Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucie2211

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 800 kJ /
3 059 kcal
Bílkoviny92,18 g
Tuky55,49 g
Vláknina96,10 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 826 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy469,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné drůbky jemně pokrájejte nebo pomelte a na oleji osmahněte s cibulkou do zlatohněda (používáte-li žaludky, napřed je povařte doměkka). Krok 2: Do mléka dejte vejce, švestky, kaštany, oregano, kousky česneku, armagnac a směs drůbků. Postupně přidávejte kousky toustového chleba tak, abyste získali hustou kaši. Nádivku rukama propracujte, osolte a opepřete. Kousíček náplně si osmažte na pánvi a ochutnejte, abyste věděli, zda je vše v pořádku. Pokud ano, naplňte krůtu a otvor zašijte. Krok 3: Troubu předehřejte na 175 stupňů, horkovzdušnou na 155 stupňů. Krůtu potřete olejem, osolte a pečte dvě až čtyři hodiny – obvykle se počítá hodina pečení na kilo váhy. Krok 4: V závěru můžete přepnout na gril, potřít krůtu vypečenou šťávou a prudčeji ožehnout, aby byla zlatohnědá.

TIP: Oblíbené nádivky do krůty

Zveřejněno 19. 1. 2013

Poznámka autorky lucie2211

Já téměř vždycky přidávám nakrájené ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EQl4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EQl4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Krásně zkopírovaný recept z apetituonline :no:

Recept špatný není, ale Lucko, měla bys detailněji popsat úpravu kaštanů před vařením - musí se naříznout slupka do kříže a dát vařit do slané vody cca na 10 minut, pak slupku sloupnout (je hořká), a co nejrychleji, jinak opět ztvrdne.
Tohle totiž mnozí nemusí vědět!!!!!!!

Omlouvám se, za ten nůž.:-)

Tématické fráze:
krůta s kaštanovou nádivkou, kaštanová nádivka do krůty, pečená krůta s kaštanovou nádivkou, kaštanová nádivka, kaštanová nádivka recept, recept na kaštanovou nádivku, krůtí roláda s kastanovou nádivkou, krutí s kaštanovou nádívkou, kaštanová nádivka se švestkami, roláda s kaštanovou nádivkou, krůta na kaštanech, nádivka do krůty s kaštany, krrůta s kaštanovou nádivkou, kruta plnena kastanovou nadivkou, krůta kaštany recepty, krůta a kaštanová nádivka, krůta s kaštany, krůtím divoko s nádivkou, krůtí roláda s kaštanovou s nádivkou, nádivka s kaštany a švestkami

Suroviny:
krůta, krůta, olej slunečnicový, cibulka, mléko, vejce, švestky sušené, kaštan jedlý, koření oregáno sušené, česnek, koňak, chléb toustový, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu