Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí biftek se slaninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ivusa Ivusa

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 dle množství masa

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso (nejlépe od prověřeného řezníka, který nám vybere odležený kvalitní kus hovězího, vhodného na steaky) nakrájíme na 1,5 -2 cm plátky, obložíme kolem okrajů anglickou slaninou a ovážeme režnou nití. Takto připravené steaky nesolíme, pouze okořeníme pepřem. Krok 2: Na dobře rozpálenou pánev, nejlépe s těžkým dnem, určenou na steaky, položíme připravené bifteky a na malém množství oleje opékáme z obou stran cca 3minuty z každé strany. Každý podle toho jak má rád (krvavý - kratší dobu, medium 3 minuty a propečený cca 5 minut z každé strany). Krok 3: Mezitím si ve friťáku usmažíme hranolky. Krok 4: Bifteky si vyjmeme z pánve, necháme odležet pod alobalem, aby se uvolnila šťávička v mase. Potom osolíme dle chuti.

Zveřejněno 22. 1. 2013

Poznámka autorky Ivusa

Jako přílohu podávám domácí červenou řepu s křenem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí biftek se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/176q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí biftek se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/176q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Peter Kusý 22. 1. 2013 18:25
Recept je známy ako "Chateaubriand" a hrúbka mäsa (sviečkovej) býva najmenej 4-5 cm.

Peter Kusý:
No, Chateaubriand je něco úúúplně jiného :-) a na TOP není dokonce ani pod názvem Dvojitý biftek :-O

Tématické fráze:
hovezi biftek, hovězí bifteky, hovězí biftečky, biftek s hranolkama, krvavý biftek recept, hovězí steak se slaninou, odležené hovězí, hovězí biftek recept, hovězí biftek videorecept, recept krvavy biftek, jak smazit hovezi, hovězí maso s anglickou slaninou, hovězí steak s anglickou slaninou, recept hovězí biftek, hovězi bivtečky, bifteky z hovězího, domaci slanina, hovězí steak hranolky, hovězí biftek s hranolky, hovězí steak s anglickou slaninou

Suroviny:
maso hovězí, slanina anglická, režná nit, sůl, pepř, hranolky, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu