Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lepenice plná vitaminů

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 313 kJ /
1 031 kcal
Bílkoviny30,94 g
Tuky2,50 g
Vláknina47,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,08 g
Sůl10,00 g
Sacharidy200,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Před vařením můžeme k bramborám přidat trochu sušeného nebo čerstvého libečku. Krok 2: Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule a orestujeme na oleji dozlatova. Krok 3: Zelí slijeme, v případě potřeby trochu propláchneme (raději ale ne, aby si zachovalo co nejvíc vitaminů) a pokrájíme nadrobno. Krok 4: Z uvařených brambor slijeme část vody, necháme asi 2 cm na dně hrnce a rozšťoucháme na kaši. Krok 5: Vmícháme pokrájené zelí a 2/3 osmažené cibule. Krok 6: Dochutíme solí, cukrem a kmínem. Krok 7: Necháme pod pokličkou asi 10 minut, aby se chutě propojily. Servírujeme posypané zbytkem restované cibulky.

Zveřejněno 11. 1. 2013

Poznámka autorky petram

Receptů na lepenice je zde sice několik, ale všechny vycházejí z dušeného zelí. Tepelnou úpravou se ale zničí hodně vitaminů, proto jsem zvolila tento postup.

Z důvodu alergie jsem musela z kaše vypustit mléko, kdo ho může a má rád, může ho samozřejmě do kaše přidat.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lepenice plná vitaminů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zY27

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lepenice plná vitaminů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zY27

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

další variace na lepenici.. super:yes::yes::-);-)

já dochucuji majoránkou

:yes::yes:

Přesně takhle to dělávala moje maminka. Většinou v zimě, když bylo domácí kysané zelí. I ona přidávala syrové zelí a bylo to móóc dobré:-p:-p. Díky za připomenutí:yes:

:-p Přesně tak jsme jí dělávali doma a otec si jí dával často.:-)

Petruš, líííbíííí, ukládám :-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
lepenice s jablky, lepenice z červeného zelí, lepenice recept, lepenice, bramborová lepenice s červeným zelím, lepenice s červeným zelím, lepenice se zelim, lepenice ze zelí, lepenice z cerstveho zeli, co se zbytkem duseneho cerveneho zeli, top recepty lepenice, lepenice z kysaneho zeli, jak uvařit kysané zelí aby si zachovalo, zničí se vitamin b tepelnou úpravou, bramborová lepenice, lepenice top recepty, lepenice postup, lepenice bez zelí, lepenice s jablkem, lepenice kysané zelí

Suroviny:
brambory, zelí kysané, cibule, olej, cukr, kmín drcený, sůl, libeček

Přidat fotografie receptu