovou cibulacku á česnečka, cibulačka recept, cibulacka s česnekem, kremova cibulacka s cesnekem, česneková polévka s francouzskou bagetkou, zdrava krémová cibulačka, česneková polévka na kremovou cibulacku, francouzka kremove cibulačka, kremová francouzská cibulačka, krémová cibulačka se se sýrem, francouzská cibulačka krémová polévka, kremová česneková, cibulačka tmavá, česneková s cibuli, krémová cibulačka tmavá

Suroviny:
cibule červená, česnek, vývar, smetana, olej olivový, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, houska, cibulka jarní, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu