Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová ,,paštika"

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 558 kJ /
1 567 kcal
Bílkoviny75,82 g
Tuky48,63 g
Vláknina42,98 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 87 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy188,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole si přes noc namočíme ve vodě a druhý den uvaříme. Necháme vychladnout a poté je rozmixujeme. Krok 2: Vyšleháme si jogurt s olejem a poté přidáme i rozmixované fazole. Mezitím si na jemno nasekáme šalotku a krátce ji orestujeme na pánvi (kdo má rád syrovou, nemusí restovat). Krok 3: Přidáme ke směsi spolu s prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a necháme 1-2 hodiny odpočinout v ledničce. Namazanou paštiku posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 19. 1. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová ,,paštika"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2JvW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolová ,,paštika"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2JvW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dala jsem asi o lžíci víc jogurtu:-)) - vypadá sice jako jahody se smetanou, ale je výborná:yes:

hosta: :-D

ja0411: paštiku si většinou rozdělím na 3 části, 1 zatavím v igelitu a dám zamrazit, další váleček také zatavím(můžete i žehličkou,pokud máte jakýkoli termoplastický igelit) tu dám do ledničky a ten zbytek dám do ledničky v dózičce zavírací, tzn. dokud se vše nesní, tak vydrží skvěle, jak dlouho já chci :)

Tak do pěti dnů zvládnu sníst určitě:-p.Už se chladí v lednici a moc se těšim,přidala jsem ještě trošku majoránky,sice jsem měla jen červené fazole,ale podle ochutnání vypadá,že bude móc dobrá:-K:-!:-!

ja0411: Nám vydrží doma tak 2dny max, ptž rodině moc chutná, ale mamka ji měla v lednici 5 dní a byla v pořádku

Můžu se zeptat,jak dlouho paštika vydrží:-?Chystám se jí dnes vyzkoušet,ale budu na ní sama:-D:-!

DlabemeZdrave: Díky za radu, zkusím!

Jsou to mensi fialove fazole, samozrejme to jde z jinych fazoli, jen se bude chut malinko lisit, stejne jako se lisi jednotlive druhy fazoli. Daji se sehnat ve zdrave vyzive bez problemu. Ja potrebovala spotrebovat tyhle a ona ta fialkova barva i hezky lahodi oku s barvou salotky:-*

To jsou nějak speciální fazole, prosím? Jak vypadají? Udělala bych si ji...případně jestli by šla z normálních třeba bílých?

To vůbec nebude špatné, jenže ty fazole jsem zatím nenalezla zde v obchodech. No, určitě se je pokusím sehnat. :yes:

Už jsem ji dělala a je moc výborná;-):-p:yes:

hmmm, to nemusí být vůbec špatné.:-)):yes::yes::yes::-p:-K

Tématické fráze:
fazole adzuki recepty, fazole adzuki recept, pomazánka z fazolí adzuki, adzuki recept, adzuki recepty, fazole adzuki pomazánka, jak uvařit fazole adzuki, recept fazole adzuki, recepty fazole adzuki, fazole adzuki, recept na fazole adzuki, adzuki pomazánka, pomazánka z adzuki, recepty z fazolí adzuki, pomazánka z fazolek adzuki, adzuki fazole recept, pomazánka adzuki, pomazánka z vařených fazolí, recept z fazolí adzuki, recepty na fazole adzuki

Suroviny:
fazole adzuki, jogurt bílý, olej, cibule šalotka, česnek, petrželka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu