Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 070 kJ /
1 929 kcal
Bílkoviny93,68 g
Tuky50,35 g
Vláknina41,34 g
Cholesterol 416 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,01 g
Sacharidy259,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Krok 2: Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a necháme jen chvilku odstát. Krok 3: Přidáme vejce, hrubou mouku a vypracujeme hladké těsto. Pomoučíme a necháme stát asi půl hodiny pod utěrkou. Krok 4: Špenát necháme rozmrazit, nakrájíme na jemno. Krok 5: Cibulku oloupeme, nakrájíme na jemno a restujeme na sádle, přidáme špenát, osolíme a zahříváme, dokud se neodpaří voda, odstavíme. Krok 6: Uzené maso (já měla uzené kosti, které jsem předem uvařila, obrala maso a to na jemno nakrájela) vmícháme společně s oloupaným a utřeným česnekem do špenátu. Necháme zcela vychladnout. Krok 7: Těsto ještě propracujeme rukama, případně přidáme mouku, uválíme váleček, který rozkrájíme na stejné dílky. Ty rozdělíme na pomoučený vál a prsty roztáhneme. Na každý kousek dáme špenátovou směs, tu zabalíme do těsta a vytvarujeme knedlík. Krok 8: Vaříme v osolené vodě, po vyplavání knedlíků na hladinu vaříme 6 minut. Po vytažení každý knedlík omastíme. Krok 9: Cibule oloupeme, nakrájíme na hrubo a osmažíme na sádle.

Zveřejněno 1. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjZL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjZL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (40)

magdalenka: tak to jsme tazatelce zamotaly hlavu total:-8

Santte: ja robím zemiakové cesto ako ty - s polohrubou múkou, plus trochu detskej krupice pridávam. Hrubú múku vôbec nekupujem, aj nudlové (rezancové cesto) robím z polohrubej, aj knedle.

Santte: já dávám do brknedli jedině hrubou mouku, a koukni na jiné recepty. Skoro všude je taky hrubá. Neboj, budou ok

Dobrý den, chci se zeptat, jestli knedlíky nebudou tvrdé, když tam dam hrubou mouku? Nikdy jsem je nedelala a mam strašnou chut, užené mame v mrazaku, ale s testem nemám zkušenosti. Když delám neco z bramborového testa jako škubánky s makem tak davam polohrubou mouku, tak se bojím te mouky. Díky Ivet

DOBRÝ DEN,
výborný recept, jen moje zjednodušení a naopak snad dle mého dochucení bramborového těsta.
Já nejprve uvařím to uzené maso a pak do toho vývaru dám vařit ty okrůžlané brambory. Tím využiju vývar který po uvaření v něm brambory a vznikne mi i základ na uzenou polévku, který pak upravím podle potřeb.
Takto uvařené brambory mají zajímavou chuť toho uzeného a nejní jen ,,bramborová,, . Ostatní postup mám stejný jak je v tomto inspirativním bezva receptu. Používám vlastně uzené mírně tučné žebra, aby to nebylo jen ,,suché uzené maso. Ale to si každý podle chuti a tradic upraví.
,,toš tak,,

Knedlíky vypadají jako mňamka a dnes je vyzkouším, děkuji za to, že ten recept je:-). Dám pak vědět.

Zkusila jsem toto bramborové těsto. Akorát jsem knedlíky plnila uzeným. Nevím kde se stala chyba :-( . I když jsem udělala vše podle receptu, tak těsto bylo jako lepidlo :-//. Lepilo se mi to na ruce. Bez namočených rukou bych se asi nehnula. Jako chuťově jsou výborný, ale to patlání s nima, to je dobrá zkouška nervů 8-( :-D

casino: No, dělám bramborové knedlíky - uvařím brambory, sliju vodu, šťouchnu, přidám vejce a krupičku, od oka, rychle zpracuji těsto a rovnou házím válečky do již vroucí vody...lepší brknedlíky neznám...plnit se taky dají, ale vše musí být RYCHLE.
Takže Puňta je o tom, že buď klasika brambory den předem nebo z horkých, ale pak nesmí nikde na nic čekat:-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Bibinka:děkuji moc:-K

Bibinka: Moooc děkuji za radu.:yes:

Iva:Ivi, zvaž si je syrové, abys jich neuvařila zbytečně moc, nebo zase málo-tak to dělám já a je to v pohodě;-)

Prosím, poraďte, 500g brambor? To je už čistá váha po oloupání a uvaření nebo syrovové ve slupce. Jedeme na hory, tak je udělám a až se vrátíme z kopce, tak to bude jistě dobrota.:-p

1974andrea: Hrubou mouku mi vozi mamka z CR..;-);-)..nebo ja kdyz tam letim.

aisha:Marti, u vás je k dostání i hrubá mouka nebo jsi použila jinou?

aisha:
Děkuji za krásnou fotku:yes:
a jsem moc ráda, že chutnalo:-K

Jak jsem slibila, dnes jsem varila dle Tebe..knedlicky jsou vyborne :yes::yes:, vlacne a mekke ;-)..s testem se dobre pracovalo..:yes::yes:..bod jsem uz dala, tak dnes pridam foto..:-K:-K. Vzhledem k tomu, ze nejime veprove, jsem musela trosku improvizovat, veprove nahradila uzena kureci sunka a sadlo nahradil olej.

Tématické fráze:
plněné bramborové knedlíky, knedlíky se špenátem, špenátové knedlíky, knedlík se špenátem, bramborové knedlíky, špenátové bramborové knedlíky, špenát s bramborovým knedlikem, bramborové knedlíky s uzeným, uzené maso bramborový knedlík špenát, bramborový knedlík špenát,uzené, plněné bramborové knedlíky uzeným, špenát a bramborový knedlík, bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem, plnene spenatove knedliky, bramborové knedliky plněné, plněny bramborový knedlík s uzeným, špenát s uzeným, bramborové knedlíky plněné uzeným, spenatovy bramborovy knedlik, špenát s bramborovými knedlíky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, špenát mražený, cibule, sádlo, česnek, maso uzené, sůl, cibule, sádlo

Přidat fotografie receptu