Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablíčka naruby

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny

Porce: 1 plech (32x24cm)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 447 kJ /
3 214 kcal
Bílkoviny59,10 g
Tuky81,85 g
Vláknina40,41 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy540,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na tenké plátky (já používám plátkové struhadlo. Plech vymažeme máslem a boky vysypeme špaldovou moukou. Krok 2: Jablka naskládáme rovnoměrně na dno. Troubu si dáme předehřát na 175°C. Krok 3: Z bílků, špetky soli a poloviny fruktosy vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s polovinou fruktosy do pěny. Přimícháme vodu, olej a nakonec prosejeme obě mouky. Přidáme kypřící prášek a těsto si rozdělíme půl na půl. Krok 4: Do jedné poloviny vmícháme kakao. Potom si sníh rozdělíme také půl na půl a každé těsto stěrkou opatrně promícháme. Navrstvíme tmavé těsto na jablka a nahoru dáme světlé těsto. Krok 5: Pečeme 25 min, po upečení necháme 15 min odpočívat a poté přendáme na mřížku, jablečnou vrstvu posypeme skořicí a pokapeme medem, necháme vychladnout. Krok 6: Po vychladnutí připravím krém. Jablečné pyré není nic jiného než rozmixované jablko. Krok 7: Pyré smícháme s pudinkem a škrobem. Krok 8: V rendlíku přivedeme k varu a odstavíme. Krém ještě pár minut mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Krok 9: Vychladlý krém natřeme na jablečnou vrstvu, dozdobíme rozpuštěnou čokoládou a necháme v lednici pár hodin odpočinout.

Zveřejněno 19. 1. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablíčka naruby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXwn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablíčka naruby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXwn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-p+3:yes:Moc hezké:-K

Pěkné obrácené jablíčkové dortíčky:yes::yes:

Vypadá to moc pěkně:yes::-K

Tento recept mě velmi zaujal.:yes: Určitě to je lehčí moučník než nějaké krémové výtvory..Ovšem rozhodně bych netvrdila, že je to zdravé. Není na tom nic zdravého. Jakmile to upečete, uvaříte, usmažíte, tak přijdete o vše dobré a opravdu zdravé :-( Takto upravené jídlo tělu nedodá nic potřebného, jen ho to tzv. zalepí..
Každopádně ale inspirace ke kompromisu mezi "něčím chutným" a "něčím zdravým" :-)

Tématické fráze:
top recepty z jablek, top recepty moučníky z jablek, jablíčka buchta naruby, piškot naruby, mrkvové šátečky z časopisu tina, moucnik naruby, zdravy jablečný koláč naruby, jablka naruby, recepty z jablicek, top recepty z jablíček, jablicka recept, recept na koláč z jablíčka, jablko a buchta naruby, zdravé moučníky z jablek, recepty moučníky z jablek, co z jablek, moucnik jablicka vzupanku, recept z jablek, recepty jablka naruby, recept koláč s jablky naruby

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, vejce, fruktóza, mléko obilné, voda, olej, kypřící prášek bio, kakao bio, jablko, skořice, med, pudink vanilkový, pyré jablečné, škrob kukuřičný, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu