Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo mangoldová příloha

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 370 kJ /
566 kcal
Bílkoviny14,65 g
Tuky25,70 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy66,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky očitíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do slanej vody. Krok 2: Mangold vrátane stopiek umyjeme, pokrájame na prúžky. Krok 3: Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mangold na cca 2 minúty a varíme spolu. Krok 4: Na oleji osmažíme múku, vhodíme posekaný cesnak, necháme zavoňať a hneď rozšľaháme s mliekom, miešame a varíme. Ochutíme soľou, korením a orieškom. Dobre prevaríme za stáleho miešania. Krok 5: Zemiaky s mangoldom scedíme a premiešame s cesnakovým "krémom". (Zemiaky sa čiastočne rozpadnú, ale to nevadí.)

Zveřejněno 6. 1. 2013

Poznámka autora magdalenka

Podávame ako prílohu k rybe, pečenému mäsu a pod.

Niečo podobné som jedla v Chorvátsku k rybe, kde som sa naučila jesť mangold. Toto je z mojej strany pokus o rekonštrukciu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo mangoldová příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YlP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo mangoldová příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YlP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Gratulace, vyzkouším!!!:yes:

Jarka, skús listový špenát, ak v obchode nedostať mangold. Nahradí ho. Ja sa tu hlavne snažím poukázať na možnosti využitia mangoldu.;-)

to by mi moc chutnalo. Ale kde vzít mangold? Moc se mi líbí tento recept :-p:-p:yes::yes::yes::-K

Jana Remkova::-K

Magdi, moc se mi to líbí:-p

Ďakujem vám. :-K
Ja som sa magoldom dlho nepoznala, len nám ho počas dovoleniek v Chorvátsku často servírovali - často bol len uvarený v slanej vode a s cesnakom, ale ja som si aj tak nakladala. Pestujem ho na záhrade prvým rokom, naviedla ma Andrejka a tejaja, takže skúšam s ním všeličo. Kedysi sa viac pestoval, teraz je akosi zabudnutý, hoci je zdravší ako špenát.
(A s lososom dnes fakt nemal chybu...)

Magdalenko, vidím, že přes mangold plynule přejdeš k medvědovi;-):-)), máš to krásné, umím si to dobře představit s tím lososem;-):-p:yes:+4

Od pohledu prudce jedlé:-p:yes::yes:

Specialistka na mangold!;-) Skvělé, Magdalenko a bodík!:-p:yes:

Magdi, zas prima nápad;-):yes:

Tématické fráze:
mangold jako příloha, mangold receptář, receptář prima nápadů 6.1.2013, receptář prima nápadů 6.1.2013 on-line, špenát jako příloha v chorvatsku

Suroviny:
mangold, brambory, olej, mouka hladká, česnek, mléko, sůl, pepř, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu