Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo s cuketou

Oblíbeným letním pokrmem je bezesporu lečo, upotřebíme do něj přebytky čerstvé zeleniny za zahrádky. Do leča můžete přidat i cuketu a ochutit jej bazalkou. Samozřejmě nesmí chybět uzenina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nadja Nadja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 339 kJ /
1 276 kcal
Bílkoviny91,27 g
Tuky65,91 g
Vláknina17,64 g
Cholesterol 607 mg
Sodík 4,60 g
Sůl10,66 g
Sacharidy72,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, rychle zchladíme a oloupeme. Poté je nakrájíme na kousky. Bazalku nasekáme najemno. Klobásu a párky nakrájíme na čtvrtkolečka. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Z paprik vykrojíme jadřinec a nakrájíme je na kousky. Cuketu nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli a necháme ji změknout. Poté přidáme papriku a chvíli restujeme. Krok 4: Přidáme cuketu, osolíme, opepříme a opět chvíli restujeme. Krok 5: Přidáme kousky rajčat (nebo konzervu krájených) a necháme pod poklicí za občasného míchání chvíli dusit. Krok 6: Vlijeme rozkvedlané vajíčko a za stálého míchání ho necháme srazit. Krok 7: Nakonec přidáme uzeninu, bazalku a necháme prohřát. Krok 8: Hotové lečo podáváme s bramborem.

TIP: Jak udělat dobré lečo?

Zveřejněno 15. 12. 2012

Poznámka autorky Nadja

Ráda používám loupaná a krájená rajčata z plechovky, nejlépe s bazalkou - zvláště v době mimo sezonu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LW3w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LW3w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Manelka: doufám, že bude chutnat. ;-)

Já mám všechny suroviny a jdu na to. Děkuji.:-)

spagetka: ale já se vůbec nezlobím.

Nadja: nezlob se, ale Terezka i Ivana mají pravdu, u nás se přece běžně cuketa pěstuje a i prodává pod českým názvem a není to "počeštěný" výraz. Navíc takhle fakt se ten tvůj recept spolehlivě najde ;-);-):yes::yes::yes:

Nadja: opravila som to ja :-D:-8 Je to tak lepšie vzhľadom k vyhľadávaniu ;-):-8

komentík se mi odeslal 2krát

IvanaLK: Já použila původní zucchina, Ty jsi mi to opravila na cuketa, jiný by řekl cukína nabo cukýna - myslím, že na tom zase tolik nezáleží. Hlavně že to chutná. A tuto variaci leča miluje i syn, který jinak tepelně upravenou zeleninu nejí.

Raději bych to psala česky, jsme přece v Česku ;-) Pro mládež to nemusí být zřetelné..Jinak myslím, že "lečo" by mohlo být dobré, mám ráda cuketu :-)

Tématické fráze:
leco s cuketou, lečo z cukety, cuketove leco, lečo z cukíny, cuketa recepty, recepty z cukety, sterilované lečo s hořčicí, leco s cukiny, sterilované lečo s cuketou, sterilizované lečo, leco s cuketou recept, domácí lečo s cuketou, cukyna recepty, lečo recept, sterilizované lečo s cuketou, cuketa recept, zeleninové lečo s cuketou, lečo recept s cuketou, zavarovani cuket a hokajda do leca, recept na lečo

Suroviny:
tuk, cibule, paprika čerstvá červená, cuketa, sůl, pepř mletý, rajče, vejce, bazalka čerstvá, klobása, párky

Přidat fotografie receptu