Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná, rybí polévka z tilapie

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie778 kJ /
186 kcal
Bílkoviny5,12 g
Tuky9,21 g
Vláknina15,05 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 329 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy13,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krok 2: Krátce před dovařením rybích kousků si orestujeme na másle nahrubo nastrouhanou zeleninu, ke které přidáme orestovat i hladkou mouku. Krok 3: Vývar s rybím masem a zeleninou přecedíme, zalijeme orestovanou zeleninku s hladkou moukou. Krok 4: Rybí maso obereme a dáme zpět do rybího přecezeného vývaru. Necháme probublat, dosolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a špetku sušeného zázvoru. Podáváme s petrželkou a smaženou houskou.

Zveřejněno 28. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná, rybí polévka z tilapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWB0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná, rybí polévka z tilapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWB0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Tedy tleskám!:yes: Ten zázvor v polívce je luxusní!:-p A dělala jsem vývar z kapří hlavy. Bodík + ;-)

jarka skrobakova: fotíš veľmi pekne...:-K

Milá Ivanko, dnes jsem vařila Tvoji dobroučkou polévečku, moc nám chutnala, bodík jsem dala minule tak dnes jen veliký dík za super polévečku. Posílám foto jako důkaz. Budu opakovaně vařit je moc dobrá:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::-K:-K:-))

díyk všem:-K

Ivi polévečku bych si s chutí dala, dělam obdobně se zázvorem jsem ještě nezkoušela ale vyzkouším:yes::yes::-K

:-p:-p:yes:

Dávám špetku sušeného zázvoru Evi:-K

Dělávám podobnou z aljašské tresky jen nedávám zázvor, někdy zkusím s tím zázvorem:yes::yes:

Tématické fráze:
tilapie, tylapie, falešna rybi polevka, polévka z tjlápie, recept tylápie ryba, polevka z tylapie, tilápie recepty, rybí polévky, rybi polevka z talapie, recepty na rybí polévky, rybí polévka, recept rybí polévka z filé, rybi file tilapie, rybí polévka se zázvorem, tilapie-recepty, tilapie s mrkvi, polévka z tresky jemná, vyvar z tilapie, svačinová rybí polévka, rybi polevka z tylapie

Suroviny:
tilapie, mrkev, celer, kořen petržele, mouka hladká, květ muškátový, sůl, pepř, zázvor sušený, máslo, cibulka jarní, petrželka, houska, zelenina kořenová

Přidat fotografie receptu