Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z králíka ve varném mixéru

Příznivci tradiční přípravy zavřete oči! Chutnou obdobu "svíčkové" lze totiž uvařit i jinak. Varný mixér s minimální spotřebou energie vypracuje celé menu. Spolehlivě. Pokud chuť omáčky vyladíte podle svých zvyklostí, budete spokojeni.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maki z Pribrami

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 824 kJ /
2 109 kcal
Bílkoviny62,13 g
Tuky66,17 g
Vláknina38,05 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,67 g
Sacharidy298,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Knedlík: mléko, droždí a cukr mícháme v mixéru 1 minutu na 37 °C, rychlostí 1. Potom přidáme zbytek surovin, kromě rohlíku. Hněteme 2 minuty se zajištěným víkem na funkci Těsto. Krok 2: Před koncem doby vhodíme do nádoby rohlík natrhaný na menší kusy a necháme ho zapracovat. Vyjmeme těsto, vytvarujeme knedlíky a dáme je na 20 minut do olejem vymazané mísy parního nástavce mixéru. Krok 3: Omáčka s králíkem: zeleninu s cibulí a kolečkem citrónu vložíme do nádoby mixéru. Sekáme10 sekund rychlostí 5. Přidáme máslo a vaříme 5 minut na 100 °C, rychlostí 2. Krok 4: Připravíme maso, které osolíme, opepříme a vložíme do ponorného košíku mixéru. Přidáme do něho koření a pak vložíme koš do mixovací nádoby. Krok 5: Dolejeme vodu do množství 3/4 l a přidáme bujón. Na víkem uzavřenou nádobu položíme parní nástavec s knedlíky a vaříme 30 minut programem o nejvyšší teplotě (pro vytvoření páry) a rychlostí míchání 1. Krok 6: Po uplynutí času odejmeme nástavec s knedlíky. Ty ihned propíchneme na několika místech špejlí aby se nesrazily. Uchováváme do servírování v teple. Do nádoby mixéru přilijeme vodu a vaříme dalších zhruba 50 minut do změknutí masa. Krok 7: Když je maso měkké, vyjmeme košík s masem, odložíme do tepla. Přidáme zakysanou smetanu a mixujeme 30 sekund rychlostí 7. Pokud máme omáčku hustou, naředíme mlékem. Krok 8: Omáčku můžeme dochutit podle svých zvyklostí cukrem, citrónovou šťávou či solí. Nakonec rozmixujeme rychlostí 9 po dobu 20 sekund. Krok 9: Podáváme dozdobené brusinkovým kompotem a plátkem citronu.

TIP: Jak ohřát omáčku

Zveřejněno 22. 1. 2013

Poznámka autorky Maki z Pribrami

Máme svíčkovou každou chvíli a když neni králík máme drůbež a ta je za 40 minut.

Programy upravte podle výkonu vašeho varného mixéru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z králíka ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kM2v

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z králíka ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kM2v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Maki z Pribrami: "2 ks zakysané smetany (sladké)" - tomu nerozumím - zakysanka je mírně kyselá, aby byla sladká, tak tam mám dát cukr?
Nebo tím chceš vyjádřit, že se dá použít smetana zakysaná nebo sladká?
----------------------
Thermomix neznám, a tak si nedovedu představit, že maso v košíčku dáš do mixovací nádoby a zapneš míchání..........

Nadja: Ahoj může se dát i sladká smetana nebo zakysaná to jak kdo to má rád. a Thermomix doporučuji. Je to výborný pomocník.

Super, jako čerstvá majitelka nového Thermomixu oceňuji obměnu. Ten plátek citronu rozsekaný rovnou se zeleninkou určitě vyzkouším při první příležitosti.Já dávám místo zakysané smetany šlehačku, ale zkusím i tu "zakysanku" :-8 Dávám bodík a prosím o další recepty s Termíkem!

Super barva omáčky. Jenom králíka nemusím :-D

srettka:Ani kari ani kurkuma se do svíčkové nedává. Tahle svíčková je výborná:-p

Jana Remkova:To je , ale je to tím že tam dávám ten poměr mrkve a bílé zeleniny. Také vůbec nezahdušťuji a ještě ji musím ředit.:-)

mankote, tam je snad karí, nebo kurkuma, ne??:-O

:yes::yes::yes::yes: zvláštní barvička;-)

Tématické fráze:
králík jako svíčková, králík na svíčkové, svíčková omáčka s králíkem, recept na svíčkovou z králíka, recept králík na svíčkové, svičková omáčka z kràlíka, svíčková v thermomixu, králík recepty, králík na svíčkovou, svickova s kralikem, recept králík jako svíčková, svíčková omáčka z králíkem, kralik svickova, svičkova s thermomixu, recept králik na svíčkovou, receprt na svickovou, vaření luštěnin v thermomixu, svíčková z thermomixu, svíčková v thermomix, králík na způsob svíčkové

Suroviny:
mléko, droždí, mouka polohrubá, vejce, cukr, sůl, rohlík, cibule, petržel, celer, mrkev, smetana zakysaná, máslo, koření nové koření, pepř, bobkový list, bujón, citron, mléko

Přidat fotografie receptu