Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí tlapky

Vánoce bez medvědích tlapek nebo pracen si dovede představit málokdo z nás. Podle tohoto léty prověřeného receptu se jistě povedou. Nejlepší jsou pár dní uležené - pokud je ovšem ubráníte před mlsnými jazýčky.

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez tuhutí v chladničce

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez tuhutí v chladničce)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 438 kJ /
3 451 kcal
Bílkoviny45,13 g
Tuky220,90 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 485 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy313,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň 30 minut ztuhnout. Krok 3: Z odleželého těsta odkrajujeme stejně velké kousky, z každého uděláme kuličku, kterou zlehka obalíme v mouce a vtláčíme do suchých formiček. Krok 4: Tlapky pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut. Krok 5: Po upečení ještě horké vyklopíme tak, že klepneme hranou formičky o desku a ono to krásně vypadne. Krok 6: Ještě teplé obalíme ve směsi práškového a vanilkového cukru.

TIP: Jak upéct dokonalé pracny

Zveřejněno 17. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí tlapky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERBl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí tlapky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERBl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

super recept

Ell*: Urobím z cesta guľku, ktorú obalím v hladkej múke. Až potom dám do formičky a vyplním ju. Po upečení ešte horúce vyklopím tak, že klepnem hranou formičky o dosku a ono to krásne vypadne ;-) Tak ako píšem v recepte ;-)

Každej rok to nejde vyklopit z formičky, tak se chci zeptat je to dobrý recept???:-):-):-p

:-O.. juj a kto to napečie nám??? asi Karo virtuálny cukrár...:yes::-))

jeste jsem to nedelala ja to mam pro mamku a pro babicku

Také mám některé formičky ještě po babičce a ta je myslím také neměla nové. Já je ale na konci neobaluju v cukru a nechávám je jen upečené. Je pak na nich vidět ta struktura z formiček. Cukru je už tak všude habakuk.

Já myslím po mamce, ona už nepeče, tak mi to dala.:-)

:-DJa mám tie formičky ešte po babičke

tak už jsme tři :-!:-!;-)

Máme, no, Trezko,nemám ráda ty malé na pracny;-)

Janka, jasné, že nevadí:-D, fotka je super:yes:Pozerám, že máme rovnaké formičky:-D:-D

No, to víš, že to mám hotové, kdy bych začala, když ne už? Musí se to taky uležet a to je problém, musím to zavézt k babině do špajzky s oknem, já nemám balkón,:-/tak budu věřit, že mi to nesní:-//

Jani, ty už je máš hotový:-?:-?, to jsi dobrá, já se na ně chystám až tak v pátek. Fotka je hezká (recept je taky výborný), no jo vánoce jsou fakt za dveřma:-)

Tak jsem si Terezko dovolila přidat foto. My tomu říkáme pracny, ale je to vlastně totéž, tak snad nebude vadit.;-)

Po roce Vánoce, Vánoce přicházejí ....:yes::-D;-):-p:-D

Tématické fráze:
medvědí tlapky cukroví, tlapky recept, medvědí tlapky-recept, medvedi pracny, cukroví medvědí tlapky, recept na tlapky, medvědí tlapy cukroví, co je salajka, tlapky, vanocni cukrovi medvedi tlapky, výborné pracny, recept tlapky, co je to salajka, pracinky, salajka recept, výborné tlapky, pracinky z tatranek, medvědí tlapky-cukroví, medvědí tlapičky, medvědí tlapy-recept

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, skořice, kůra citronová, ořechy mleté, kakao

Přidat fotografie receptu