Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky s dejmalovým krémem

Ořechy, máslový krém a čokoládová poleva. Oblíbená trojice pečícího světa, která doprovází nespočet základů na různé druhy cukroví. Vyzkoušejte tuto verzi rohlíčků, které jsou po upečení tvrdé, ale s krémem a polevou zvláční.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Navrmi Navrmi

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 829 kJ /
7 368 kcal
Bílkoviny77,22 g
Tuky517,51 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 556 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy529,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto vypracujeme ze všech surovin a necháme odležet. Krok 2: Poté tvarujeme/vykrajujeme rohlíčky, přeneseme je na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme na 170 °C. Krok 3: Na krém vyšleháme vše kromě tuku. Krok 4: Pozor, srazí se to. Poté rozpustíme 200 g 100% tuku (např. IVA) a vlažný jej zašleháme postupně do krému. Krok 5: Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a ozdobně nastříkáme na vychladlé upečené rohlíčky. Krok 6: Rohlíčky s krémem na závěr máčíme v čokoládové polevě.

Zveřejněno 18. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky s dejmalovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7GR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky s dejmalovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7GR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Navrmi: :-O RCP: "Krém: Vše kromě tuku ušleháme (srazí se to). Dále rozpustíme 20 dkg tuku (100%) a vychladlý (vlažný) tuk zašleháme do krému."
:-? A co s druhou částí tuku - s máslem ???:-?
Já bych nejspíš ušlehala nejen cukr, vejce, rum a kakao, ale i máslo. A na to dodatečné zašlehání bych nechala jen ten 100% tuk.

To je divný recept na krém. Pokud tam jsou vejce, pak se šlehají s cukrem na páře do zhoustnutí. Pak se vyšlehá změklé máslo a do něj se dobře zašlehá vaječný základ. 100% tuk do krému vůbec nedávám. Zkazil by výslednou chuť. A tenhle krém se mi nikdy nesrazil.
Výše uvedený návod na krém nechápu a že už mám za sebou hodně druhů a kil krému.
P.s. Už jsem našla ten výše zmíněný dejmalův krém a je to jak jsem psala. Recept je špatně popsán, či opsán.
https://www.labuznik.cz/recept/dejmaluv-krem/

V surovinách stále chýba stužený tuk...tiež suroviny na polevu. Autorku prosím o doplnenie.

magdalenka: Starý recept, ak to nebolo doplnené doteraz, pochybujem, že to bude teraz.;-) Ale doplnila som tuk, polevu robí každý inak, myslím, že každý má svoju odskúšanú.;-)

Podobné krémy se ztuženým tukem hodně využívají profesionální cukráři, protože je ho hodně za poměrně málo peněz. Kupovaného cukroví navíc nesníme krabici, ale jen pár kousků. Pro domácí pečení bych ale určitě volila máslové krémy nastavené např. moučnou kaší. Jsou zdravější a lépe stravitelné :-)

Navrmi: děkuju:-K

Ok, hotovo.

Míšo, hádej, proč je v receptu nadpis Suroviny?:-))
Přepiš si je tam, prosím, všechny recepty na topkách to tak mají.

alena::yes:

u nás se tomu říká NOBLESNÍ ROHLÍČKY, ale krém že se srazí a pak se vlastně "napravuje" ztuženým tukem? tak to neděláme, navíc krém se ztuženým tukem je fuj, to ani není žádný opravdový krém, ale náhražka, to se dělalo někdy v 70. letech, ne?! mnohem lépe chutná krém z másla a vejce šlehané s cukrem v páře, ochucený vanilkou, apod.

taky dělám hodně podobný recept... jsou moje nejoblíbenější:-p

IvanaLK: joo chybí, děkuju za upozornění, hned to opravím :-)

Proč Dejmalův krém?

Paráááda!!!:-p

Nechybí v receptu v krému kakao? :-)

Tématické fráze:
parizske rohlicky, dejmaluv krem, parizske rohlicky recept, krém do pařížských rohlíčků, pařížské tyčinky s krémem, krém se ztuženým tukem, recept na pařížské rohlíčky, krém na rohlíčky, rohlíčky pařížské, krém ze šlehaných vajec, kokosové rohlíčky s krémem, rohlicky s kremem, pařížský krém do cukroví, pařižsky rohličky, cukroví se ztuženým tukem, krém do přížských rohlíčku, pařížské rohlíčky ze salka, rohlíčky s pařížských krémem, pařížský krém ze salka, dejmalův krémem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, ořechy vlašské, vejce, žloutek, tuk 100%, máslo, cukr moučkový, vejce, rum, kakao, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu