Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatý burger

Domácí šťavnatý burger má úžasnou chuť, které se žádné kupované nevyrovnají. Podrobný postup a různé vychytávky zaručí, že se šťavnaté burgery povedou i těm, kdo nemají v kuchyni velké zkušenosti. Hodování může začít.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby kynutí těsta

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 175 kJ /
2 432 kcal
Bílkoviny169,51 g
Tuky87,62 g
Vláknina22,08 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 2,33 g
Sůl5,95 g
Sacharidy231,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve zaděláme těsto na žemle. V misce smícháme 2 lžíce vlažného mléka, lžičku cukru a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Jakmile se na kvásku objeví bubliny, přidáme mouku, sůl, zbytek mléka, jedno vejce a rozpuštěné máslo. Krok 3: Vypracujeme těsto a necháme kynout zakryté utěrkou. Krok 4: Po nakynutí těsto lehce propracujeme na pomoučněném vále. Pokud hodně lepí, podsypeme dostatečným množstvím mouky. Krok 5: Těsto rozdělíme na 4 bochánky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších cca 20 minut kynout pod utěrkou. Krok 6: Poté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180 stupňů 15-20 minut. Krok 7: Karbanátky: Mleté maso pořádně propracujeme s hořčicí, worcesterem a kořením, vytvoříme 4 placky, silné cca 1-1,5 cm a necháme odpočinout. Krok 8: Na pánvi na troše oleje je pak zprudka orestujeme aby se maso zatáhlo. Krok 9: Na grilovacím tácku, díky kterému se přebytečná šťáva zadrží mimo burger je přesuneme pod gril. Krok 10: Vychladlé žemle rozkrojíme, na rozpálenou pánev bez tuku položíme bulky řeznou stranou dolů a opečeme. Krok 11: Lžíci majonézy smícháme s nadrobnou nakrájenou cibulkou, najemno nakrájenou okurkou a utřeným česnekem. Můžeme dochutit solí či pepřem. Krok 12: Spodní díl pomažeme kečupem, poklademe nakrájeným ledovým salátem, plátky cherry rajčete. Krok 13: Na to uložíme čerstvě ugrilovaný burger, posypeme nastrouhaným čedarem a přidáme majonézový dip. Krok 14: Nakonec posypeme dýňovými semínky, přiklopíme houskou a přimáčkneme.

Zveřejněno 23. 1. 2013

Poznámka autorky Mirusha

Manželův oblíbený burger :-)

http://www.magdalenka.cz/recepty/slane/hamburger.h... zde inspirace na žemličky, ubrala jsem trošku droždí a přidala nepatrně mouky. Kdo chce, může zapracovat trochu sezamu rovnou do těsta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý burger

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6R1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý burger

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6R1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dělávám v létě na grilu,jen nedávám do směsi na hambáče hořčici,ale vkládám na oblohu plátek kys.okurky.Tak vyzkouším.Super.:yes:

Jana Remkova:Jani,ty kupované se nedají pozřít,domácí je uplně jiný,fakt zkus,děcka ti urvou ruce.;-):-)

Dělávám v létě na grilu,jen nedávám do směsi na hambáče hořčici.Tak vyzkouším.Super.:yes:

Mirusko, dekuji za bezva inspiraci.Burgery delavam stejne, pekla jsem podle tebe bulky a byly bajecne a i druhy den krasne vlacne.

američan by zaplakal, chytl by se za srdce a zavyl by Hálelůůja;-):yes:

Já jsem to nikdy moc neuznávala. Kamkoliv jsme jeli, děcka chtěly nějaký burger, který stál asi tolik, za kolik bych uvařila oběd;-), takže jsem měla vždy v zásobě svačinu. Uznávám ale, že tohle se mi moc líbí. Jen bych na to asi neotevřela hu..pusu:-D

:yes:paráda...:-*:-K:-K:-K

Tak ten vypada uzasne :-)), musim vyzkouset... :-p:yes:

ten je teda parádní a parádní je i popis:yes::yes::yes:

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
burger recept, domácí burger, recept na burger, domácí burger recept, recept burger, hovězí burger na pánvi, burger na grilu, burger na grilu recept, domaci burger na gril, burger, jak udělat burger, domací burgery na gril, domácí burger na grilu, burger v troubě, hamburger podle pohlreicha recept, domácí burger od pohlreicha, recepty burger, burger recepty, domácí hovězí burgery, recept na domaci burger

Suroviny:
maso hovězí mleté, hořčice francouzská, omáčka worcesterová, tymián, sůl, pepř mletý, droždí, mouka polohrubá, cukr, sůl, vejce, vejce, mléko, máslo, semínka sezamová, sýr chedar, rajče cherry, salát ledový, kečup sladký, majonéza, cibule, česnek, okurka čerstvá, pepř, sůl, semínka dýňová

Přidat fotografie receptu