Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdce s mrkví a hráškem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 444 kJ /
823 kcal
Bílkoviny11,55 g
Tuky43,20 g
Vláknina29,30 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 802 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy82,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce si umyjeme a dáme ho vařit do slané vody do měkka. Krok 2: Do kastrůlku dáme máslo a na něj vysypeme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, chvilku jí necháme dusit samotnou, pak přidáváme po částech vývar, ke konci dáme hrášek, med, cukr, sůl(ne moc, vývar je slaný!) a citronovou šťávu, chuť musí být vyvážená tak, jak jí máme rádi. Krok 3: Do zbytku vývaru dáme mouku, rozmícháme a dolijeme, aby se nám šťáva trochu zahustila. Krok 4: Měkké s nakrájíme na plátky a přidáme je k mrkvi, necháme převařit společně, aby maso nasáklo a máme hotovo.

Zveřejněno 19. 1. 2013

Poznámka autorky Bibinka

U nás moc chutná dušená mrkev, protože jsem měla vepřové srdce s kterým jsem jí ještě nedělala, tak mě napadlo to vyzkoušet a udělala jsem dobře, to srdíčko má moc lahodné maso!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ12

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdce s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJ12

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Pěkné :-p;-):yes:

Bibinka: OK ;-) Díky, budu se snažit, aby se povedlo :-8

be.amenity:Martino, krom těch brambor by možná mohly být těstoviny, jestli je máte rádi, nebo bramborové či houskové knedle. Tak ať se ti to povede a ať si pochutnáte;-):-p

Moc pěkný nápad :yes::yes::yes: Dnes jsem koupila srdce a večer jdu na to :-) Jen jsem se chtěla zeptat, jaká by byla ještě možná jiná vhodná příloha? :-)

Dana61: Dando,děkuji ti;-)

to prostě nemá chybu:yes::-D mňam:-p

Všem vám děkuji:-K

Bibinko i u nás je vepřové srdíčko ve velké oblibě:-*Moc hezky jsi ho připravila:-p:yes::-K

Prima receptík:yes::yes:

nofrona: Nofronko, já to srdce pomalila v PH ve slané vodě a kdybych PH neměla, tak ho dám vařit do papiňáku, pak to netrvá tak dlouho, já měla srdce takové spíš větší;-)

moc krásný recept, já srdíčko, mrkev, hrášek můžu. Máš moc krásnou fotečku Bibinko. Bodík ráda posílám:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K

tak to druhé foto je dokonalé, moc hezké to máš;-):-):yes::yes:

:-p:-p:yes:+2

Srdíčko a mrkvička, pro mě super nápad:yes::yes:
pochutnala bych si:-p
Já jen kupuji srdíčka ty nejmenší;-), kratší dobu se vaří;-)

Moc hezky upraveno, krásné foto:-p:-p:-p;-):yes:

Tématické fráze:
vepřové s mrkví a hráškem, vepřové srdce, vepřové srdce recepty, recept na vepřové srdce, vepřové na mrkvi, vepřové v mrkvi, omáčka z vepřových srdcí pro ph, dušené vepřové srdce, srdce s mrkví, jak dlouho se vari veprove srdce, vepřové s mrkví, dušené vepřové srdíčko, vepřové v mrkvi s hráškem, dušené vepřové s hráškem a mrkvi, vepřové s hráškem a mrkví, vepřové plátky s hráškem a mrkví, smažené vepřové srdce, vepřové na mrkví a hrasku, vepřové na dušené mrkvi a hrášku, vepřové platky na hrasku a mrkvi

Suroviny:
srdce vepřové, mrkev, hrášek mražený, mouka hladká, med, cukr krystal, šťáva citronová, vývar, máslo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu