Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová tyrolská játra

Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský nádech, připravte jako přílohu špecle.

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 207 kJ /
1 962 kcal
Bílkoviny219,71 g
Tuky76,12 g
Vláknina20,35 g
Cholesterol 3,14 g
Sodík 1,43 g
Sůl3,99 g
Sacharidy90,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, odblaníme, posypeme pepřem a necháme v chladu odležet. Krok 2: Cibulku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 4: Do hrnce dáme rozpustit sádlo, na sádle opečeme ze všech stran játra, vyjmeme a necháme stranou. Krok 5: Po játrech vložíme do hrnce nakrájenou cibulku, krátce osmahneme. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme 8-10 minut. Krok 6: Ke kořenové zelenině přidáme játra, zalijeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Dusíme pod poklicí do měkka. Krok 7: Dáme hrnec z plotny, játra vyjmeme a necháme na teple. Krok 8: Koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dáme vařit na plotnu. Krok 9: Mouku rozmícháme v mléce, přilijeme do vroucí omáčky za stálého míchání, osolíme a vaříme za občasného míchání 20 minut. Krok 10: Odstavíme a přimícháme 2 lžíce zakysané smetany a šťávu z citronu. Krok 11: Játra nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky. Krok 12: Podáváme třeba s houskovým nebo i bramborovým knedlíkem, hodí se i těstoviny.

TIP: Pokrmy z vnitřností

Zveřejněno 16. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová tyrolská játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zr7J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová tyrolská játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zr7J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

:-)<3:yes::yes::-K

:-pMoc jsme si pochutnali!!!Manžel i talíř vylízal.

Skvělé!! Já jsem zatím dělala jen z hovězích jater, tohle bylo lepší;-). Přidávám foto:-)

Veronika.Hrozna:Díky:-K, pak napiš jak chutnalo;-), nám moc:-p.

Už se mi sbíhají sliny ! Realizace bude, už je v oblíbených ! Musí to být mňamka ! :-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Ivana79: Děkuji moc za pěknou fotečku:-K:yes:
Jsem ráda, že chutnalo:-)

1974andrea:Andry, jo, jo vepřová;-), ono se to musí hlídat, jak je dusím tak po chvilkách do nich dloubnu a jak neteče krev tak hned ven, jinak jsou jak podrážka.
Tak pokud je máš tužší tak je tam máš dlouho;-).
Přeji hodně štěstí a ať se povede:-K:-)

Nemám to také pekné ako ty:-/ale moc nám chutilo:-p:yes:+14

Markét, ty jsi použila vepřová játra? Jak je dlouho dusíš? Já s nimi nemám dobrou zkušenost, mám je vždycky taková tužší. Nevím, jestli je dělám dlouho nebo málo:-S Proto radši používám kuřecí, ta jsou měkká hned. Ale vepřová mám ještě v mrazáku;-)

Díky:-K:-K

Markétko,chutné a povedené jídlo:-p:yes:Ta omáčka je taková hlaďounká,prostě paráda:-K:-*

Recept se mi líbí, omáčka je taková hedvábná a určitě moc chutná. :yes:

játra vypadají úžasně:yes::-D udělám rodině, já je bohužel nemůžu

:-p:-p:yes::yes:+11

:yes::yes::-))

Tématické fráze:
veprová játra, játra po tyrolsku, tyrolská játra, vepřová játra recepty, vaříme játra, veprove jatra, játra recept, vaříme-játra, recepty na vepřové játra, tyrolske jatra, vepřová játra recept, játra recepty, vaříme z jater, recepty z vepřových jater, vepřové játra recepty, jak dlouho vaříme játra, vaříme vepřová játra, cena vepřových jater, vepř.játra, jak dlouho dusíme játra

Suroviny:
játra vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, sádlo, mléko, vývar masový, pepř mletý, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, mouka hladká, smetana zakysaná, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu