Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásové knedlíčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 791 kJ /
3 057 kcal
Bílkoviny135,44 g
Tuky149,51 g
Vláknina15,11 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 5,15 g
Sůl12,55 g
Sacharidy285,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vytlačíme klobásu a robíme z klobásovej zmesi knedlíčky ( priemer asi 2,5 cm ), ktoré na oleji opečieme zo všetkých strán. Krok 2: Pridáme na tenké kolieska narezanú mrkvu a cesnak narezaný na plátky a spolu s knedlíčkami ešte krátko opekáme. Krok 3: Potom prilejeme smotanu a mlieko a privedieme k varu. V malom množstve vody rozmiešame solamyl, pridáme do omáčky a znovu krátko povaríme. Osolíme, okoreníme. Nakoniec vmiešame narezanú pažitku. Krok 4: Rezance klasicky uvaríme a ocedíme. Na taniere rozdelíme rezance a polejeme knedlíčkami s omáčkou.

Zveřejněno 17. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6E5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6E5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Já mám zatím s vinnou klobásou jen dobré zkušenosti, takže Teri:yes:

My byli v Bulharsku a skončili jsme se stejnými obtížemi jako všichni. Ale klobásami to nebylo !!! Většinou to bývá vodou, ve které si umyješ ruce, "omyješ" ovoce, kterou používají v kuchyni v hotelu a kterou zalévají zeleninu. Vinná klobása je v tom nevinně. My jí milujem obalenou jen v mouce a opečenou na oleji. Tato úprava je zajímavá. Až jí budu kupovat, koupím víc a vyzkouším.;-):yes:

Tohle taky není dietní ale určitě dobré. Možná konečně způsob, jak bych o vánocích do sebe dostala kousek téhle klobásky. U nás je tradičním mezichodem opékaná tato klobáska a jedině já ji, bohužel, nemůžu ani vidět.:-( Nevím, jestli vám něco řekne pojem "mamájka" z dob, kdy se mohlo na příslib cestovat i do Rumunska do letoviska Mamaia k moři.Pro ty mladé - hygiena tam nebyla nic moc a hodně turistů doplatilo na zakoupení smažené klobásy na ulici - nemusím popisovat detailně,že ne? :-8:-D, ale prostě od té doby mám k těmto výrobkům silnou averzi. Uzené klobásy, čabajky atd mi naprosto nevadí.Ale protože každý rok o vánocích vysvětluju, proč nemůžu ani kousínek, tak zkusím udělat toto - nejdřív na zkoušku a pak uvidíme ;-).Aspoň snad rodina ocení, co všechno musíme podstupovat pro rodinný klid a soudržnost ;-):-D

Tématické fráze:
mamajka, klobasova panenka, rumunska kucharka, recepty srnčí, klobásova omáčka, klobasove menu, recepty z klobasovej zmesi, co to je mamajka, bramborovy knedli s vinnou klobasou, knedlicky s vinnou klobasou, „mamajka” z rumunska, klobásové jídla, klobásové placičky, rumunsko mamaia, vanocní tradicni jidla, kralik recepty

Suroviny:
klobása vinná, mrkev, česnek, olej, smetana, mléko, solamyl, sůl, pepř, pažitka, nudle,

Přidat fotografie receptu