Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 362 kJ /
5 584 kcal
Bílkoviny233,00 g
Tuky479,15 g
Vláknina44,15 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 5,61 g
Sůl13,08 g
Sacharidy62,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso důkladně sušte papírovými uterkami, rozmarýn, sůl a pepř vetřete do bůčku, především do zářezů v kůži. Maso posaďte do pekáče, nejlépe na mřížku nad pekáčkem a pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 220, horkovzdušné 200 stupňů. Pak teplotu snižte na 170 (150) stupňů a pečte další zhruba 1,5 hodiny. Potom teplotu opět zvyšte a pečte dalších dvacet minut dokřupava. Takto je to napsáno v receptu. Já, protože peču maso v kuchyňském sporáku na dřevo (nemá konkurenci) jsem pekla asi dvě a půl hodiny přikryté,rozdělené na menší kusy, pak asi půl hodiny odkryté. Krok 2: Celer a brambor rozkrájené na malé kostičky uvařte v osolené vodě skoro doměkka, přisypte pokrájené hrušky a dovařte. Důkladně zceďte, rozšťouchejte dohladka (ideální je lis na brambory), zašlehejte smetanu a máslo. Nesnažte se nahradit mlékem, kaše by byla vodová. A opravdu jen tři lžíce smetany! Osolte a chcete-li opepřete.

Zveřejněno 25. 1. 2013

Poznámka autorky hosta

Zdroj: Apetit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJOX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečený bůček s celerovohruškovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJOX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Celerovohruškové pyré (kaše) je úžasné. Jedl jsem ho v Německu s jitrničkovým prejtem. Vynikající kombinace.

:-D

TOP RECEPTY:-pTAK TO JE BOMBA MUSIM UDELAT

senky: prečo "DIA bůček"? Ja tomu hovorím "bůček light"...:-D
A práve som znenávidela úbohý biely jogurt, čo mám pred sebou...:-D

senky: máš pravdu, bůček je velmi fotogenický:-D:-D

Před chvilkou si čtu v Apetitu a říkám si, kde jsem to už četla a viděla :-?:-) Krásné a zajímavé a stejně lákavé jako na profi fotkách;-):-K a DIA bůček...mňám:-D:-D

No téda, parádní fotka se ti podařila Jituš:yes: A ta kaše vypadá velmi zajímavě;-)

Extra zvodné...:yes:

No to je teda parádní pecka:-p:yes::yes:Nádherně vypečený bůčínek a ta kaše,ta mě vážně opravdu zaujala:-K

Nádhera!!!! :-p:-p:-p:yes:

nádhera, náádhera:-* jaká lahoda se kochat pořádným receptem. jeden od aničky, druhý od tebe, to je balsámek, děkuji:-*
p.s.a vypadá to senzačně a chutná to jistě ještě lépe:-p:yes:

Oku lahodící bomba:-phned bych po tom bůčku sahla:-D

Krása, recept se mi moc líbí, ta kaše je velice zajímavá. Krásné foto. Super Hosti WOW :yes::yes::yes::-K:-p:-p

Nádherné foto, luxusní dobrota:-K:yes::-*

Luxusní záležitost - luxusně naservírovaná ;-);-);-)

Tématické fráze:
luxusní pečený bůček, bůček pečený, pečený bůček apetit, bůček s kaší, vaření bůček, vareni peceny bucek, luxusní bůček, peceny bucek na rozmarynu, bucek v horkovzdusne troube, buček na rozmarýnu, bůček apetit, luxusní vepřový bůček, pomalu pečaný buček, uzasny peceny bucek, peceny bucek, pečený buček recept, pomalu peceny, jaká je teplota pro pečení bůčku?, peceny bucek v horkovzdusne troube, bucek vareni

Suroviny:
bůček vepřový, rozmarýn, sůl mořská, pepř čtyř barev, celer, brambory, hruška, smetana ke šlehání, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu