Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie982 kJ /
235 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky0,92 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 448 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla vmícháme na jemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět mírně ztuhnout. Krok 2: Panenku očistíme a nakrájíme na špalíky, osolíme, opepříme. Do každého kousku masa vytvoříme ostrým nožem shora otvor a naplníme jej bylinkovým máslem. Špalíky omotáme slaninou a upevníme provázkem. Krok 3: Na omáčku nastrouháme nahrubo jablko, zalijeme vínem a dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a nevypaří. Necháme vychladnout, poté přimícháme majonézu a křen, dochutíme cukrem, solí a pepřem. Necháme v lednici vychladit. Krok 4: Maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, tak 2 minuty z každé strany, nejprve naplněnou stranou dolů. A pokusíme se opéct i slaninu z boku. Krok 5: Maso vyjmeme, uchováme v teple. Z výpeku slijeme přebytečný tuk, podlijeme cca 2 lžíce vody a necháme rozpustit připečené kousíčky. Nakonec přidáme i trochu bylinkového másla, kterým na talíři přelijeme maso.
Před podáváním odstraníme z masa provázek.

Zveřejněno 10. 1. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Švédskou omáčku jsem našla na stránkách Apetitu

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Km5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Km5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Iveth: Děkuju za krásné fotky :-K, vypadá to, že jste si pochutnali ;-)

Eva2010:Tak to mě moc těší, děkuji za milou zprávu;-):-K

Je to moc dobré, dělala jsem již několikrát, stal se z toho náš oblíbený recept!:-K

Lákavý recept:-p+:yes:,u nás by muselo být bez křenu, moc pěkné foto:yes:

smuclerka:Já jsem měla šťouchané brambory a šla by určitě kaše, popř. opečené brambory apod.

Andreo, jakou doporučujete k této panence přílohu? Díky.

rebeka:Nadi díky:-K, bylo to moooc dobré;-)

vypadá to naprosto dokonale:yes::yes::yes::-K všechno:-);-)

Děkuju ještě jednou všem, je to moc milé, díky:-K

Andrejko,to je nádhera:-K:yes::-p

Děláš mi chutě Andrejko:-p:-p
Krásně naservírovaná dobrota:yes::yes:

Povedená mňamka;-);-);-)

Krása:-p:yes:

Díky všem, jsem moc ráda, že se vm recept líbí:-K

magdalenka:Magdi, spíš už si toho možná ani neváží:-D Ne, to bych mu křivdila, je rád, že má doma dobré jídlo:-D;-)

Tématické fráze:
omáčka k vepřové panence, omáčka k panence, omáčky k vepřové panence, omáčky k panence, vepřová panenka apetit, panenka na bylinkovém másle, vepřová panenka na bylinkovém másle, jakou prilohu k veprove panence, příloha k panence, panenka s bilinkovým máslem, jakou omáčku k panence, vepřová panenka na masle, vepřová penenka, vepřová penenka s bylinkovým máslem, vepřové na bylinkovém másle, panenská svíčková s bylinkovym maslem, bylinková omáčka k panence, dobré omáčky k vepřové panence, omáčka k veprové panence apetit, švédská omáčka apetit

Suroviny:
panenka vepřová, slanina, máslo, čerstvé bylinky, olej, jablko, křen, majonéza, víno bílé, cukr, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu