Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plíčky na rozmarýnu a hořčici

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 518 kJ /
1 319 kcal
Bílkoviny21,90 g
Tuky101,22 g
Vláknina30,80 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 7,55 g
Sůl18,78 g
Sacharidy64,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubokého hrnce do osolené studené vody dáme vařit očištěné plíčky, zeleninu a koření, které pro snadnější pozdější vyjmutí vložíme do takzvaného “vajíčka“ na sypaný čaj. Vaříme do změknutí plíček (Až nám krásně naskrz projede jehlice, nebo špejle. Já vařím ve velkém tlakovém hrnci 30 minut). Krok 2: Až jsou plíce měkké, vše scedíme, plíčky necháme vychladnout, odstraníme trubice a maso nakrájíme na větší kousky. Odlijeme si množství vývaru dle toho, kolik přibližně budeme chtít omáčky. Krok 3: Přidáme uvařenou zeleninu a ponorným mixérem rozmixujeme. Uvedeme k varu, volžíme nakrájené plíčky, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, hořčici a na slabém plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 10. 1. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Plíčky máme moc rádi jako klasický“pajšl“:-) Chtěla jsem vyzkoušet zase trošku jinak, tak jsem malinko zaexperimentovala a moc jsme si pochutnali. Po zaležení jsou ještě chutnějí:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky na rozmarýnu a hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6yz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky na rozmarýnu a hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6yz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jana Tomanová:Paní Jano,omlouvám se za opožděnou reakci,byla jsem nějaký čas bez PC:-8
Moc Vám děkuji za Váš komentář a hlavně,za uvedení prodejen:yes:V Ostravě na ul.Na desátém to má maminka kousek.Bydlí vedle Polského domu na Poděbradové:-)Já se tady u nás ve Zlíně také ve svitovském areálu poohlédnu:yes:
Udělala jste mi velkou radost i tím,že vyzkoušíte tento recept ve vašem Buffetu na Kuřím rynku:-*Děkuji:-K:-K

Jana Tomanová 17. 2. 2014 09:11
Firma Těšínské jatky, která má právě zastoupení svých prodejen jak na Kuřím Rynku(Jiráskovo náměstí, tak taktéž prodejnu Na desátém, určitě pro Vás ráda zajistí plíčka i v Nově otevřené prodejně v Areálu Baťa ve Zlíně. Kotaktujte paní vedoucí z této prodejny, určitě vám ráda vyhoví. Paní Kocikové děkuji za recept , budeme ho dělat u nás na Kuřím rynku v Buffetu Nový Svět.

Karel:Karlíku,právě z Ostravy,když tam jsem u rodiny,tak si z tama plíčky vozím.Bývají v masně na"Kuřím rynku":-))
Tady u nás ve Zlíně také nejsou k dostání:-STak ještě mozeček,ale tan tak 3Xdo roka:-(
Díky za zájem i debatu ohledně pajšlíku:-)Je škoda,že se tak dobrá surovina nějak vytratila z prodejen:-/

No, nevím jak v republice, ale u nás v Ostravě v centru u mého řezníka / nebo spíše řeznic / vidím plíčka minimálně 1X za týden na pultu. Znáte řeznictví "NA DESÁTÉM - v centru" ???? Tak tam plíčka spolehlivě koupíte v prvotřídní kvalitě.
Ať žije pajšl s omáčkou !!!!!!!!!!!!

Aničko, u nás se dělaly plíčky (babička dělala a od té doby už nikdo) spíš na bílo. Loni se plíčky uvařily a skončily v jitrničkách a u řezníka jsem je nikdy neviděla. Ale v tvém podání vypadají moc chutně, omáčka má parádní barvu:yes::yes:

Kadlik:co povídáš, dyk já pajšl běžně kupuju u řezníka :-O:-O:-O:-O

smekám... ale plíčky, alias pajšl, jsou vyřazené z potravin. Nesmí se oficiálně prodávat. Takže jejich sehnání je sakra problém! Já osobně je mám objednané u řezníka už tři měsíce!!! A že se na ně těším!!!

Bibinka:Janinko,já jsem měla krásné a opravdu velké plíčky a vyšlo mě to na 8velkých porcí.Tato verze byla také chutná,ale jestli se nemůžeš rozhodnout,rozděl si je na půl.Jednu udělej jako klasický pajšl a do druhého dej vyvařit ten rozmarýn a suroviny,co jsou tady:-)
Jinak k tomu přidávání podobných rcp:-/chtěla jsem po uvedení tototo receptíku přidat ty 3podobné,aby si uživatelé mohli vybrat,ale než jsem dopsala popisky pod fotkama,už tam byly"narvané"všechny pajšly,co jsou na Topkách.Dotyčná mi sice ušetřila práci,oceňuji rychlost:-)Jednoho jen zamrzí,že jsou tady takoví rychlíci a starají se o... :-S
Všem děkuji za zájem,komentíky i hodnocení:-K:-K

Aničko, moc hezký a já už mám plíčky připravené na příští týden, jen teď nebudu vědět které mám udělat, juestli klasicky, nebo tyto-PORAĎ, které vám víc chutnali:-?;-)Máš 7.boda:yes:
Nechápu, co dělají v podobných smažené plíčky, to s těmito nemá nic společného:-Oach jo:no:

Aničko, plíčky byly mé oblíbené jídlo, ale neviděla jsem je v obchodě, snad naposledy n 90 letech? Tak recept si uložím, dělala ho kdysi paní tchyně. Jak píše Otta, krásná klasika;-):-p:yes:

Aničko u nás plíčky nejedou;-)
ale ty je máš moc hezké na tom talířku:yes::yes:
100 lidí, 100chutí:-)

Božská klasika ;-);-);-)

Aničko krása;-):yes:

Tématické fráze:
plíčka na smetaně, pličky, jehněčí plíčka na smetaně, hovezi plicka recepty, kančí plíčka, pajšl - plíčka na smetaně, krůtí plíčka, za jak dlouho zmněknou potraviny v tlakovém hrnci, jak vypadají plíčka, recept na pajšle, vaříme plíčky, rcp na pajšl, klasické plíčka na smetaně, řeznictví pajšl, plicka na vine, kančí plíčky, plíčky v pomalém hrnci, doba vaření plíček, jehněčí plíčky na smetaně, těšínské jatky - vepřové plíce

Suroviny:
plíce vepřové, mrkev, celer, rozmarýn čerstvý, pepř, sůl, zelenina, smetana ke šlehání, mouka hladká, hořčice plnotučná, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu