Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátovo-žampionové kostky

Tyto krásně vypadající řezy připravíme z piškotového těsta, které ochutíme špenátovým protlakem. Po upečení piškot rozřežeme na tři části a spojíme je náplní ze sýra, žampionů a zakysané smetany.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 389 kJ /
2 722 kcal
Bílkoviny182,08 g
Tuky178,80 g
Vláknina18,58 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 5,17 g
Sůl12,38 g
Sacharidy86,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zltka naslahame s olejom, pridame spenatovy pretlak , preslahame. Krok 2: Potom pridame smotanu, preslahame. Krok 3: Vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a solou. Krok 4: Bielka vyslahame na tuhu penu a opatrne vmiesame do zltkoveho zakladu. Krok 5: Cesto vylejeme na papierom vylozeny plech (30x40cm). Pecieme vo vyhriatej rure na 180 °C cca 20 minut. Nesmie zhnednut, piskota musi ostat pekna zelena. Vyberieme z rury a nechame vychladnut. Krok 6: Plnka: Syr rozdrvime v miske. Pridame smotanovy syr, nadrobno pokrajane sampinony, kopor . Podla potreby mozeme dochutit solou, bielym mletym korenim, prip. vegetou. Pridame 2 lyžice kyslej smotany. Vymiesame krem. Krok 7: Zelatinu dame nabobnat s 1 lyžicou vody a potom nahrejeme, ale nevarime. Energicky miesame, kym sa zelatina roztopi. Pridame do nej 1 lyžicu smotany a dobre rozmiesame. Ak sa zelatina nechce rozpustit, mierne ju zahrejeme. Krok 8: Tuto smotanovu zelatinu vmiesame do syrovo-sampinonovej plnky a dobre preslahame, aby sa zelatina rovnomerne rozmiesala v celej plnke. Pridanim tohoto maleho mnozstva zelatiny krem mierne stuhne a bude mat konzistenciu, pri ktorej plnka bude pekne medzi piskotami drzat tvar. Krok 9: Piskotu orezeme po krajoch (zarovname kraje) a rozdelime po sirke na tri rovnake casti. Krok 10: Na jednu cast natrieme polovicu plnky, prilozime druhy plat piskoty. Krok 11: Natrieme druhu polovicu plnky a prikryjeme tretim platom piskoty. Krok 12: Odlozime do chladnicky, najlepsie cez noc, ale stacia aj dve - tri hodiny. Je lepsie, ak dlhsie postoji, lepsie sa prepoja chute. Krok 13: Pred podavanim mozeme dozdobit troskou majonezy, prip. kecupu a malou vetvickou cerstveho kopru.

TIP: Další tipy na pohoštění ze špenátu

Zveřejněno 13. 1. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-žampionové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j67Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-žampionové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j67Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Vypadá to opravdu lákavě <3

:-O prekrasne :-K vyskusam

Krásné a moc zajímavé.:-O:yes:

Krása.:yes::yes:

Úžasné!!!!! :-O:yes: Moc chválím a bodík letí. ;-):yes:

Krásný ,,jarní"slaný zákusek:-O:-ptak třeba na velikonoce:yes::yes:uvidíme,ukládám:-D;-)

Prijemna zmena a originalni podani..vypada to velmi dobre..:yes::yes:..

Moc pěkný recept,určitě někdy vyzkouším:yes::yes::-O:-O:-K:-K

Předpokládám, že je to recept, který už jsem obdivovala na FB. Nádherné je málo říct. A hlavně, velmi zajímavé!:yes:

Skvělé a určitě i pracné.:yes: Chválím a veliký bod posílám.;-):-K

To vypadá velmi zajímavě a lákavě:-p:yes:

Opravdu luxusni recept!

:yes::yes::yes:

:yes::yes:

krása nesmírná:-K nádherný recept. Moc se mi líbí prezentace a foto:-K To bude velikánská dobrota:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
špenátovo palačinkový dort, spenatovozampionova polevka, g noci s žampionový krém, nesmírná krása prezentace

Suroviny:
vejce, olej, smetana zakysaná, mouka polohrubá, prášek do pečiva, protlak špenátový, sůl, sýr smetanový, sýr feta, smetana zakysaná, žampióny, sůl, vegeta, kopr, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu