Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 752 kJ / 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,42 g |
Tuky | 50,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 63,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleko a susene mleko dobre promichame, privedeme k varu a odstavime.
Krok 2: Nechame vychladnout na teplotu cca 50 stupnu. Arabky teplomer nepouzivaji, delaji zkousku prstem. Pokud v teplem mleku udrzite prst, muzeme prejit k dalsimu kroku.
Krok 3: Odebereme 1/2 sklenice tepleho mleka a smichame s cerstvym koupenym jogurtem.
Krok 4: Zamichame do zbyleho mleka a vlijeme do nadoby s vikem (poklici). Ja pouzivam kulatou sklenenou nadobu na peceni s vikem.
Krok 5: Prikryjeme, zabalime do deky a nechame zrat 6 - 12 hodin na teplem miste. Cim dele bude jogurt zrat, tim bude hustsi. S nadobou nijak nemanipulujeme, musi byt v klidu. Pro zrani je dulezita okolni teplota. V nasich podminkach je snadne udrzet jogurt stale v teple. V ceskych podminkach doporucuji na nadobu s jogurtem polozit termolahev nebo lahev s horkou vodou.
Krok 6: Hotovy jogurt skladujeme v lednici max. 7 - 10 dni.
Krok 7: Z domaciho jogurtu muzeme vyrobit dalsi novou davku domaciho jogurtu, ovsem pouze do tri dnu, nebot bakterie pritomne v jogurtu se casem meni a novy jogurt by mohl mit nedostatecnou hustotu.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Moje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 7 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 9 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 2 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 4 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 5 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 5 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 6 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 6 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 6 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 7 hodinami
Tématické fráze:
laban,
zrání jogurtu,
příprava jogurtu,
laban recept,
teplota zrání jogurtu,
jak udrzet telotu jogurtu,
jogurt v thermomixu,
hustota domácího jogurtu,
recept na domácí jogurt,
domácí jogurt z thermomixu,
jogurt hotov,
jogurt z thermomixu,
laban je,
domácí jogurt hustota,
hustota jogurtu,
susene mleko recept,
recept jogurt susene mleko,
hurtota jogurtu,
labane recept,
vyroba dom. jogurtu
Suroviny:
mléko plnotučné,
mléko sušené,
jogurt
Komentáře