Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 752 kJ / 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,42 g |
Tuky | 50,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 63,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleko a susene mleko dobre promichame, privedeme k varu a odstavime.
Krok 2: Nechame vychladnout na teplotu cca 50 stupnu. Arabky teplomer nepouzivaji, delaji zkousku prstem. Pokud v teplem mleku udrzite prst, muzeme prejit k dalsimu kroku.
Krok 3: Odebereme 1/2 sklenice tepleho mleka a smichame s cerstvym koupenym jogurtem.
Krok 4: Zamichame do zbyleho mleka a vlijeme do nadoby s vikem (poklici). Ja pouzivam kulatou sklenenou nadobu na peceni s vikem.
Krok 5: Prikryjeme, zabalime do deky a nechame zrat 6 - 12 hodin na teplem miste. Cim dele bude jogurt zrat, tim bude hustsi. S nadobou nijak nemanipulujeme, musi byt v klidu. Pro zrani je dulezita okolni teplota. V nasich podminkach je snadne udrzet jogurt stale v teple. V ceskych podminkach doporucuji na nadobu s jogurtem polozit termolahev nebo lahev s horkou vodou.
Krok 6: Hotovy jogurt skladujeme v lednici max. 7 - 10 dni.
Krok 7: Z domaciho jogurtu muzeme vyrobit dalsi novou davku domaciho jogurtu, ovsem pouze do tri dnu, nebot bakterie pritomne v jogurtu se casem meni a novy jogurt by mohl mit nedostatecnou hustotu.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Moje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Nejnovější recepty
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 2 hodinami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 21 hodinami
Brokolicové halušky s brynzou a opečenou uzeninou
Přidáno před 21 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petule123 před 33 minutami
Jednoduché vynikající langoše
lunav1 před 1 hodinou
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
MaKaDuHa před 7 hodinami
Kuřecí vývar
MaKaDuHa před 7 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 14 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 14 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 14 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 15 hodinami
Tématické fráze:
laban,
zrání jogurtu,
příprava jogurtu,
laban recept,
teplota zrání jogurtu,
jak udrzet telotu jogurtu,
jogurt v thermomixu,
hustota domácího jogurtu,
recept na domácí jogurt,
domácí jogurt z thermomixu,
jogurt hotov,
jogurt z thermomixu,
laban je,
domácí jogurt hustota,
hustota jogurtu,
susene mleko recept,
recept jogurt susene mleko,
hurtota jogurtu,
labane recept,
vyroba dom. jogurtu
Suroviny:
mléko plnotučné,
mléko sušené,
jogurt
Komentáře