Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nedělní srnčí polévka s fritátovými nudlemi

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy čím déle, tím lepší vývar

čím déle, tím lepší vývar

Suroviny

Porce: 3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 418 kJ /
339 kcal
Bílkoviny19,71 g
Tuky10,91 g
Vláknina20,16 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 386 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy31,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti, maso a odřezky dáme do hrnce, osolíme, dáme pepř a vaříme na nejmenším plameni co nejdéle(aspoň pár hodin), nebo můžeme vařit v parním hrnci a necháme, třeba do rána vývar úplně vychladnout. Krok 2: Druhý den, odlámeme lůj, který máme na hladině jako led-kdybychom ho tam nechali, byla by polévka hodně mastná! Krok 3: Vyndáme i všechno maso, pak vývar znovu přivedeme k varu, přidáme zeleninu a protože je vývar hodně silný přidáme si podle toho vodu, kosti obereme a dobré maso které vybereme pokrájíme do polévky. Krok 4: Zeleninu necháme vařit do měkka, nakrájíme jí na malé kousky, vrátíme do vývaru a polévku vypneme. Krok 5: Mezi vařením vývaru si uděláme fritátové nudle. Všechny psané suroviny na nudle smícháme, prošleháme. Krok 6: Vylijeme do pánve s horkým olejem a po obou stranách opečeme, pak vyndáme. Krok 7: Necháme zchladnout a nakrájíme na pruhy, dáme je na sebe a nakrájíme-jako krájíme nudle. Můžeme je dát do misky, ať si každý dá kolik chce, nebo je dáme rovnou do polévky (nerozmočí se, krásně drží tvar i chuť).

Zveřejněno 5. 1. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Tuto polévku jsem dala na přání Ivanky Ch, která se na ní těší a tak jsem jí přání splnila. Je to polévka se silným a dobrým vývarem, která za to stojí a my jí jedli 4 dny a vůbec nás neomrzela!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nedělní srnčí polévka s fritátovými nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4G52

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nedělní srnčí polévka s fritátovými nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4G52

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Jani, nemá být v postupu č. 1 místo parního hrnce hrnec pomalý nebo tlakový? Díky.:-K

Zvěřinovou polévku jsem nikdy nejedla:-O natož, abych ji vařila;-) přiznám se, že si chuť moc představit nedovedu, ale vypadá dobře:yes::yes:

:-p:-p super polévečka a ty nudličky:-p:-p:-p :yes::yes::yes::-K

Polévečka na jedničku:yes::yes:

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

maris: Maris, pochutnali jsme si moc, dneska jí máme po čtvrtý a docela bychom si jí dali třeba týden. Ten vývar ze srnčího nemá asi konkurenci:yes:

Zvěřinovou polévku jsem už několikrát měla a byla vždycky skvělá, věřím, že jste si pochutnali:-p:-):yes:

Bibinka:ja tie palacinky robím tenké, zrolujem a potom krájam, na tanieri v polievke mám z nich "šneky", sú také estetickejšie, mrkni napr. - http://www.toprecepty.cz/recept/26972-medvedi-cele...
Takže ty máš teraz srnčie dni?;-):yes:

Marek má pravdu,jsou to nudle celestýnské.

Veronika.Hrozna:Verunko, určitě by to šlo, já bych jí určitě udělala;-)

Toto jsou celestýnské nudle, nikoliv fritátové

Výborná polévečka a už si ukládám :-p:-p:-p:yes::yes:

Bibinko,nešlo by to udělat i dančího masa a kostí ? Srnčí je jaksi sež...!

Bibinka: Janinko, mne se líbí ta ostrá fotečka, ta druhá v pořadí, asi jsem to napsala jinak, ale udělej podle sebe, polévečka je moc prima:-K a to je důležité:-K

varilamyskakasicku:Ivi, máš jí tam;-):yes: Ona tam původně byla a já to přehodila;-)

Tématické fráze:
srnčí vývar, polévka ze srnčího, vyvar ze srnčich kosti, polévka ze srnčích kostí, recepty polévka ze srnčího masa, vývar ze srnčího, polevka ze srnky, srnci kosti, polévka ze srnčího masa, polévka ze srnčího masa, srnčí vývar recept, vývar ze srnce, vývar ze srnčího masa, polévka z dančího masa, dančí polévka, polévka z srnčího masa, vývar s fritátovými nudlemi, polevka ze srnci kosti, srnčí kosti polévka, kosti ze srnce

Suroviny:
kost srnčí, maso srnčí, cibule, celer, petržel, mrkev, rajče cherry, česnek, pepř, libeček, vejce, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, ořech muškátový, bylinky zelené, olej

Přidat fotografie receptu