Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová tyrolská játra

Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský nádech, připravte jako přílohu špecle.

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 207 kJ /
1 962 kcal
Bílkoviny219,71 g
Tuky76,12 g
Vláknina20,35 g
Cholesterol 3,14 g
Sodík 1,43 g
Sůl3,99 g
Sacharidy90,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, odblaníme, posypeme pepřem a necháme v chladu odležet. Krok 2: Cibulku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 4: Do hrnce dáme rozpustit sádlo, na sádle opečeme ze všech stran játra, vyjmeme a necháme stranou. Krok 5: Po játrech vložíme do hrnce nakrájenou cibulku, krátce osmahneme. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme 8-10 minut. Krok 6: Ke kořenové zelenině přidáme játra, zalijeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Dusíme pod poklicí do měkka. Krok 7: Dáme hrnec z plotny, játra vyjmeme a necháme na teple. Krok 8: Koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dáme vařit na plotnu. Krok 9: Mouku rozmícháme v mléce, přilijeme do vroucí omáčky za stálého míchání, osolíme a vaříme za občasného míchání 20 minut. Krok 10: Odstavíme a přimícháme 2 lžíce zakysané smetany a šťávu z citronu. Krok 11: Játra nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky. Krok 12: Podáváme třeba s houskovým nebo i bramborovým knedlíkem, hodí se i těstoviny.

TIP: Pokrmy z vnitřností

Zveřejněno 16. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová tyrolská játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zr7J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová tyrolská játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zr7J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

:-)<3:yes::yes::-K

:-pMoc jsme si pochutnali!!!Manžel i talíř vylízal.

Skvělé!! Já jsem zatím dělala jen z hovězích jater, tohle bylo lepší;-). Přidávám foto:-)

Veronika.Hrozna:Díky:-K, pak napiš jak chutnalo;-), nám moc:-p.

Už se mi sbíhají sliny ! Realizace bude, už je v oblíbených ! Musí to být mňamka ! :-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Ivana79: Děkuji moc za pěknou fotečku:-K:yes:
Jsem ráda, že chutnalo:-)

1974andrea:Andry, jo, jo vepřová;-), ono se to musí hlídat, jak je dusím tak po chvilkách do nich dloubnu a jak neteče krev tak hned ven, jinak jsou jak podrážka.
Tak pokud je máš tužší tak je tam máš dlouho;-).
Přeji hodně štěstí a ať se povede:-K:-)

Nemám to také pekné ako ty:-/ale moc nám chutilo:-p:yes:+14

Markét, ty jsi použila vepřová játra? Jak je dlouho dusíš? Já s nimi nemám dobrou zkušenost, mám je vždycky taková tužší. Nevím, jestli je dělám dlouho nebo málo:-S Proto radši používám kuřecí, ta jsou měkká hned. Ale vepřová mám ještě v mrazáku;-)

Díky:-K:-K

Markétko,chutné a povedené jídlo:-p:yes:Ta omáčka je taková hlaďounká,prostě paráda:-K:-*

Recept se mi líbí, omáčka je taková hedvábná a určitě moc chutná. :yes:

játra vypadají úžasně:yes::-D udělám rodině, já je bohužel nemůžu

:-p:-p:yes::yes:+11

:yes::yes::-))

:-K;-):yes:

Prekrásne fotky:-O:yes:A recept tiež dobrý,nikdy ma nenapadlo urobiť pečeň na takýto spôsob:-K

Játra my můžeme a dle fotek a ingrediencí musí být moc dobré. :-p:-*:yes:

Díky všem holky:-K
Už týden mám chuť na játra po všem tom sladkém:-S brrr:-D:-D

Týý jo! ta sametová omáčka..hmmm:-p:yes:

Izabella929 16. 12. 2012 15:48
Vzerajú veeeľmi chutne.-):yes:

jooo leidýýý.. joooleidý...:-D:-D:-D:-D:-D
úúúžasnou barvičku mají játýrka, která já túúúze rád:-p:-p;-):-D:yes::yes::yes:

Nofronko, to teda Tyroláci dělají játra, jako my svíčkovou;-)u omáčku máš jemňoučkou a hustou, tak to mám ráda a také ráda ti dávám 4.boda:yes:

:-p:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
veprová játra, játra po tyrolsku, tyrolská játra, vepřová játra recepty, vaříme játra, veprove jatra, játra recept, vaříme-játra, recepty na vepřové játra, tyrolske jatra, vepřová játra recept, játra recepty, vaříme z jater, recepty z vepřových jater, vepřové játra recepty, jak dlouho vaříme játra, vaříme vepřová játra, cena vepřových jater, vepř.játra, jak dlouho dusíme játra

Suroviny:
játra vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, sádlo, mléko, vývar masový, pepř mletý, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, mouka hladká, smetana zakysaná, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu