Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 313 kJ / 1 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,94 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 47,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,08 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 200,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Před vařením můžeme k bramborám přidat trochu sušeného nebo čerstvého libečku.
Krok 2: Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule a orestujeme na oleji dozlatova.
Krok 3: Zelí slijeme, v případě potřeby trochu propláchneme (raději ale ne, aby si zachovalo co nejvíc vitaminů) a pokrájíme nadrobno.
Krok 4: Z uvařených brambor slijeme část vody, necháme asi 2 cm na dně hrnce a rozšťoucháme na kaši.
Krok 5: Vmícháme pokrájené zelí a 2/3 osmažené cibule.
Krok 6: Dochutíme solí, cukrem a kmínem.
Krok 7: Necháme pod pokličkou asi 10 minut, aby se chutě propojily. Servírujeme posypané zbytkem restované cibulky.
Zveřejněno 11. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lepenice plná vitaminů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zY27
Moje poznámka
Lepenice plná vitaminů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zY27
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 4 minutami
Plněné ořechy
Handour před 15 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 40 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 48 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 53 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
lepenice s jablky,
lepenice z červeného zelí,
lepenice recept,
lepenice,
bramborová lepenice s červeným zelím,
lepenice s červeným zelím,
lepenice se zelim,
lepenice ze zelí,
lepenice z cerstveho zeli,
co se zbytkem duseneho cerveneho zeli,
top recepty lepenice,
lepenice z kysaneho zeli,
jak uvařit kysané zelí aby si zachovalo,
zničí se vitamin b tepelnou úpravou,
bramborová lepenice,
lepenice top recepty,
lepenice postup,
lepenice bez zelí,
lepenice s jablkem,
lepenice kysané zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
cibule,
olej,
cukr,
kmín drcený,
sůl,
libeček
Komentáře (6)