Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 224 kJ / 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,66 g |
Tuky | 1,95 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 344 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 45,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Olej smícháme s hořčicí.
Krok 2: Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a na stranách nařízneme. Potřeme směsí z hořčice a oleje a necháme v chladu cca 2 hodiny.
Krok 3: Cibulku pokrájíme na drobno, necháme v nádobě s olejem zesklovatět a naložené hovězí plátky vložíme na tento základ zprudka orestovat. Maso necháme zatáhnout, opepříme a chvilku podusíme. Přidáme vodu nebo vývar z polévky ( množství- cca kolik chceme mít omáčky) a necháme dusit. Po 30 minutách přidáme nakrájenou zeleninu ( mrkev a celer), v poměru asi tak půl na půl. Necháme pod pokličkou dál podusit. Asi 10 -15 minut před koncem dušení přidáme oloupanou a pokrájenou cuketu a oloupaný a pokrájený patizon.
Krok 4: Po troškách podléváme vývarem a stále mícháme, necháme probublat, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme a omáčku ponorným mixerem rozmixujeme. Omáčka je dost hustá, není třeba ji zahušťovat. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Zveřejněno 18. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLEm
Moje poznámka
Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLEm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 3 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 3 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 5 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 6 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 6 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 8 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 21 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 22 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 22 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 22 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na cuketě,
hovezi cuketa,
hovězí na mrkvi recept,
hovězí celer mrkev,
hovězí plátky na mrkvi,
hovezi platky s mrkvi,
hovězí maso na celeru a mrkvi,
receptyna svíčkovou omáčku,
hovězí maso na cuketě,
hovezi platky,
patizon recepty,
recept na patizony,
hovězí plátky recepty,
hovězí plátky recepty,
hovězí plátky recepty,
hovězí plátky s cuketou,
hovezi s patizonem,
vepřové plátky na mrkvi a celeru,
dyne, cuketa, patyzon a kureci maso,
hovězí maso + cuketa
Suroviny:
plátek hovězí,
mrkev,
celer,
cuketa,
patizon,
sůl,
pepř,
cibule,
olej,
vývar,
mouka hladká,
hořčice,
olej,
Komentáře (7)