Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar

Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít jako základ omáček, nebo zamrazit na jakékoli další použití.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 645 kJ /
3 261 kcal
Bílkoviny388,47 g
Tuky93,58 g
Vláknina55,87 g
Cholesterol 5,20 g
Sodík 2,29 g
Sůl5,66 g
Sacharidy191,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí skelety dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a při 200 °C pečeme 50 minut v troubě. Díky upečení kostí se polévka později nezakalí. Krok 2: Upečené skelety i s výpekem vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou (cca 2,5 l) a necháme 3 hodiny táhnout (v odkrytém hrnci necháváme mírně bublat na opravdu malém plameni). Pokud se na povrchu vytváří pěna, sbíráme ji z polévky lžící pryč. Krok 3: Poté scedíme a čistý vývar vrátíme na sporák. Ze skeletů po vychladnutí obereme maso a odložíme stranou. Krok 4: Kořenovou zeleninu a kedlubnu oloupeme, veškerou zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Cibuli ani česnek neloupeme, jen omyjeme. Krok 5: Přidáme zeleninu, koření a necháme další 1 hodinu táhnout. Pak opět scedíme. Uvařenou zeleninu do polévky dál nepoužíváme. Krok 6: Mezitím uvaříme zvlášť v jednom hrnci drobné nudličky čerstvé kořenové zeleniny (nebo použijeme mraženou směs pod svíčkovou) a ve druhém hrnci uvaříme kroupy. Krok 7: Uvařenou zeleninu a kroupy přidáme spolu s masem a čerstvou petrželkou do vývaru. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.

TIP: Nejlepší recepty na zavářky do polévek

Zveřejněno 20. 1. 2013

Poznámka autorky DlabemeZdrave

Kuřecí vývar dělám zásadně z kostí a pokud ho dělám jako polévku, tak používám kosti a stehna (kvůli masu). Jednou za čas když je akce, koupím celé kuře. Prsa a stehna si schovám do mrazáku a z koster dělám poctivý silný vývar.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJon

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJon

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Necítím chuť.

Děkuji za tento úžasný recept, vývar je vynikající :-K

Libeček, ještě libeček by to chtělo :-)

Jumanji: tak to někdy zkus a uvidíš.... dělám takhle vývary vždy... tedy když se mi zrovna junior nevrací ze školky domů a já jinej už v mrazáku nemám... dělám to tak jak s kuřecím tak i s hovězím...

Filip H. 3. 3. 2013 12:02
Už se těším až se mi dovaří :-p Jsem zvědavý :-)

DlabemeZdrave:byla jste rychlejší,zdravím ;-);-)

Jumanji: studuj recepty, né, jen zdejší, ale pokud vím, tak se píše, že vývar z pečených kostí je nejlepší;-), není to sranda;-):-)), vyzkoušej;-)

Jumanji:Propána,to vypečené tam zůstane,takhle se přece připravují ty nejlepší vývary a také demi-glace.O to právě jde,že takto se to nejlepší získá,ale nesmíte to vyhodit. :-O:-O:-O

Jumanji: Tu šťávu samozřejmě přidávám do hrnce ke kostem. Netušila jsem, že by někoho napadlo to vyhodit :-( No raději to tedy dopíši do receptu

Když dáte kuřecí kostry na hodinu do trouby a pečete je při 200stC , tak se z nich vypečou všechny ty dobré "šťávy" , které dávají polévce tu správnou chuť ! Takhle připravovat kuřecí vývar je pěkná blbost !!! Asi si tady někdo dělá srandu ...... A nebo je to kuchařský antitalent !:no::-//

DlabemeZdrave:Já používám většinou také čerstvou zeleninu, ale někdy není zbytí a dám mraženou, hlavně vybrat správnou směs.Třeba na kuřecí nudlicky používám směs Asia,nevím, jakou zkušenost mají ostatní, ale mě chutná.Do polévky samozřejmě polévkovou směs.:yes::yes:

chocolate: Jen dodávám, že zelenina není mražená. Je čerstvá, jen je to takový ten vakuovaný balíček, kde je právě směs polévkové zeleniny.

Manžel je polévkový, bez polévky se prý nenaobědvá, kuřecí vývar vařím velmi často také z koster vykostěných kuřat, ale abych řekla pravdu, opéct nejdřív kostry a pak z nich připravit výbornou polévku, jsem nikdy nezkusila:-)

chocolate: souhlas:yes:

IvanaLK:A co je na nem nezdraveho?Nevidim zadna dochucovadla a pouziti mrazene zeleniny snad nikoho v zimnim obdobi, misto rychlene a dopravene pres pul sveta, nepohorsi.

Co je na tomto receptu zdravého? :-O

Tématické fráze:
kureci vyvar, kureci vyvar recept, vývar kuřecí, recept kuřecí vývar, silný kuřecí vývar, recept na kuřecí vývar, vývar, kureci vyvar polevka, jak udelat kureci vyvar, kureci vyvar z kosti, vývar recept, kuřecí vývar ze stehen, nejlepší kuřecí vývar, jak uvařit kuřecí vývar, dobrý kuřecí vývar, kureci silny vyvar, jak udělat čistý vývar, silný kuřecí vývar recept, jak udělat vývar, jak se dělá vývar

Suroviny:
skelet kuřecí, mrkev, petržel, celer, kedlubna, kapusta, pórek, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, mrkev, petržel, celer, kroupy ječné, nať petrželová, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu