Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička plněná špekovým zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny

Porce: 4 pořádné ;-)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 749 kJ /
4 003 kcal
Bílkoviny202,46 g
Tuky268,72 g
Vláknina51,20 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 4,43 g
Sůl10,15 g
Sacharidy156,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrouháme na jemné nudličky, cibuli a špek nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Špek necháme vyškvařit a opečeme na něm cibuli dozlatova. Krok 3: Přidáme zelí, zarestujeme, přisypeme celá i drcená hořčičná semínka, kmín, cukr, osolíme, promícháme a podlijeme troškou piva. Zahustíme jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Krok 4: Snížíme teplotu a dusíme doměkka. Dochutíme solí a octem. Zelí by mělo být chuťově výraznější, než jsme běžně zvyklí (můžeme dochutit i nálevem ze sterilovaných cibulek). Krok 5: Hotové necháme vychladnout. Krok 6: Krkovičku nakrájíme na silné plátky, zlehka naklepeme, osolíme a jemně opepříme. Krok 7: Poklademe špekovým zelím, zavineme do závitků a sepneme párátky. Krok 8: Závitky zprudka opečeme na oleji, přendáme do pekáče, podlijeme zbytkem piva a pečeme v troubě při 170°C asi 45 minut, prvních 20 minut přiklopené. Krok 9: Hotové závitky vyndáme a udržujeme teplé. Krok 10: Výpek přelijeme do kastrolku, na sporáku vydusíme na tuk, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vývarem do hustoty řidší omáčky a zašleháme obě hořčice. Krok 11: Přidáme cibulky, snížíme teplotu a prováříme 30 minut. Krok 12: Servírujeme na zbylém zelí, které přihřejeme, s chlebem nebo i knedlíkem.

Zveřejněno 28. 12. 2012

Poznámka autorky Eliza

Inspirováno pořadem ČT Kluci v akci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička plněná špekovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKvz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička plněná špekovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKvz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

jídlo vypadá lákavě:yes::-D

moc zajímavý recept, líbí se mi:-K:yes::yes:

Děkuji za komentáře a zájem o recept. :-K
Bibi, to je právě podstatný detail toho receptu, použití čerstvého a dušeného zelí - místo kysaného. Také ta hořčičná semínka dělají své... Zkus, uvidíš...:-p

No tak to může být moc dobré.Přidávám bodík a ukládám si do oblíbených.:-p:-p:-p:yes:

moc hezký recept:yes::yes::-K

Oku lahodící pokrm ;-);-);-)

Vypadá to na velkou dobrotu:-p:-p:yes:

Elí, to vypadá dobře, jen bych se rozmýšlela zda dát hlávkové, nebo kyselé zelí;-) S kyselím by to mohlo mít větší šmrnc, s tímto to vypadá jako běžné vepřo-knedlo-zelo. 8.bod však dát musím, protože je to dobrota:yes:

:-K:-K;-);-):-p:yes:

Tak to by mi chutnalo určitě:-p:yes:+

Také by nám chutnalo :-p:yes::yes:

To opět nemá chybu. Určitě jste si pochutnali:-p:-p:-*:yes:

To by mi moc chutnalo, krásné:-p:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
krkovice recepty, krkovice recept, krkovice recept, krkovička recepty, krkovička se zelím, krkovička recept, krkovice plněná zelím, recepty z krkovice, kluci v akci recepty se zelím, kluci v akci krkovicka, kluci v akci plněné masové závitky, krkovička plněná, krkovice se zelím, kluci v akci plněná krkovička, plněná krkovička, krkovici plnená zelim, top recepty plněné cibule, recepty krkovice, krkovice plněná se zelím, plněná krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, špek, zelí bílé, cibule, brambory, pivo světlé, semínka hořčičná, semínka hořčičná, kmín drcený, cukr, ocet, olej, cibulky sterilované, hořčice dijonská, hořčice, mouka hladká, vývar, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu