Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 224 kJ /
293 kcal
Bílkoviny11,66 g
Tuky1,95 g
Vláknina30,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy45,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Olej smícháme s hořčicí. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a na stranách nařízneme. Potřeme směsí z hořčice a oleje a necháme v chladu cca 2 hodiny. Krok 3: Cibulku pokrájíme na drobno, necháme v nádobě s olejem zesklovatět a naložené hovězí plátky vložíme na tento základ zprudka orestovat. Maso necháme zatáhnout, opepříme a chvilku podusíme. Přidáme vodu nebo vývar z polévky ( množství- cca kolik chceme mít omáčky) a necháme dusit. Po 30 minutách přidáme nakrájenou zeleninu ( mrkev a celer), v poměru asi tak půl na půl. Necháme pod pokličkou dál podusit. Asi 10 -15 minut před koncem dušení přidáme oloupanou a pokrájenou cuketu a oloupaný a pokrájený patizon. Krok 4: Po troškách podléváme vývarem a stále mícháme, necháme probublat, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme a omáčku ponorným mixerem rozmixujeme. Omáčka je dost hustá, není třeba ji zahušťovat. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Zveřejněno 18. 12. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Ale kdo má rád hustší omáčku, přidá mouku s vodou.

Je možné přidat i zakysanou smetanu nebo jen smetanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLEm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLEm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vynikající recept, chutná to skvěle!

Ivi, bylo to moc dobré:-p jen ten patizon jsem neměla..bodík už jsem dala dřív, tak jen foto:yes:

:-p:-p:yes:

Dělávám bez patizonu:-)Tahle Tvá dobrůtka vypadá moc dobře:-p:yes::yes:

Ivuš pěkné:-p;-):yes:.

Díky:-K Jani, měla jsem zde to,co je uvedeno v receptu, nakonec jsem to promixovala a moc dobré, ani smetanu nemusíš, čekala jsem, jak budu dochucovat, ale chuť mne překvapila. Dá se dát i do papiňáku, ale podle každého:-K

Skvěle vypadající jídlo! S tou cuketou a patizonem velmi zajímavé.

Tématické fráze:
hovězí na cuketě, hovezi cuketa, hovězí na mrkvi recept, hovězí celer mrkev, hovězí plátky na mrkvi, hovezi platky s mrkvi, hovězí maso na celeru a mrkvi, receptyna svíčkovou omáčku, hovězí maso na cuketě, hovezi platky, patizon recepty, recept na patizony, hovězí plátky recepty, hovězí plátky recepty, hovězí plátky recepty, hovězí plátky s cuketou, hovezi s patizonem, vepřové plátky na mrkvi a celeru, dyne, cuketa, patyzon a kureci maso, hovězí maso + cuketa

Suroviny:
plátek hovězí, mrkev, celer, cuketa, patizon, sůl, pepř, cibule, olej, vývar, mouka hladká, hořčice, olej,

Přidat fotografie receptu